Friday tip: Πώς θα μειώσεις με το πράσινο τσάι τις κοκκινίλες από το πρόσωπό σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Friday tip: Πώς θα μειώσεις με το πράσινο τσάι τις κοκκινίλες από το πρόσωπό σου

Για να πεις αντίο στο ερεθισμένο δέρμα, το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα φακελάκι πράσινο τσάι.

Το ευαίσθητο δέρμα είναι απαιτητικό! Θέλει ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση. Συνήθως, είναι ανοιχτόχρωμο και λεπτό, γι' αυτό παρουσιάζει εύκολα διχρωμίες και κοκκινίλες.

Ψυχραιμία! Μη φέρνεις τον πανικό! Οι κοκκινίλες και ο κνησμός είναι από τα συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες κοπέλες που έχουν ευαίσθητο δέρμα. Για αυτήν την ερυθρότητα ευθύνονται πολλοί παράγοντες, όπως ορμονικές αλλαγές, αλλαγές στο περιβάλλον, από το άγχος, το στρες, ακόμα και από έλλειψη ύπνου. Παρόλα αυτά, αν δεις ότι οι κοκκινίλες είναι έντονες και ο ερεθισμός αντί να μειώνεται, αυξάνεται, καλό θα ήταν να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου.

The Queen's Experts: Γιατί η ενυδατική και η κρέμα ματιών πρέπει να εφαρμόζονται πριν το μακιγιάζ

Γιατί δεν πρέπει να πετάς το φαλεκάκι του τσαγιού

pexels-anna-pou-8329635.jpg

Με αφορμή, λοιπόν, αυτές τις κοκκινίλες που έχουν οι περισσότερες κοπέλες -ειδικά αυτή την εποχή- στην επιδερμίδα του προσώπου τους, αποφάσισα να σου δείξω ένα beauty tip που μπορεί να απαλύνει και να μειώσει το ερεθισμένο δέρμα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα φακελάκι πράσινο τσάι. Ναι, σωστά κατάλαβες! Αφού πιείς την κούπα με το πράσινο τσάι, αντί να πετάξεις το φακελάκι θα το κρατήσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας σου.

Το πράσινο τσάι μπορεί να είναι ως ρόφημα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και ευεργετικά συστατικά για τον οργανισμό, αλλά χάρη στα ενεργά μόριά του καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και τις φλεγμονές από την επιδερμίδα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • μειώνει τις κοκκινίλες και την ερυθρότητα
  • καταπραΰνει την επιδερμίδα
  • ενυδατώνει σε βάθος
  • μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους

Μπορεί το dry brushing να μειώσει την κυτταρίτιδα; Plus, το scrub και η κρέμα που θα χρειαστείς

Τοποθέτησε το χρησιμοποιημένο, νωπό φακελάκι από πράσινο τσάι πάνω στα σημεία του προσώπου σου που θες και πίεσε ελαφρώς σε όλη την επιφάνειά τους για τουλάχιστον 5 λεπτά. Στη συνέχεια αφαίρεσέ το, χωρίς να ξεβγάλεις με νερό. Τόσο απλό! Αμέσως, θα νιώσεις το πρόσωπό σου απίστευτα αναζωογονημένο και βαθιά ενυδατωμένο. Νομίζω, ότι μετά από όσα διάβασες παραπάνω, δεν θα ξανά πετάξεις το φακελάκι του τσαγιού σου χωρίς να το χρησιμοποιήσεις πρώτα στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Go for it!

Editor’s lovers: Τα αγαπημένα skincare προϊόντα που περιέχουν σταφύλι