Οι χρήστες του TikTok «μίλησαν» και αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα trends στη διακόσμηση για το 2024

Γεωργία Βλαχοπούλου
Οι χρήστες του TikTok «μίλησαν» και αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα trends στη διακόσμηση για το 2024

Vintage έπιπλα, χρωματιστοί τοίχοι, fluffy χαλιά ακόμη και ροζ πινελιές «φόρο τιμής» στην Βarbie είναι μερικά από τα trends στη διακόσμηση για το 2024 με βάση το TikTok.

Tα social media απασχολούν αρκετές ώρες από την καθημερινότητά μας. Από τη μία οι αναρτήσεις των φίλων μας και των ατόμων που ακολουθούμε γενικότερα, από την άλλη τα ατελείωτα trends που δημιουργούνται μέσα από αυτά είτε σε σχέση με τη μόδα είτε ακόμα και στη διακόσμηση. Βέβαια, οι ρυθμοί με τους οποίους δημιουργούνται οι νέες τάσεις στη μόδα είναι πολύ πιο γρήγοροι απ' ότι ισχύει για τη διακόσμηση.

Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς ακινήτων στο GetAgent, οι οποίοι ανέλυσαν τα δεδομένα προβολής κάποιων αναρτήσεων του TikTok 10 είναι οι τάσεις που προβλέπουν ότι θα κυριαρχήσουν το 2024 στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων.

1. Ήσυχη πολυτέλεια

Αν υπέθεσες ότι θα έλεγες «αντίο» στον όρο «quiet luxury» το 2023 μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ο νούμερο ένα όρος για το TikTok το 2024 εξακολουθεί να είναι η «ήσυχη πολυτέλεια» με 678.000.000 views. Μπορείς να ακολουθήσεις αυτό το trend χρησιμοποιώντας για τη διακόσμηση του σπιτιού σου έπιπλα από μάρμαρο και ξύλο ή κουβέρτες και μαξιλάρια με πλούσιο τόνο για έμφαση. Αυτές οι προσθήκες δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας αλλά με κομψό και διακριτικό τρόπο.

2. Vintage lovers

Δυσκολεύεσαι να κάνεις τους εσωτερικούς σου χώρους να φαίνονται ζωντανοί και αυθεντικά πρωτότυποι; Σκέψου να προσθέσεις μερικά vintage κομμάτια σε αυτούς. Δεν είναι μόνο τα 400.600.000 views που συγκεντρώνουν βίντεο και αναρτήσεις με vintage αισθητική στο TikTok και το ότι η συγκεκριμένη τάση είναι πιο βιώσιμη, αλλά το ότι είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να διασφαλίσεις ότι η διακόσμησή στο σπίτι σου δεν θα γίνει ποτέ βαρετή. Vintage τέχνη, έπιπλα και είδη σπιτιού προσθέτουν αίσθηση και χαρακτήρα σε ένα σπίτι και προορίζονται να γίνουν σημείο συζήτησης για όποιον σε επισκέπτεται.

3. Διακόσμηση με ταμπλό

Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο trend με τα 327.300.000 views δεν είναι κάτι καινούργιο όσον αφορά τη διακόσμηση των τοίχων. Στην πραγματικότητα είναι ένα διακοσμητικό φινίρισμα που θα δείτε σε πολλά σπίτια παλαιότερου στυλ. Είτε εμπνέεσαι από πιο παραδοσιακές τεχνικές που παρατηρούνται στα ευρωπαϊκά σπίτια είτε αναζητάς κάτι πιο μοντέρνο, η τεχνοτροπία με ταμπλό (panel) ήρθε για να μείνει και σίγουρα είναι μια τάση που μπορείς να ακολουθήσεις..

4. Ηi Barbie!

