5 μικρές αλλαγές που θα ομορφύνουν τον χώρο σου εδώ και τώρα

Ιωάννα Τζανή
5 μικρές αλλαγές που θα ομορφύνουν τον χώρο σου εδώ και τώρα

Αν θέλεις να κάνεις τον χώρο σου να δείχνει πιο όμορφος, ξεκίνα από τις λεπτομέρειες.

Εάν έχεις βαρεθεί τη διακόσμηση του σπιτιού σου και θέλεις να την ανανεώσεις, υπάρχουν τρόποι για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται ακόμη πιο όμορφος και να ανεβάσεις την ψυχολογία σου στα ύψη.

Μικρές αλλαγές από εδώ και από εκεί, οι οποίες δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα, είναι εκείνες που θα διαφοροποιήσουν εντελώς τον χώρο σου - όπως και να το κάνουμε, τις περισσότερες φορές η επιτυχία κρύβεται στις λεπτομέρειες!

marthastewart 5

Το αντικείμενο που δεν έχει ποτέ στην κουζίνα της η Martha Stewart

Παρακάτω θα βρεις μερικά δοκιμασμένα tips για να βελτιώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγείς με το πώς κάνοντας αυτές τις μικρές αλλαγές, μπορεί να αλλάξει εντελώς ο χώρος σου και να μη θέλεις να τον... αποχωριστείς!


https://www.instagram.com/p/CXBDF5xrV26/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τακτοποίησε τον χώρο σου και απαλλάξου από τα άχρηστα αντικείμενα

Φαίνεται προφανές, αλλά οι περισσότερες από εμάς κολλάμε σε καθημερινά αντικείμενα και δε σκεφτόμαστε πραγματικά αν τα χρειαζόμαστε ή αν μας αρέσουν πια. Εάν η σκέψη του να αφαιρέσεις αντικείμενα που έχεις συνηθίσει να βλέπεις στον χώρο σου σού προκαλεί τρόμο, ξεκίνα με μικρές περιοχές, όπως τα ντουλάπια της κουζίνας.

Από την τακτοποίηση των πάγκων της κουζίνας μέχρι τη διασφάλιση ότι όλα τα παιδικά παιχνίδια είναι αποθηκευμένα στο ντουλάπι, αυτός είναι ένας εύκολος, χωρίς κόστος τρόπος για να διασφαλίσεις ότι το σπίτι σου φαίνεται όμορφο και προσεγμένο.

Αφού περάσεις το πρώτο... τεστ, ομαδοποίησε σε τσάντες όλα τα αντικείμενα που δε χρειάζεσαι – μία για φιλανθρωπικό σκοπό, μία για πώληση και μία για τον κάδο απορριμμάτων – και προσπάθησε να απαλλαγείς από αυτά το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην μπεις στον πειρασμό να τα βάλεις πάλι στη θέση τους.

Αυτό ισχύει και για την γκαρνταρόμπα του υπνοδωματίου σου. Ένα βασικό πράγμα που πολλές από εμάς παραβλέπουμε, είναι να αξιοποιούμε καλύτερα τον χώρο μέσα στις ντουλάπες και τα συρτάρια μας, χρησιμοποιώντας διαχωριστικά και αφήνοντας χώρο για τα παπούτσια, τις τσάντες και τα αξεσουάρ μας.

Δοκίμασε ένα νέο αρωματικό χώρου

Δεν είναι μόνο ένα νέο άρωμα που μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση. Δίνοντας ένα υπέροχο άρωμα στο σπίτι σου με τη βοήθεια κεριών ή σπρέι, θα προσθέσεις μία πινελιά χαλάρωσης στον χώρο σου. Επιπλέον, φαίνονται υπέροχα διακοσμημένα σε δίσκο ή σε ένα ράφι, οπότε είναι win-win!

Διαμόρφωσε ξανά το τραπεζάκι του σαλονιού σου

Εάν το τραπεζάκι στο σαλόνι σου είναι γεμάτο στοίβες από χαρτιά ή ένα σωρό τηλεχειριστήρια, επαναδιαμόρφωσέ το. Διάλεξε μερικά μικρά βιβλία και τοποθέτησέ τα με στιλ ή χρησιμοποίησε έναν στρογγυλό δίσκο και γέμισέ τον με κεριά, μπιχλιμπίδια και βαζάκια με λουλούδια.



Πες «ναι» στη... μέθοδο των τριών!

Μόλις αρχίσεις να τοποθετείς τα διακοσμητικά σου σε μια ομάδα των τριών, θα καταλάβεις ότι αρχίζουν να μοιάζουν με μια επεξεργασμένη επιλογή κομματιών που έχουν επιμεληθεί προσεκτικά. Εμπιστεύσου μας, αυτό το απλό κόλπο νικάει πάντα!

Χρησιμοποίησε τρία βάζα σε διαφορετικά σχήματα, χρώματα και μεγέθη και τοποθέτησέ τα στον μπουφέ του σαλονιού σου.

Πρόσθεσε στον χώρο σου αληθινά λουλούδια ή φυτά

Τα αληθινά λουλούδια ή φυτά φωτίζουν αμέσως έναν χώρο και δίνουν μία αίσθηση φρεσκάδας και ανεπανάληπτης ομορφιάς. Μπορείς να βάλεις ένα μικρό βάζο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου, από το σαλόνι μέχρι την κουζίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη νοικοκυρά, εύκολα και χωρίς κόπο!

3 τρόποι για να μετατρέψεις την μπανιέρα σου σε... spa