Το κόλπο με τον καφέ για να καθαρίσεις τα αγαπημένα σου έπιπλα

Το κόλπο με τον καφέ για να καθαρίσεις τα αγαπημένα σου έπιπλα

Κι όμως το κατακάθι του αγαπημένου σου καφέ μπορεί να απομακρύνει κάθε λεκέ στις ξύλινες επιφάνειες.

Το καθάρισμα του σπιτιού είναι ένα από τα πιο απαιτητικά tasks κάθε νοικοκυράς. Ευτυχώς ζούμε στην εποχή της απόλυτης τεχνολογίας με αποτέλεσμα να βρίσκουμε καθημερινά στο διαδίκτυο πολλά χρηστικά hacks. Ένα από αυτά έχει γίνει viral το τελευταίο διάστημα αφού υπόσχεται να καθαρίσει επιτυχώς κάθε ξύλινη επιφάνεια στο χώρο σου.

Εσύ άραγε γνώριζες ότι το κατακάθι του καφέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό στο σαλόνι σου; Ναι, κι όμως! Σύμφωνα με τον Daniel P. Craig, ιδρυτή της Kitchen Deets, το κατακάθι του καφέ είναι ιδανικό συστατικό για τον καθαρισμό επίπλων που έχουν υποστεί γρατσουνιές και είναι δύσκολο να επισκευαστούν.

Sparkling coffee: Ο viral καφές στο TikTok και γιατί να τον εντάξεις στο πρωινό σου

Το κατακάθι από οποιοδήποτε καφέ (Ελληνικός, φίλτρου κ.ά) μπορεί να μας χρησιμεύσει σε πολλά πράγματα. Είναι εξαιρετικό λίπασμα για τα φυτά γιατί περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία που τα θρέφουν και τα ζωντανεύουν. Ρίξε μια μικρή ποσότητα 1-2 φορές το μήνα στο χώμα της κάθε γλάστρας για να βοηθήσεις την ανάπτυξη του φυτού.

Πώς θα καθαρίσεις τα ξύλινα έπιπλά σου χρησιμοποιώντας καφέ

«Ένα μικρό κόλπο είναι να καλύπτω τις γρατσουνιές απλώνοντας λίγο χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ με μια μπατονέτα. Άφησέ το για 10 λεπτά και μετά σκούπισε απαλά. Πραγματικά λειτουργεί», εξηγεί ο Daniel. Αν και αυτή η μέθοδος καθαρισμού μπορεί να φαίνεται αντισυμβατική, ο ειδικός εξηγεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις πού ήταν οι γρατσουνιές προηγουμένως αφού εξαφανίζονται πλήρως.

Μουλιάζεις λίγους κόκκους καφέ σε νερό και με ένα πανί απλώνεις το υγρό στις γρατσουνιές των επίπλων που θέλεις να εξαφανίσεις. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Improovy Painters συνιστά να αναμειγνύεις το κατακάθι του καφέ με 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό και 1/4 φλιτζάνι ξίδι. Άπλωσε το μείγμα στις ξύλινες επιφάνειες που επιθυμείς και άφησέ το να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σκουπίσεις με ένα πανί. Η συγκεκριμένη μέθοδος εξαλείφει τις γρατσουνιές και τις κάνει λιγότερο ορατές.

Το απόλυτο hack για να ξετυλίξεις το ρολό του αλουμινόχαρτου

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: