Η «απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου» θα κάνει οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σου να δείχνει καλύτερο

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η «απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου» θα κάνει οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σου να δείχνει καλύτερο

Το κόκκινο δεν είναι μόνο το χρώμα του έρωτα αλλά και αυτό που θα δώσει τη ζωντάνια που έλειπε στον χώρο σου σύμφωνα με το TikTok.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2023 κυριάρχησε το κόκκινο χρώμα. Από τα outfits, το μακιγιάζ, τα αξεσουάρ, μια δόση από αυτό το χρώμα αναβάθμιζε κάθε είδους look. Από τη στιγμή που μια τάση «χτυπήσει» τον χώρο της μόδας, δεν αργεί να μεταφερθεί και στον χώρο της διακόσμησης. Κάπως έτσι, το κόκκινο μεταφέρθηκε από το εσωτερικό της ντουλάπας μας στους εσωτερικούς χώρους των σπιτιών μας, κάτι που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και αυτή τη χρονιά.

Ίσως έχεις δει μέσα από το TikTok την «απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου».

Τι είναι η «Απροσδόκητη Κόκκινη Θεωρία»

Ο διακοσμητής εσωτερικών χώρων Taylor Simon εξήγησε αρχικά τη θεωρία στο TikTok του συγκεντρώνοντας σχεδόν ένα εκατομμύριο προβολές. Σύμφωνα με το βίντεο του Simon, η «απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου» ουσιαστικά προσθέτει οτιδήποτε είναι κόκκινο, μεγάλο ή μικρό, σε ένα δωμάτιο όπου δεν ταιριάζει καθόλου και αυτόματα το κάνει να φαίνεται καλύτερο.

Για παράδειγμα, σκέψου ένα κόκκινο φωτιστικό σε ένα κατά τα άλλα μπλε ή κίτρινο σαλόνι, μια κόκκινη κορνίζα ή ένας κόκκινος πίνακας πάνω σε έναν μωβ τοίχο. Ο Simon παράλληλα ανέφερε πως επειδή το κόκκινο ταιριάζει πολύ ωραία σχεδόν με όλα θα μπορούσε να θεωρείται και ουδέτερο χρώμα. Καθώς οι σύγχρονες τάσεις στη διακόσμηση απομακρύνονται από τις μινιμαλιστικές χρωματικές παλέτες, το κόκκινο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στα παραδοσιακά ουδέτερα όπως το λευκό ή το κρεμ.

pexels-anna-shvets-12662900.jpg

Αν λοιπόν, βαρέθηκες τα ουδέτερα και νιώθεις έτοιμη να προσθέσεις λίγο «απροσδόκητο κόκκινο» στο σπίτι σου, δες τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το κάνεις.

Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα κόκκινα στο δωμάτιο που θες να αναδείξεις, ιδιαίτερα αν φοβάσαι να προσθέσεις μια τόσο τολμηρή απόχρωση στο σπίτι σου. Ξεκίνα λοιπόν, προσθέτοντας μικρές πινελιές όπως κόκκινα βάζα, ριχτάρια ή φωτιστικά. Για να πας ένα βήμα παραπέρα, θα μπορούσες να δοκιμάσεις την απόχρωση αυτή σε έπιπλα που δίνουν έμφαση σε έναν χώρο, όπως είναι το τραπεζάκι σαλονιού ή μία πολυθρόνα.

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να προσθέσεις το κόκκινο χρώμα στην κουζίνα σου. Η διακόσμηση μιας κουζίνας είναι τις περισσότερες φορές ουδέτερη, επομένως ένα τολμηρό χρώμα όπως το κόκκινο θα μπορούσε πραγματικά να δώσει λίγο «ζωντάνια» τα πράγματα. Ξεκίνα πάλι προσθέτοντας μικρά αντικείμενα ή διακοσμητικά, όπως κόκκινα γυάλινα σκεύη ή πετσέτες πιάτων ή διάλεξε κόκκινες συσκευές και έπιπλα προσθέτοντας έτσι, λίγη παραπάνω ένταση.

pexels-rdne-stock-project-5593169.jpg

O σχεδιαστής Corey Damon Jenkins έλεγε ότι η είσοδος του σπιτιού μας είναι σαν το ορεκτικό ενός γεύματος. Έτσι, λοιπόν η είσοδός σου είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να παίξεις με μια διαφορετική αισθητική, προσθέτοντας λίγο κόκκινο. Είναι μια αλλαγή που είναι απλή αλλά και διασκεδαστική. Μπορεί να διαλέξεις να είναι η πόρτα σου κόκκινη ή τα διακοσμητικά και τα έπιπλα στον προθάλαμο του σπιτιού σου, όπως είναι ένας καλόγερος.

pexels-m-enes-anlamaz-13350692.jpg

Το κλειδί για την «απροσδόκητη θεωρία του κόκκινου» που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου αν θες να την υιοθετήσεις είναι να μη φαίνεται σκόπιμη, χωρίς δηλαδή να έχεις προσθέσει οτιδήποτε κόκκινο εσκεμμένα. Για να το καταφέρεις αυτό, πρέπει να βρεις τη σωστή απόχρωση που συμπληρώνει το δωμάτιο.

Οι περισσότερες αποχρώσεις του κόκκινου θα αναδυθούν με τις ουδέτερες, αλλά μια πιο πλούσια απόχρωση του βυσσινί θα συνδυαστεί καλύτερα με ψυχρούς τόνους όπως το μπλε ή το πράσινο. Για μια πιο πολύχρωμη εμφάνιση, δοκίμασε να αναμίξεις το έντονο κόκκινο κερασί με ζωηρά χρώματα όπως το μωβ, το γαλαζοπράσινο, το κίτρινο ή ακόμα και το ροζ για να κάνεις πραγματικά κάτι απροσδόκητο. Κάνε διάφορα πειράματα μέχρι να βρεις την απόχρωση του κόκκινου που έχει τη μεγαλύτερη δυνατή διάτρηση ανάμεσα στην υπάρχουσα διακόσμησή σου και μην φοβάσαι να δεις και αποχρώσεις όπως το κόκκινο, το ρουμπινί και το καφέ.