Ευαίσθητο δέρμα και inflamm’ageing: Όσα αξίζει να γνωρίζεις για να σε φροντίσεις καλύτερα

Ευαίσθητο δέρμα και inflamm’ageing: Όσα αξίζει να γνωρίζεις για να σε φροντίσεις καλύτερα

Το Sensibio Defensive Serum της Bioderma είναι η λύση που έψαχνες.

Αλήθεια, εσύ ήξερες ότι το ευαίσθητο δέρμα είναι μία βιολογική πραγματικότητα για το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού;

Το θέμα είναι, βέβαια, το εξής: Πώς προκαλείται το ευαίσθητο δέρμα; Στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται σε δύο αιτίες και συγκεκριμένα, στη φυσική ευαισθησία λόγω δυσλειτουργιών των νευρικών ινών και στην προκαλούμενη ευαισθησία, η οποία προκαλείται από το περιβάλλον ή τον τρόπο ζωής.

Η προκαλούμενη ευαισθησία είναι ποιο κοινή σε όλον τον κόσμο ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου περιβαλλοντικού στρες, μειώνοντας το όριο ανοχής του δέρματος.

Οι αντιδράσεις, όπως η ερυθρότητα και o ερεθισμός δε, είναι δυσάρεστες και στις δύο περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε, μάλιστα, ότι η ευαισθησία του δέρματος δεν επηρεάζει μόνο το ευαίσθητο δέρμα, αλλά και όλους τους τύπους δέρματος, κάτι που είναι γνωστό ως ευαισθητοποιημένο δέρμα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το 2021 η Bioderma δημιούργησε μία στοχευμένη απάντηση για το ευαίσθητο και ευαισθητοποιημένο δέρμα: Τη Sensibio Defensive Crème & Defensive Rich Crème.

Σήμερα η BIODERMA, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Dr. Michèle SAYAG, Αλλεργιολόγος και Διευθυντής της Επιστημονικής Έρευνας, είναι η πρώτη φορά που μια φόρμουλα για το ευαίσθητο δέρμα λαμβάνει υπόψιν το inflamm’ageing. Ας δούμε όμως, πώς πραγματικά δρα ο νέος ορός Sensibio Defensive παίρνοντάς ως αφετηρία τον φαύλο κύκλο του ευαίσθητου δέρματος.

Φαύλος κύκλος ευαίσθητου δέρματος

H χρόνια φλεγμονή διατηρείται από την αύξηση του οξειδωτικού stress και τη διαταραχή του δερματικού φραγμού, παράγοντες που επιταχύνουν την πρόωρη γήρανση inflamm’ageing.

Η απάντηση για την ενδυνάμωση της αυτοάμυνας του ευαίσθητου δέρματος, την αποτροπή της πρόωρης γήρανσης και την αντιμετώπιση του inflamm’ageing, είναι ο καταπραϋντικός ορός μακράς διάρκειας Sensibio Defensive, μία προσέγγιση από την Bioderma, η οποία σέβεται το λεπτό οικοσύστημα του δέρματος και το βοηθά να ρυθμίζει την ευαισθησία του.

  1. Περιέχει πολλά βιομιμητικά συστατικά (καρνοσίνη, βιταμίνη Ε και υαλουρονικό οξύ) που βρίσκονται φυσικά στα επιδερμικά στρώματα
  2. Η απαλή του φόρμουλα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος, σεβόμενη το φυσιολογικό pH, ( λόγω της σύνθεσή του με πολυφαινόλες, κόκκινο φασκόμηλο και φουκόζη)
  3. Δρα στις αιτίες και τις συνέπειες που επιφέρει η αυξηση του οξειδωτικού stress και η διαταραχή του δερματικού φραγμού, ή αλλιώς οι παράγοντες που επιταχύνουν την πρόωρη γήρανση (Inflamm’ ageing)
  • 84% Μείωση ρυτίδων και λεπτών γραμμών
  • 88% Πιο φωτεινό δέρμα
  • 24ωρη ενυδάτωση
Eikona2.jpg

DEFENSIVE SERUM: Προστασία του ευαίσθητου δέρματος που βρίσκεται υπό συνεχείς επιθέσεις με μια μοναδική Οικοβιολογική προσέγγιση που βασίζεται στους φυσικούς πόρους του δέρματος.

Eikona3.jpg