Αυτές οι κρέμες ματιών με ρετινόλη θα «σβήσουν» τις λεπτές γραμμές από το βλέμμα σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Αυτές οι κρέμες ματιών με ρετινόλη θα «σβήσουν» τις λεπτές γραμμές από το βλέμμα σου

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε προϊόν αντηλιακής προστασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως μετά την εφαρμογή προϊόντων που περιέχουν ρετινόλη.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλές φορές για τη ρετινόλη, ακόμα κι αν δεν τη γνωρίζεις, μπορεί ήδη να χρησιμοποιείς κάποιο serum ή κρέμα νυκτός που να την περιέχει ως κύριο συστατικό.

Η ρετινόλη, λοιπόν, είναι παράγωγο της Βιταμίνης Α και έχει αντιγυραντική δράση που βελτιώνει τον τόνο, την όψη και την υφή της επιδερμίδας. Τα ρετινοειδή διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό έχει ως συνέπεια η επιδερμίδα να δείχνει πιο σφριγηλή και λαμπερή. Επιπλέον, η ρετινόλη λειτουργεί ως απολεπιστικό, γι' αυτό αν παρατηρήσεις, ότι ξεφλουδίζεις μην πανικοβληθείς! Αυτό σημαίνει ότι αποβάλλονται τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.

Trust me! 5 tips με τη mascara για πλούσιες και πυκνές βλεφαρίδες

Προσοχή! Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα καλό είναι να χρησιμοποιείς τις κρέμες με ρετινόλη 2-3 φορές την εβδομάδα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αν έχεις ακμή ή ερεθισμένο δέρμα καλό θα ήταν να απευθυνθείς πρώτα στον δερματολόγο σου.

pexels-antoni-shkraba-5205672-(1).jpg

Την κρέμα με ρετινόλη μπορείς να την χρησιμοποιείς σε όλο το πρόσωπο. Παρόλα αυτά, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα ευεργετική στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι αρκετά λεπτή -σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου- με αποτέλεσμα η παραμικρή κούραση ή ατέλεια να φαίνεται αμέσως. Οι κρέμες με ρετινόλη μπορούν να «σβήσουν» τις λεπτές γραμμές από το βλέμμα, ενώ μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των πρηξιμάτων, των μαύρων κύκλων, ακόμα και τις διχρωμίες που μπορεί να οφείλονται στην κούραση, στην έλλειψη ύπνου ακόμα και στην πολύωρη έκθεση μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και του κινητού.

Extra tip: Συνιστάται να χρησιμοποιείτε προϊόν αντηλιακής προστασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως μετά την εφαρμογή προϊόντων που περιέχουν ρετινόλη.

Συνέχισε να scrollάρεις για να δεις μερικές από τις καλύτερες κρέμες ματιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Εμείς λατρεύουμε να τις χρησιμοποιούμαι ξανά και ξανά. Μία δοκιμή θα σε πείσει!

5 κρέμες ματιών με ρετινόλη:

La Roche Posay Redermic Retinol Eyes

La-Roche-Posay-Redermic-Retinol-Eyes.png

LA ROCHE POSAY, RADERMIC RETINOL EYES

Λεπτόρευστη κρέμα ματιών με ρετινόλη που απορροφάται αμέσως από την επιδερμίδα και λειτουργεί ενάντια στις ρυτίδες και στους μαύρους κύκλους.

L’Oréal Paris Revitalift Eye Cream

L'Oreal-Paris-revitalft-retinol.png

L’OREAL PARIS, REVITALIFT EYE CREAM WITH RETINOL

Ενυδατώνει άμεσα την περιοχή κάτω από τα μάτια και απαλύνει τις ρυτίδες, αφήνοντας μια λαμπερή όψη. Μέσα σε 7 ημέρες αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και μειώνει τις λεπτές γραμμές.

Biotherm Blue Pro-Retinol Eye Cream

BIOTHERM-BLUE-PRO-RETINOL-EYE-CREAM.png

BIOTHERM, BLUE PRO-RETINOL EYE CREAM

Η βελούδινη υφή balm απορροφάται γρήγορα, μειώνει τους μαύρους κύκλους από την πρώτη εβδομάδα και τις ρυτίδες σε λιγότερο από έναν μήνα.

Avene A-Oxitive Yeux Eye Cream

AVENE-OXITIVE-Yeux-Krema-Matiwn.png

AVENE, A-OXITIVE YEUX EYE CREAM

Μειώνει και προλαμβάνει τα πρώτα σημάδια γήρανσης, ενώ υπόσχεται ορατά πιο φρέσκο και λαμπερό βλέμμα. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Sephora Collection Pixi Retinol Eye Cream

PIXI-RENICL-EYE-CREAM.png

SEPHORA COLLECTION, PIXI EYE CREAM

Η βελούδινη υφή της βελτιώνει την ελαστικότητα και την απαλότητα της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα την προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις.

Λιπαρό δέρμα με τάση ακμής; Αυτό είναι το συστατικό που πρέπει να αποφύγεις από τη skincare routine