Λεκές από κερί: Πώς θα τον αφαιρέσεις από τα υφάσματα σε χρόνο dt

Λεκές από κερί: Πώς θα τον αφαιρέσεις από τα υφάσματα σε χρόνο dt

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις!

Οι δύσκολοι λεκέδες απασχολούν όλες μας. Ειδικά το καλοκαίρι, όμως, ένας λεκές είναι αυτός που μας… αγχώνει: το κερί. Βλέπεις, τα κεράκια ρεσό και ειδικά αυτά που έχουν αντικουνουπική δράση είναι σχεδόν κάθε βράδυ αναμμένα στο μπαλκόνι μας.

Κι εκεί που όλα είναι ωραία και καλά... Να σου ένα παραπάτημα, ένα σπρώξιμο κι όλο το λιωμένο κερί πέφτει πάνω στα ρούχα μας. Αν σου έχει συμβεί, λογικά σε έπιασε πανικός.

Λέρωσες τα ρούχα σου με κεράσι; Δες πώς θα εξαφανίσεις τον λεκέ

Δεν τελειώνουν όλα με τον λεκέ από κερί

Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Ναι, ο λεκές από κερί στα υφάσματα είναι δύσκολος και θέλεις αρκετή προσπάθεια να φύγει, αλλά φεύγει. Δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι ότι η μπλούζα ή το παντελόνι που λερώθηκε θέλει πέταμα.

Το ρούχο σου θα γίνει και πάλι ολοκαίνουριο όσο κι αν δεν το πιστεύεις. Πραγματικά, δεν θα μείνει ούτε τριμματάκι από το κερί πάνω στο ύφασμα Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Με παγάκια και το σίδερο που σιδερώνεις τα ρούχα.

https://www.instagram.com/p/CQvRJ7pMcM3

Επιχείρηση… σίδερο

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να αφήσεις το κερί να στεγνώσει εντελώς στο ρούχο σου μέχρι να κοκαλώσει. Έπειτα, βάλε μια σακούλα γεμάτη παγάκια πάνω στο λεκέ μέχρι να παγώσει ο λεκές και μετά ξύσε με ένα μαχαιράκι να φύγουν μερικά κομμάτια.



Τώρα, πάρε δύο κομμάτια χαρτί, βάλε το ένα κάτω από τον λεκέ και το άλλο πάνω από τον λεκέ και σιδέρωσε για λίγο έχοντας το σίδερο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Το κερί θα λιώσει και θα απορροφηθεί από το χαρτί, οπότε και θα καθαρίσει παντελώς το ρούχο σου. Τέλος, πλύνε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο και πάλι το αγαπημένο σου item θα είναι σαν καινούριο.