Α ναι, η διάσημη ξανθιά κούκλα συνεχίζει να έχει τη στιγμή της! Ενώ το Barbiecore trend ομολογουμένως επικράτησε στα μέσα του 2023, καθώς τότε ήταν που η Barbie-mania χτύπησε «κόκκινο», φαίνεται πως αυτή η παιχνιδιάρικη τάση θα εξακολουθεί να μάς απασχολεί και το 2024 σύμφωνα με τα 277.100.000 views που έχει ότι σχετίζεται με ροζ διακόσμηση στο TikTok. Οποιαδήποτε απόχρωση του ροζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πετύχεις μια διακόσμηση αφιρεωμένη στην Barbie, ενώ μπορεί να λειτουργήσει κι ως εναλλακτική λύση για τους πιο ουδέτερους συνδυασμούς χρωμάτων πέρα από το μπεζ ή το λευκό.

5. Διακόσμηση «σκακιέρα»

Μπορεί να είναι κλασικό αλλά είναι εξίσου και εντυπωσιακό αυτό το trend στη διακόσμηση. Με 153.600.000 η προσθήκη μιας νότας μοτίβου σκακιέρας στο σπίτι σου δεν είναι ποτέ κακή ιδέα. Είτε πρόκειται για πλακάκια κουζίνας ή μπάνιου, είτε ακόμα και για ένα χαλί δεν υπάρχει λάθος – τα καρό μοτίβα λειτουργούν για κάθε στυλ και προϋπολογισμό.

6. «Έκρηξη ντοπαμίνης»

Με 144.800.000 views στο TikTok, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, αυτή η τάση έχει να κάνει με τη δημιουργία εσωτερικών χώρων που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Από χρώματα που τονώνουν τη διάθεση μέχρι prints που προκαλούν χαρά, αυτή είναι η τάση στη διακόσμηση που θα σε κάνει χαρούμενη κάθε μέρα επιστρέφοντας στο σπίτι σου.

7. Φόρος τιμής στα '80s

Όπως όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το στυλ και το σχέδιο, κάθε εποχή είναι ώριμη για την επιστροφή της. H δεκαετία του '80 έχει καθυστερήσει πολύ για την επιστροφή της, ωστόσο φαίνεται πως επιστρέφει στην πιο boho-chic εκδοχή της με ανάλαφρους, γήινους τόνους και μια αίσθηση «παρακμής» και 73.200.000 views στο TikTok σε αναρτήσεις που έχουν σχέση με τη διακόσμηση στο στυλ αυτής της δεκαετίας.

https://www.instagram.com/p/C0j8SuTppa8/

8. Ζήτω τα '70s

Η έκδοση του 2024 της δεκαετίας του '70 δίνει προτεραιότητα στο σκούρο ξύλο, τα χαλιά από ψεύτικη γούνα, τις βελούδινες και τις λείες, λακαρισμένες επιφάνειες. Φυσικά, η χρωματική παλέτα του '70 υπόσχεται άφθονη ζεστασιά και βάθος. Σκέψου χρώματα στο χρώμα της σκουριάς, της τερακότας και του πράσινου αβοκάντο. Αναρτήσεις στο TikTok με αυτό το trend στη διακόσμηση έχουν συγκεντρώσει συνολικά 64.100.000 views.

https://www.instagram.com/p/CyRgnigNqfz/

9. Toίχοι με αυλακώσεις

Τη συγκεκριμένη τεχνοτροπία μπορεί να την είχες δει στα ντουλάπια κάποιου επίπλου - ή στον χώρο της κουζίνας, όμως πλέον θα τη δεις και στους τοίχους, σύμφωνα με τα 57.400.000 views που έχουν συγκεντρώσει οι αναρτήσεις στο TikTok που δείχνουν τοίχους με αυτό το trend.

10. Τα μανιτάρια

Με 43.000.000 εκατομμύρια views το συγκεκριμένο trend δεν αφορά, όπως ίσως υπέθεσες, χρώματα στο χρώμα των μανιταριών αλλά περισσότερο τα διακοσμητικά από πραγματικά μανιτάρια ή κομμάτια τους που μπορείς να βρεις στη φύση.

Βέβαια, αν σου φαίνεται περίεργη η συγκεκριμένη ιδέα, μπορείς απλά να διακοσμήσεις των χώρο σου με φωτιστικά σε σχήμα μανιταριού.

https://www.instagram.com/p/Cx-9NDzsV9Z/