Λέρωσες τα ρούχα σου με κεράσι; Δες πώς θα εξαφανίσεις τον λεκέ

Λέρωσες τα ρούχα σου με κεράσι; Δες πώς θα εξαφανίσεις τον λεκέ

Μπορεί να θεωρείται ένας δύσκολος λεκές, αλλά… θα καταφέρεις τον εξολοθρεύσεις.

Το καλοκαίρι είναι εδώ με τα πιο δροσερά φρούτα να δεσπόζουν στη λαϊκή αγορά και στα μανάβικα και να μας καλούν να τα… καταβροχθίσουμε. Κεράσια, καρπούζια, φράουλες. Θες τίποτα καλύτερο; Μιλάμε για τα πιο νόστιμα φρούτα του καλοκαιριού, τα οποία συγχρόνως έχουν μεγάλα οφέλη στην υγεία. Είναι, όμως, και φρούτα που αφήνουν κατακόκκινους και επίμονους λεκέδες.

Παραδέξου το! Κι εσένα σου έχει τύχει να απολαμβάνεις τα κεράσια στο μπαλκόνι σου μετά τη σιέστα του μεσημεριού και ξαφνικά να λερωθείς. Όλο το μπολ με τα κεράσια πάνω στην μπλούζα σου!

Εντάξει, σίγουρα θα έπαθες ένα αμόκ εκείνη τη στιγμή στη σκέψη ότι ο λεκές δεν βγαίνει. Βγαίνει, όμως, όσο κι αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις. Μην τρελαίνεσαι, λοιπόν. Υπάρχουν δύο θαυματουργά υλικά, τα οποία έχεις στο σπίτι σου και μέσα σε 15 λεπτά θα σου χαρίσουν και πάλι ένα πεντακάθαρο ρούχο.

Λερώθηκες με παγωτό; Έτσι θα εξαφανίσεις τον λεκέ

Μαγειρική σόδα η θαυματουργή!

Η μαγειρική σόδα, εκτός από το γεγονός ότι χρησιμεύει για να φουσκώνει τα μυρωδάτα κέικ σου, έχει κι άλλες, πολλές χρήσεις. Βοηθάει τα ασημικά και τα κοσμήματα να γυαλίσουν, ενώ… εξαφανίζει και τον λεκέ από κεράσι.

Η διαδικασία; Αρκετά εύκολη. Γέμισε μια λεκάνη με κρύο νερό και ρίξε μέσα μπόλικη μαγειρική σόδα. Μην τη λυπηθείς. Ανακάτεψε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά η σόδα και έπειτα βάλε στο μείγμα το λερωμένο ρούχο σου.

Άσε το να μουλιάσει για 10-15 λεπτά και έτοιμο! Μετά μπορείς να το ξεπλύνεις με χλιαρό νερό και πραγματικά το ρούχο σου θα είναι πιο καθαρό από ποτέ.



Λεμονάκι μυρωδάτο!

Αν δεν έχεις στο σπίτι μαγειρική σόδα ή αν μείνουν υπολείμματα λεκέ κερασιού, δοκίμασε τη λύση του λεμονιού. Αφαίρεσε με ένα πανάκι τα ζουμιά κερασιού από το ρούχο σου και πάνω στον λεκέ στύψε μερικές σταγόνες λεμονιού.

https://www.instagram.com/p/CQGrJGyF_NO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Άφησέ το να δράσει για μερικά λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά το ρούχο σου. Άπλωσέ το σε ένα σημείο του μπαλκονιού σου με ήλιο για να στεγνώσει και… είσαι έτοιμη. Αντίο λεκέ για πάντα!