5 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη νοικοκυρά, εύκολα και χωρίς κόπο!

Ιωάννα Τζανή
5 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη νοικοκυρά, εύκολα και χωρίς κόπο!

Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε κάθε σπίτι.

Σίγουρα σου έχει τύχει - εκτός κι ανήκεις στην κατηγορία των super duper νοικοκυρών - να μπεις σε ένα σπίτι και να «σκάσεις» από τη ζήλια σου, καθώς μοιάζει λες και έχει μόλις φύγει το συνεργείο καθαρισμού και έχει τακτοποιήσει τα πάντα.

Και αναρωτιέσαι εσύ τώρα: «Το δικό μου σπίτι γιατί δε δείχνει ποτέ έτσι;». Η απάντηση είναι απλή... Δεν έχεις πρόγραμμα και δε δίνεις βάση σε σημαντικές λεπτομέρειες, που πραγματικά «χτυπούν μάτι».

katharistika4

3 DIY καθαριστικά για το σπίτι σου- Θα τα φτιάξεις πανεύκολα!

Μη μου αγχώνεσαι, όμως. Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τη λύση και σε αυτό και να σε βοηθήσουμε να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει σαν δωμάτιο ξενοδοχείου που μόλις υποδέχεται τους νέους του πελάτες!


https://www.instagram.com/p/CP8GGLRnQaD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Από τη σωστή ταξινόμηση των επίπλων μέχρι το απλό ξέπλυμα μιας κούπας, μερικές εύκολες και εφαρμόσιμες κινήσεις μπορούν να σε οδηγήσουν πολύ γρήγορα στην απόλυτη... οικιακή ευδαιμονία και να κάνουν τους καλεσμένους σου να μένουν με το στόμα ανοιχτό, μιλώντας έκπληκτοι για τη νοικοκυροσύνη σου.

Μην «μπουκώνεις» το σαλόνι σου

Η σωστή διαμόρφωση του κεντρικού χώρου κάθε σπιτιού, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσει ο επισκέπτης. Γι' αυτό διαμόρφωσέ τον με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι ευρύχωρος και όχι υπερφορτωμένος. Βάλε στην αποθήκη τα περιττά διακοσμητικά ή έπιπλα και άσε μόνο εκείνα που δίνουν στιλ και άποψη.

Να ξεπλένεις πάντα τις κούπες σου

Και τώρα έχει έρθει η ώρα να κεράσεις ένα καφεδάκι τους καλεσμένους σου, και δε θέλεις σε καμία περίπτωση να έρθεις στη δύσκολη θέση του να έχει λεκέδες κάποια κούπα από προηγούμενη χρήση. Αυτό που πρέπει να κάνεις για να μη μενουν οι λεκέδες πάνω στις κούπες σου, είναι να τις ξεπλένεις ακόμη κι όταν δεν έχεις χρόνο να τις πλύνεις καλά πριν φύγεις από το σπίτι. Έτσι, θα αποφευχθούν αυτές οι ενοχλητικές κηλίδες που «κάθονται» στις κούπες και δε λένε να φύγουν με τίποτα.



Επένδυσε στον επαρκή και καλό φωτισμό

Ο κακός φωτισμός δεν καταστρέφει απλώς τις φωτογραφίες σου στο Instagram, αλλά καταστρέφει και το σπίτι σου. Γι' αυτό βεβαιώσου ότι κάθε δωμάτιο έχει αρκετές λάμπες. Επίλεξε φωτιστικά και απλίκες στο σωστό μέγεθος για τον κάθε χώρο, καθώς και τη σωστή απόχρωση. Οι λαμπτήρες με ροζ απόχρωση δίνουν μια ελαφρώς πιο ρόδινη λάμψη και προσθέτουν επιπλέον αίσθηση στην κρεβατοκάμαρά σου.

Ανανέωνε συχνά τις πετσέτες στο μπάνιο σου

Δε χρειάζεται να πετάς στο καλάθι των απλύτων την πετσέτα σου μετά από κάθε ντους, ωστόσο μπορείς να χρησιμοποιείς εναλλάξ δύο πετσέτες. Με αυτόν τον τρόπο, η καθεμία έχει χρόνο να στεγνώσει πλήρως πριν επιστρέψει στη κρεμάστρα του μπάνιου σου. Παρ' όλα αυτά, καλό είναι να την ανανεώνεις κάθε 3-4 ημέρες.

Φρόντισε να έχεις πάντα καθαρούς καθρέφτες

Δεν υπάρχει επισκέπτης - και ειδικά θηλυκού γένους - που να μπει σε ένα σπίτι και να μην κοιταχτεί τουλάχιστον μια φορά σε έναν από τους καθρέπτες του. Γι' αυτό φρόντισε να είναι πάντα καθαροί και αστραφτεροί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς θα κάνεις το πιο απολαυστικό μπάνιο με αιθέρια έλαια

Κι όμως το παραδοσιακό σαπούνι έχει πολλές ακόμη χρήσεις που δε γνώριζες μέχρι σήμερα

Αυτά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν χρειάζεται να βάζεις στο ψυγείο