Obsessed! 5 αρώματα που δεν μυρίζουν σαν όλα τα άλλα

Ευαγγελία Αλπίδου
Obsessed! 5 αρώματα που δεν μυρίζουν σαν όλα τα άλλα

Το ήξερες ότι ο εμετός της φάλαινας, το ambergris, χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία για τα πιο ντελικάτα αρώματα; Δες παρακάτω...

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα αρώματα... Γι’ αυτό το μείγμα ουσιών που μπορεί να «στολίσει» οποιαδήποτε εμφάνιση σαν ένα διαμαντένιο κόσμημα. Το άρωμα είναι η ταυτότητα της κάθε γυναίκας! Αυτό που την χαρακτηρίζει και της ξυπνάει τις πιο όμορφες αναμνήσεις της. Υπάρχουν γλυκά, πιπεράτα, με εσπεριδοειδή και γενικά εκατοντάδες κατηγορίες που μπορούν να καλύψουν οποιοδήποτε γούστο και στιλ. Σήμερα, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα άρθρο για μία κατηγορία αρωμάτων που δεν μυρίζουν σαν όλα τα άλλα… Δηλαδή, νομίζεις ότι σου θυμίζουν κάτι, αλλά δεν ξέρεις τι, που σου φτιάχνουν τη διάθεση στο λεπτό, σε γοητεύουν και σε ταξιδεύουν. Πριν ξεκινήσουμε όμως να σου τα παρουσιάζουμε ένα-ένα θα κάνουμε πρώτα ένα storytelling για την ιστορία των αρωμάτων.

Spring is here! 8 λουλουδάτα αρώματα με ακαταμάχητο άρωμα που διαρκεί

Η ιστορία των αρωμάτων πριν χιλιάδες χρόνια

pexels-cottonbro-4273079.jpg

Τα αρώματα σύμφωνα με τους επιστήμονες χρησιμοποιούνταν από τους ανθρώπους πριν από χιλιάδες χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτες μυρωδιές εμφανίζονται στη Μεσοποταμία τη 2η χιλιετία π. Χ., αλλά και στην Ινδία στον πολιτισμό του Ινδού. Βέβαια, δεν χρησιμοποιούνταν με τον ίδιο τρόπο που τα χρησιμοποιούμαι πλέον στην καθημερινότητά μας. Η πρώτη μορφή αρώματος, ήταν το θυμίαμα το οποίο προοριζόταν σε θρησκευτικές τελετουργίες πρώτα από τους βασιλείς και στη συνέχεια από την κοινωνία.

Τα αρώματα αυτά προέρχονταν από αιθέρια έλαια, βάλσαμα και άλλες φυσικές ουσίες. Όλο αυτό το μυστήριο και το ταξίδι που δημιουργούσαν κάθε φορά που τα μύριζαν, οδήγησε γρήγορα τους ανθρώπους στην αναζήτηση και στη δημιουργία εξειδικευμένων αρωμάτων. Για παράδειγμα ο εμετός της φάλαινας, το γκρι κεχριμπάρι, παράγεται από το πεπτικό σύστημα της φάλαινας και χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία καθώς η μυρωδιά που αποκτά είναι γλυκιά, γήινη και έχει μεγάλη διάρκεια με το πέρασμα του χρόνου. Ναι, κι όμως υπάρχει! Σήμερα ωστόσο, το αυθεντικό ambergris πολύ σπάνια χρησιμοποιείται στις αρωματικές συνθέσεις, ενώ είναι και απαγορευμένο σε πολλές χώρες. Για όλους αυτούς τους λόγους, έχει δημιουργηθεί μία συνθετική ένωση, το Ambroxan, το οποίο αντικαθιστά το ambergris στα αρώματα.

Chocolate Lovers! Αυτά τα σοκολατένια αρώματα θα σε βάλουν σε φθινοπωρινό mood

pexels-adam-ernster-53443017-7767973.jpg

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα πιο ιδιαίτερα αρώματα με σπάνιες, απροσδόκητες νότες που πραγματικά θα στολίσουν σαν κόσμημα τις εμφανίσεις σου. Ελπίζουμε να τα απολαύσεις…

AMOUAGE-EPIC-WOMAN-EAU-DE-PARFUM.png

AMOUAGE, EPIC WOMAN EAU DE PARFUM

Το Epic Woman είναι ένα spicy άρωμα που ανθίζει κάτω από το φως της Κίνας και της Αραβίας. Περιέχει νότες από σανδαλόξυλο, κανέλα και πατσουλί.

EDITIONS-DE-PARFUMS-FREDERIC-MALLE-ACNE-STUDIOS-PAR-FREDERIC-MALLE.png

EDITIONS DE PARFUMS FREDERIC MALLE, ACNE STUDIOS PAR FRÉDÉRIC MALLE

Το Acne Studios του οίκου Frederic Malle έχει μια έκρηξη από φρέσκες αλδεΰδες, άνθη πορτοκαλιάς και τη γλυκιά αλχημεία του ροδάκινου.

GUCCI-THE-ALCHEMIST'S-GARDEN-ODE-ON-MELANCHOLY-PERFUMED-OIL.png

GUCCI, THE ALCHEMIST'S GARDEN ODE ON MELANCHOLY PERFUMED OIL

Το λάδι σώματος, Ode on Melancholy, είναι ένα αρωματικό έλαιο ξύλου με έναν συνδυασμό ζωντανών, ζεστών ξύλων που αναδεικνύει την κομψότητα σε κάθε συνδυασμό αρώματος Gucci.

EAU-DE-PARFUM-HAZE-OF-JUNIPER-SUEDE.png

EAU DE PARFUM, HAZE OF JUNIPER SUEDE

Το άρωμα έχει στην καρδιά νότες κανέλας και του θυμαριού, ενώ η βάση από δερμάτινες αποχρώσεις ξύλου προσδίδει κομψότητα για ένα απαλό αποτέλεσμα.

YSL-MON-PARIS-EAU-DE-PARFUM.png

YSL, MON PARIS EAU DE PARFUM

Με νότες από φράουλα, βατόμουρο, αχλάδι, περγαμόντο, πορτοκάλι, μανταρίνι, δατούρα, παιώνια, άνθη πορτοκαλιάς, γιασεμί, φύλλα πατσουλί, λευκό μόσχο, αμπροξάν, κέδρο και βανίλια.

Time for pedi! 4 χρώματα που θα αναδείξουν τα άκρα σου και θα σε κάνουν να φορέσεις τώρα πέδιλα