4 skincare προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου τον χειμώνα

Ευαγγελία Αλπίδου
4 skincare προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου τον χειμώνα
Stefania Danese/launchmetrics.com/spotlight

Τον χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις συννεφιασμένες μέρες έχουμε την δυνατότητα να εντάξουμε στην skincare routine μας, αυτά τα προϊόντα περιποίησης που είχαμε αφήσει στην άκρη στο boudoir μας, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τους καλοκαιρινούς μήνες η καθημερινή έκθεση στον ήλιο, δεν μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμαι έντονα απολεπιστικά και προϊόντα με πολλά οξέα. Αυτά τα προϊόντα σε συνδυασμό με τις ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και κοκκινίλες στο δέρμα. Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή δεν είναι απαραίτητα για τη skincare routine, αλλά ο συνδυασμός με τις υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα στην επιδερμίδα.

Chanel-clp-S24-008-(1).jpg

Τον χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις συννεφιασμένες μέρες έχουμε την δυνατότητα να εντάξουμε στην skincare routine μας, αυτά τα προϊόντα περιποίησης που είχαμε αφήσει στην άκρη στο boudoir μας, τους καλοκαιρινούς μήνες. Χάρη στις φυσικές και απολεπιστικές ιδιότητες τους, επαναφέρουν το θαμπό και ταλαιπωρημένο δέρμα από τις υψηλές θερμοκρασίες, τις υπεριώδεις ακτίνες και το θαλασσινό νερό από τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω κάθε εποχή, όπως και η αντηλιακή προστασία. Ναι, αντηλιακή προστασία ακόμα και τις μέρες με βροχή! Είσαι έτοιμη να μάθεις ποια είναι αυτά τα 4 skincare προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου το χειμώνα;

3 λόγοι που πρέπει να κάνεις απολέπιση στο σώμα τον χειμώνα

Serum

La-Roche-Posay-Effaclar-Serum-Ultra-Concentrated.png

LA ROCHE POSAY, EFFACLAR SERUM ULTRA CONCENTRATED

Όπως οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν την επιδερμίδα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τις χαμηλές. Το serum είναι ένα αναγκαίο προϊόν το οποίο χρησιμοποιείται πριν την ενυδατική κρέμα σε καθαρή επιδερμίδα. Ο ορός έχει την καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών στις βαθύτερες στιβάδες, καθώς έχει μικρότερο μοριακό βάρος. Το serum έχει στόχο τη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας που σε συνδυασμό με την ενυδατική κρέμα χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση που διαρκεί όλη μέρα.

Ρετινόλη

Η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες; Και βέβαια μπορεί αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί 1-2 φορές την εβδομάδα μόνο στην βραδινή ρουτίνα περιποίησης. Η αντηλιακή προστασία την επόμενη ημέρα είναι άκρως απαραίτητη. Το χειμώνα, υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στη ρετινόλη, μόνο που θα πρέπει να συνδυάζεται πάντα με ένα ενυδατικό προϊόν για να μην προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα. Η ρετινόλη είναι μία μορφή της Βιταμίνης Α, η οποία βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων, ενώ έχει αντιγηραντική δράση.

Υαλουρονικό Οξύ

Garnier-Hyaluronic-Aloe-Moisturizing-Serum-with-Hyaluronic-Acid.png

GARNIER, HYALURONIC ALOE MOISTURIZING SERUM WITH HYALURONIC ACID

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά το οποίο λειτουργεί ενάντια στην αντιγήρανση. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σημαντικός ο συνδυασμός με την ενυδατική κρέμα, καθώς το υαλουρονικό οξύ μπορεί να στεγνώσει σφοδρά την επιδερμίδα. Το χειμώνα επίλεξε έναν ορό ή μία ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ και να χαρίσεις στην επιδερμίδα σου βαθιά ενυδάτωση.

Αντηλιακή Προσώπου

Κι όμως, η αντηλιακή προσώπου είναι must have item όλο το χρόνο. Ο ήλιος είναι πάντα στη θέση του, ακόμα και με βροχή. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη ειδικά όταν χρησιμοποιούνται τα παραπάνω προϊόντα περιποίησης, καθώς η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και κοκκινίλες.