7 trends στην ανοιξιάτικη διακόσμηση που μπορείς να υιοθετήσεις και όλο τον χρόνο στο σπίτι σου

Γεωργία Βλαχοπούλου
7 trends στην ανοιξιάτικη διακόσμηση που μπορείς να υιοθετήσεις και όλο τον χρόνο στο σπίτι σου
https://www.instagram.com/p/CIz0Ur3AcaT/

Η 21η Μαρτίου είναι η ημέρα της εαρινής ισημερίας, που σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης. Καιρός να μπαίνεις κι εσύ στο ανάλογο mood.

Η άνοιξη είναι αναμφίβολα η εποχή των αλλαγών. Από τον μουντό καιρό περνάμε στον ήλιο κι από εκεί που δεν υπήρχαν φύλλα στα δέντρα ξαφνικά όλος ο τόπος αρχίζει να μοσχοβολάει από τα λουλούδια. Κάπως έτσι, αλλάζει και η διάθεσή σου και νιώθεις πως είναι ο καιρός για μια γενική ανανέωση. Μετά τα ρούχα στην ντουλάπα σου το μέρος που σίγουρα θες να ανανεώσεις είναι το σπίτι σου.

Οι χρήστες του TikTok «μίλησαν» και αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα trends στη διακόσμηση για το 2024

Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που δεν αλλάζουν καθόλου τη διακόσμηση του σπιτιού τους όποια εποχή κι αν περάσει. Είτε ανήκεις σε αυτούς τους τύπους ανθρώπου είτε είσαι αυτή που με το που μπει η άνοιξη γεμίζεις το σπίτι με λουλούδια, τα παρακάτω trends θα μπορέσεις να τα υιοθετήσεις άφοβα.

1. Κυματιστές άκρες

Αυτή η τάση κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες, αλλά είναι έτοιμη να απογειωθεί αυτή την άνοιξη. Ιδανικό για όποιον αγαπά τη grandmillennial αισθητική, οι λεπτές λεπτομέρειες δίνουν μια παιχνιδιάρικη αίσθηση σε όλα τα είδη επίπλων και αξεσουάρ. Πρόκειται για την τάση που θέλει τις άκρες σε μαξιλάρια, ριχτάρια, κορνίζες, χαλιά ή ακόμα και στο τραπέζι να είναι κυματιστή.

https://www.instagram.com/p/CIsF8DGlDeS/

2. Διακοσμητικά σε ασημί χρώμα

Τα ζεστά φινιρίσματα από ορείχαλκο θα έχουν πάντα μια θέση στην καρδιά μας, αλλά τα δροσερά μεταλλικά στοιχεία όπως το χρώμιο και το ασήμι θερμαίνονται γρήγορα. Αυτά τα μέταλλα που αντνακλούν τέλεια το φως που δέχονται, φέρνουν μια μοντέρνα αίσθηση στα έπιπλα και τη διακόσμηση και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το πώς ταιριάζουν όταν προστίθενται σε δωμάτιο με ουδέτερα χρώματα, όπως το κρεμ και το μπεζ.

https://www.instagram.com/reel/C4Lnh4JOk5a/

3. Soft Blues

Οι «δροσερές» γαλάζιες αποχρώσεις είναι μια από τις πιο «καυτές» χρωματικές τάσεις για το 2024 και καθώς αφήνουμε πίσω τον χειμώνα, αυτές οι απαλές αποχρώσεις μπορεί να είναι απλώς η πνοή φρέσκου αέρα που χρειάζεται το σπίτι σου. Το μπλε συνδυάζεται σχεδόν με οποιοδήποτε άλλο χρώμα και φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε φόντο ουδέτερων, γεγονός που καθιστά εύκολο να προσθέτεις πινελιές με αυτό το χρώμα στο σπίτι σου μέσα από μαξιλάρια, ριχτάρια, βάζα και άλλα μικρά αξεσουάρ.

https://www.instagram.com/p/CBwQ_JlJbEX/

4. Μεγάλα floral σχέδια

Η «απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου» θα κάνει οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σου να δείχνει καλύτερο

Τα μικρά, κομψά floral prints της πρόσφατης τρέλας του cottagecore έχουν δώσει τη θέση τους σε μεγαλύτερα, πιο τολμηρά σχέδια. Αυτή την άνοιξη, βλέπουμε μεγάλες floral στάμπες να απλώνονται σε μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα, ακόμη και χαλιά και έπιπλα. Τα λουλουδάκια για την άνοιξη μπορεί να μην είναι πρωτοποριακά, αλλά τα λατρεύουμε ούτως ή άλλως.

https://www.instagram.com/p/CAEIcpZHr5r/

5. Πολυτελή αξεσουάρ

Αν έχεις scrollάρει πρόσφατα στο TikTok, πιθανότατα θα έχεις ακούσει για την αισθητική της mob wife που κυριάρχησε τον κόσμο της μόδας νωρίτερα φέτος. Αλλά καθώς οδεύουμε προς την άνοιξη, μπορείς να αναμένεις ότι αυτή η τάση προς τα πολυτελή, over-the-top statement κομμάτια θα εισχωρήσει και στα σπίτια. Στους εσωτερικούς χώρους, θα δεις τo trend της mob wife να εκδηλώνεται με πολυτελή αξεσουάρ, όπως ριχτάρια από ψεύτικη γούνα, περίτεχνους χρυσούς καθρέφτες, μαρμάρινους τόνους και οτιδήποτε άλλο αποπνέει χλιδή και γοητεία.

Snapinsta.app_423433399_337477855929803_4740118942450590623_n_1080.jpg

6. Funky Φωτισμός

Αυτή η ανοιξιάτικη τάση για το σπίτι είναι το τέλειο παράδειγμα για το πώς μπορείς να κάνεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου πιο fan. Αντί για basic φωτιστικά με συνηθισμένη βάση και ουδέτερη απόχρωση, μπορείς να επιλέξεις φωτιστικά με ασυνήθιστα σχήματα και έντονα χρώματα που ταιριάζουν σε όλους τους τύπους εσωτερικών χώρων. Ακόμα κι αν δεν αλλάξεις τίποτα άλλο στο δωμάτιο, ένα funky επιτραπέζιο φωτιστικό είναι ένας εύκολος (και οικονομικός) τρόπος για να κάνεις μια διασκεδαστική παρέμβαση και να προσθέσεις λίγη προσωπικότητα στον χώρο σου.

https://www.instagram.com/p/CIn77xxBlyO/

7. Διακόσμησε απροσδόκητα τον τοίχο σου

Το να κάνεις τον τοίχο σου ένα σημείο «τέχνης» είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δώσεις σε ένα δωμάτιο μια φρέσκια όψη. Πέρα ​​από τους κλασικούς καμβάδες και τις φωτογραφίες με κορνίζα, λέμε μεγάλο «ναι» και στα έργα τέχνης που είναι φτιαγμένα με μοναδικά υλικά και υφές. Κομμάτια υφάσματος με κορνίζα, σχέδια με ανάγλυφη υφή από γύψο και art εκτυπώσεις που πλαισιώνονται από πολύχρωμα χαλάκια είναι μερικοί μόνο τρόποι για να δώσεις στον τοίχο σου μια απροσδόκητη πινελιά.

https://www.instagram.com/p/C3oWweWMYD2/