Αντιοξειδωτικοί οροί : H απάντηση στις ελεύθερες ρίζες!

Αντιοξειδωτικοί οροί : H απάντηση στις ελεύθερες ρίζες!

Αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το οξειδωτικό stress και προστατεύουν την επιδερμίδα. Διάβασε ποιοι είναι οι καλύτεροι.

Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε οξειδωτικούς στρεσογόνους παράγοντες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το άγχος, η διατροφή, το κάπνισμα, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η υπεριώδης ακτινοβολία και το μπλε φως από τις digital συσκευές επιταχύνουν την διαδικασία της γήρανσης της επιδερμίδας μας. Το δέρμα μας προσπαθεί ν΄ αντισταθεί αλλά οι επιθέσεις είναι συνεχείς και πολλαπλές. Αποτέλεσμα της μόνιμης έκθεσής μας στους οξειδωτικούς παράγοντες, είναι η γήρανση που επέρχεται όταν οι οξειδωτικοί αυτοί παράγοντες συνθλίβουν το αμυντικό μας σύστημα και ενεργοποιούν το σχηματισμό ελευθέρων ριζών στον οργανισμό μας.

Οι ελεύθερες ρίζες, είναι χημικές ενώσεις που το σώμα παράγει όταν εκτίθεται σε συγκεκριμένες εξωτερικές συνθήκες ή παθολογικές καταστάσεις. Οι ελεύθερες ρίζες βοηθούν τον οργανισμό να μετατρέψει το οξυγόνο και τις τροφές σε ενέργεια και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα για ν΄ αντιμετωπίσει ιούς και μικρόβια. Όταν όμως η ποσότητά τους αυξηθεί στον οργανισμό μας, βλάπτουν σοβαρά βασικά βιολογικά μόρια όπως τα λιπίδια, τις πρωτεΐνες, την βιταμίνη Ε και το DNA. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται οξειδωτικό στρες.

Ο οργανισμός μας διαθέτει αντιοξειδωτική λειτουργία που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης μία διατροφή πλούσια σε φαινόλες, φλαβονοειδή, βιταμίνη Ε & C που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά ενισχύει τον οργανισμό μας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες και τις βλάβες που αυτές προκαλούν.

Ωστόσο, οι παράγοντες που προκαλούν την δημιουργία των ελευθέρων ριζών είναι πάρα πολλοί, το σώμα μας δέχεται συνεχώς και αδιαλείπτως επιθέσεις με αποτέλεσμα τα αντιοξειδωτικά που παράγει να μην φτάνουν για ν’ ανταπεξέλθουν σ΄ αυτές τις επιθέσεις. Για το λόγο αυτό πρέπει να φροντίζουμε να ενισχύουμε το δέρμα μας με αντιοξειδωτικά. Τα πιο αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά είναι οι αντιοξειδωτικοί οροί (serum) προσώπου με βιταμίνες C & E γιατί είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι βιταμίνες αυτές εισέρχονται στην επιδερμίδα μας και ενισχύουν την άμυνά της. Το σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τον κατάλληλο ορό προσώπου με βιταμίνη C για τον τύπο της επιδερμίδας μας.

Ας δούμε κάποια από τα καλύτερα σέρουμ με βιταμίνη C ανά τύπο δέρματος και σύμφωνα με την ανάγκη κάθε επιδερμίδας.

product_08.jpg

Για ώριμο κανονικό, ξηρό, ευαίσθητο δέρμα με δυσχρωμίες & έλλειψη υγρασίας : το CE Ferulic Serum Προσώπου με Φερουλικό Οξύ & Βιταμίνη C με 5% καθαρή βιταμίνη C, 1% καθαρή βιταμίνη Ε και 0,5% φερουλικό οξύ παρέχει ενισχυμένη κατά 8 φορές προστασία στο δέρμα μας. Ο συγκεκριμένος ορός προσώπου:

  • ελαχιστοποιεί τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλούνται από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, την τρύπα του όζοντος και τα καυσαέρια (41%)
  • επανορθώνει τα λιπίδια στο δέρμα μας, λειαίνει τις λεπτές γραμμές (27%), τις ρυτίδες (36%) και προσδίδει φωτεινή όψη στην επιδερμίδα μας (44%)
phlo.png

Για ώριμο κανονικό, λιπαρό και μικτό δέρμα με δυσχρωμίες το Phloretin CF Αντιοξειδωτικό Serum Προσώπου συνδυάζει 10% καθαρή βιταμίνη C, 2% φλορετίνη, και 0,5% φερουλικό οξύ. Αυτός ο ορός προσώπου παρέχει:

  • υψηλή αντιοξειδωτική προστασία από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και τις ακτίνες UV
  • επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση
  • βελτιώνει τον τόνο του δέρματος μας κατά 16%,
  • λειαίνει την υφή του και μειώνει τις δυσχρωμίες κατά 19%, τη θαμπάδα κατά 12%, και τις λεπτές γραμμές κατά 24%
sily.jpg

Για ώριμο λιπαρό δέρμα, μικτό δέρμα με τάση ακμής : το Silymarin CF Αντιοξειδωτικός Ορός Βιταμίνης C, ένα μοναδικό πολύ ισχυρό serum με βιταμίνη C που περιέχει στη σύνθεση του 0,5% σαλικυλικό οξύ και τρία αντιοξειδωτικά συστατικά:

  • 15% καθαρή βιταμίνη C
  • 0,5% Σιλυμαρίνη (εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου)
  • 0,5% Φερουλικό οξύ

Αυτός ο ορός προσώπου :

  • μειώνει την οξείδωση του σμήγματος μέχρι και 76%
  • μειώνει τη λιπαρότητα στο πρόσωπό μας κατά 16% σε μία εβδομάδα
  • βελτιώνει την υφή του δέρματος κατά 38%
  • λειαίνει τις λεπτές γραμμές κατά 24%
  • ενισχύει τη διαύγεια του δέρματος κατά 25%

Τα καλύτερα σέρουμ με βιταμίνη C είναι οι αντιοξειδωτικοί οροί της SkinCeuticals γιατί είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι επιβραδύνουν την γήρανση της επιδερμίδας. Την ημέρα, μας προστατεύουν από τις περιβαλλοντικές συνθήκες ενώ τη νύχτα αναδομούν το δέρμα μας, βελτιώνοντας την όψη λεπτών γραμμών, ρυτίδων και δυσχρωμιών.