Μπορείς να καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων με ξύδι;

Τσακιρίδου Χριστίνα
Μπορείς να καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων με ξύδι;

Η λύση που αξίζει να δοκιμάσεις.

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, το ξύδι είναι ένα φυσικό, ισχυρό καθαριστικό που δρα ενάντια σε οσμές, λίπη και μικρόβια.

Η οξύτητά του το καθιστά έναν από τους καλύτερους τρόπους για να διώξεις το λίπος, τα άλατα και τα υπολείμματα φαγητού που βρίσκονται συχνά μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Λειτουργεί επίσης ως απολυμαντικό, απομακρύνοντας τυχόν βακτήρια και μούχλα.

Περίσσεψαν αυγά; Το κόλπο για να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη

Αρκετοί χρήστες του Instagram, Youtube και TikTok μοιράζονται πρωτότυπες λύσεις καθαρισμού για διάφορα σημεία, με το πλυντήριο πιάτων να φιγουράρει συχνά στο top 10 των αναζητήσεων.

Μπορείς να καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων με ξύδι;

Ναι μπορείς! Αρκεί μόνο να το κάνεις σωστά ώστε να μην χαλάσεις το πλυντήριο πιάτων ή τμήματά του. Οι ειδικοί συστήνουν να δοκιμάζεις τη συγκεκριμένη μέθοδο μια φορά το μήνα για να εξασφαλίσεις τη βέλτιστη απόδοση της συσκευής σου.

Θα χρειαστείς αποσταγμένο λευκό ξύδι καθώς η περιεκτικότητά του σε οξικό οξύ είναι ιδανική για να απολυμάνεις το πλυντήριο πιάτων.

Πώς θα αποθηκεύσεις το φρέσκο κρεμμύδι για να παραμείνει φρέσκο

Άλλα υλικά που θα χρειαστείς είναι: νερό, ήπιο σαπούνι πιάτων, μαγειρική σόδα, βούρτσα με μαλακές τρίχες και ένα πανάκι από μικροΐνες.

Πώς θα καθαρίσεις το πλυντήριο πιάτων με ξύδι

Άδειασε τελείως το πλυντήριο πιάτων. Γέμισε ένα δοχείο (κατάλληλο για πλυντήριο πιάτων) με ξύδι και τοποθέτησέ το στην επάνω σχάρα του πλυντηρίου. Μην προσθέσεις απορρυπαντικό. Ρύθμισε τη συσκευή ώστε να εκτελέσει μια πλύση με ζεστό νερό.

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος, χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί για να σκουπίσεις τυχόν βρώμικα σημεία. Για βαθύτερο καθαρισμό: Αφαίρεσε το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων.
Μούλιασε το φίλτρο σε ζεστό νερό και σαπούνι για περίπου 15 λεπτά. Καθάρισέ το χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με μαλακές τρίχες. Ξέπλυνε και σκούπισε με ένα πανί από μικροΐνες.

Όσο έχει αφαιρεθεί το φίλτρο, ρίξε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στον κάδο και μετά 1/2 φλιτζάνι ξύδι. Άφησε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά. Ξέπλυνε καλά. Άλλαξε το φίλτρο.

Στο video που ακολουθεί θα δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com