Τι δεν ξέρεις να καθαρίσεις: Οι ερωτήσεις με τις περισσότερες αναζητήσεις

Πατούλια Κατερίνα
Τι δεν ξέρεις να καθαρίσεις: Οι ερωτήσεις με τις περισσότερες αναζητήσεις

Υπάρχει μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις που κάνει κάθε νοικοκυρά σε σχέση με το καθάρισμα.

Τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας, μείναμε σπίτι και μείναμε πολύ στο σπίτι με αποτέλεσμα κυρίως να μαγειρεύουμε, να τρώμε και να καθαρίζουμε. Σύμφωνα με τα Google trends, υπήρξαν μερικές κορυφαίες αναζητήσεις στο εξής ερώτημα: «Πώς να καθαρίσω»!

Πώς να καθαρίσω τον φούρνο;

Αντί να θέσεις σε λειτουργία τον αυτόματο καθαρισμό της κουζίνας και ακόμα χειρότερα την πυρόλυση, μπορείς να βάλεις τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και να τοποθετήσεις ένα σκεύος γεμάτο νερό για 15 λεπτά. Κλείνεις τη θερμοκρασία και με πανάκι μουσκεμένο σε απορρυπαντικό, μαζεύεις τη βρωμιά. Αν πάλι ξέρεις πως θα ψήσεις φαγητό που λερώνει, ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος του φούρνου, θα δράσει προληπτικά στα καμένα λίπη.

Μπαίνει η άνοιξη! Εσύ πόσα από αυτά τα 5 σημεία του σπιτιού ξέχασες να καθαρίσεις;

Πώς θα καθαρίσω τα παπούτσια και ειδικά τα λευκά

Για όλα τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα παπούτσια, θα χρειαστείς μια οδοντόβουρτσα, ένα μαλακό πανί κι ένα απαλό σφουγγάρι και αν έχεις λευκά παπούτσια, χρησιμοποίησε ένα πινέλο που θα λειτουργήσει σαν στυλό χλωρίνης. Ξεκίνα με απορρυπαντικό και την οδοντόβουρτσα, επιμελήσου τα σημεία που το χρειάζονται στα λευκά παπούτσια με πινέλο, τρίψε τις σόλες με το σφουγγάρι, καθάρισε με το πανί και ξέπλυνε τα παπούτσια με νερό. Φρόντισε να τα αφήσεις στον αέρα να στεγνώσουν εντελώς.



Πώς θα καθαρίσω το τηγάνι από χυτοσίδηρο:

μόνο τρία βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις όταν καθαρίζεις ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο. Όσο το τηγάνι είναι ακόμα ζεστό από το μαγείρεμα, τοποθέτησέ το στον νεροχύτη και ξέπλυνέ το με ζεστό νερό. Σκούπισε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι και ξέπλυνε ξανά αφήνοντας κατόπιν το τηγάνι να στεγνώσει. Στη συνέχεια, απλώνεις ένα λεπτό στρώμα λαδιού στο εσωτερικό με μια χαρτοπετσέτα. Τέλος, αν υπάρχουν κομμάτια φαγητού που δεν ξεκολλάνε ή σκουριάζουν, χρησιμοποιείς χοντρό αλάτι και ένα βρεγμένο σφουγγάρι και να τα ξεκολλήσεις. Θυμήσου να τοποθετείς το τηγάνι από χυτοσίδηρο σε στεγνό μέρος.

Πώς να καθαρίσω το χαλί

Τη χρυσή τετράδα καθαρισμού, κλείνει το χαλί, που είναι και η εποχή του σιγά σιγά, να καθαριστεί και να φυλαχτεί. Προφανώς και η ηλεκτρική σκούπα, βοηθάει στην απομάκρυνση της σκόνης αλλά το χαλί χρειάζεται βαθύ καθαρισμό κάθε 8 με 10 μήνες, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ένα και μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο πλυντήριο ρούχων

Flower lover! 12 ξεχωριστά λουλούδια που αντέχουν για μέρες μέσα σε βάζο με νερό

Το καθαριστικό hack στο TikTok που μπορεί να διώξει τη σκόνη ακόμη κι από το πληκτρολόγιο