Λιπαρό δέρμα με τάση ακμής; Αυτό είναι το συστατικό που πρέπει να αποφύγεις από τη skincare routine

Ευαγγελία Αλπίδου
Λιπαρό δέρμα με τάση ακμής; Αυτό είναι το συστατικό που πρέπει να αποφύγεις από τη skincare routine

6 μη φαγεσωρογόνα καλλυντικά που δεν φράσσουν τους πόρους του δέρματος.

Η ακμή είναι ένα θέμα που απασχολεί γυναίκες και άντρες. Στόχος τους είναι μία λεία επιδερμίδα χωρίς ατέλειες και σπυράκια. Για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα η συμβουλή του δερματολόγου και η χρήση ειδικών προϊόντων και θεραπειών είναι απαραίτητη.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλουν στην εμφάνιση της ακμής. Οι κακές διατροφικές συνήθειες, το άγχος και η κακή φροντίδα του δέρματος -να κοιμάσαι χωρίς να αφαιρείς το μακιγιάζ- είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιείς προϊόντα τα οποία δεν είναι κατάλληλα για επιδερμίδες με τάση ακμής και χωρίς να το γνωρίζεις να εντείνεις το πρόβλημα.

Παστέλ και glossy! 4 ανοιξιάτικα makeup trends που θα μας φτιάξουν τη διάθεση

Τι είναι τα μη φαγεσωρογόνα προϊόντα περιποίησης;

pexels-anna-nekrashevich-6476081.jpg

Για παράδειγμα, πρέπει να χρησιμοποιείς μη φαγεσωρογόνα προϊόντα περιποίησης και καλλυντικά. Για αρχή ο φαγέσωρας είναι το κλειστό-άσπρο σπυράκι, ή το ανοικτό-μαύρο στίγμα. Τα μη φαγεσωρογόνα καλλυντικά είναι προϊόντα τα οποία είναι ειδικά για λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής. Γιατί; Γιατί τα συστατικά που διαθέτουν δεν φράσσουν τους πόρους. Παρόλα αυτά, δεν καταπολεμούν ούτε θεραπεύουν την ακμή. Επιπλέον, η ελαφριά απολέπιση ειδικών προϊόντων και η εντατική ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου καθαρή.

Προσοχή! Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς δε πρέπει να διαθέτουν έλαια, γιατί τα έλαια δημιουργούν περίσσειο σμήγμα. Η ενυδατική κρέμα χωρίς έλαια απορροφάται γρήγορα, ενυδατώνει σε βάθος και καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα καθαρισμού. Επίλεξε καθαριστικά χωρίς έλαια, που περιέχουν σαλικυλικό και γλυκολικό οξύ τα οποία συμβάλουν στη ρύθμιση της ακμής.

Τέλος, υπάρχουν και μη φαγεσωρογόνα αντηλιακά που απορροφούνται εύκολα και δεν αφήνουν την επιδερμίδα λιπαρή. Γι' αυτό είναι σημαντικό πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε προϊόν να ρίχνεις μία ματιά και να βλέπεις τα συστατικά που περιέχει.

Μην φεύγεις! Στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει μερικά μη φαγεσωρογόνα skincare προϊόντα τα οποία είναι κατάλληλα για λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής. Μία δοκιμή θα σε πείσει! Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή ανακουφίζουν το ερεθισμένο δέρμα και στοχεύσουν στη μείωση των ατελειών. Ρίξε μία ματιά...

Πώς θα πετύχεις τα ανεπιτήδευτα smokey eyes των 90s σαν πραγματική makeup artist