Έκαψες το φαγητό; Πώς θα διώξεις τη δυσοσμία σε χρόνο Dt

Τσακιρίδου Χριστίνα
Έκαψες το φαγητό; Πώς θα διώξεις τη δυσοσμία σε χρόνο Dt

Όλα τα tips που θα σώσουν την κατάσταση.

Ας είμαστε ειλικρινείς! Σε όλες μας έχει τύχει να κάψουμε το φαγητό είτε λόγω αφηρημάδας, είτε λόγω λάθος χειρισμού της κουζίνας είτε απλά επειδή δεν δώσαμε την πρέπουσα σημασία στην εκτέλεση μιας συνταγής.

Το αποτέλεσμα είναι συχνά καταστροφικό καθώς η μυρωδιά του καμένου φαγητού τείνει να διαχέεται σε όλο το σπίτι με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι ανυπόφορος αλλά και ανθυγιεινός.

Ο καλός εξαερισμός δεν αρκεί γι' αυτό εμείς βρήκαμε πέντε πολύ εύκολα αλλά αποτελεσματικά tips που θα σώσουν την κατάσταση και θα διώξουν τη δυσοσμία από το σπίτι σου σε χρόνο Dt.

Στύβεις το λεμόνι εντελώς λάθος και αυτό είναι το κόλπο του TikTok που θα σου αλλάξει τη ζωή

5 tips για να διώξεις τη μυρωδιά του καμένου από το σπίτι

1. Απομάκρυνε asap την πηγή της δυσάρεστης μυρωδιάς

Αν πρόκειται για φαγητό, καθάρισε καλά την κουζίνα και απομάκρυνε το καμένο φαγητό από τον χώρο. Πρόσεξε ιδιαίτερα πώς θα το πετάξεις καθώς δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις πλαστική σακούλα πριν κρυώσει. Ιδανικά άφησέ το να κρυώσει στο μπαλκόνι και πέταξέ το απευθείας σε έναν κάδο απορριμμάτων.

2. Εξαερισμός στο full

Ναι, καλά φαντάστηκες. Άνοιξε διάπλατα τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες για να βοηθήσεις να φύγει η δυσοσμία και να μπει καθαρός αέρας στον χώρο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει ώρες, ανάλογα με το πόσο άσχημα και έντονα μυρίζει το σπίτι. Κλείσε τυχόν εσωτερικές πόρτες και τις πόρτες των δωματίων για να περιορίσεις τη διοχέτευση της δυσάρεστης οσμής στους άλλους χώρους. Αν έχεις ανεμιστήρα ή κλιματιστικό μπορείς να τα βάλεις σε λειτουργία.

Το «μυστικό συστατικό» για την πιο αφράτη ομελέτα που θα φτιάξεις ποτέ μαθεύτηκε στο TikTok

3. Καθάρισε καλά τα υπολείμματα

Φρόντισε να διώξεις κάθε υπόλειμμα καμένου φαγητού από τον χώρο και καθάρισε καλά με ένα απολυμαντικό σπρέι.

https://www.instagram.com/p/CdbgZnNpiWd/

4. Απομάκρυνε αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές

Πες όχι στο αρωματικό σπρέι που όχι απλά δεν θα διώξει τις δυσάρεστες οσμές αλλά θα κάνει χειρότερη την κατάσταση. Αφού έχεις εξαερίσει πολύ καλά, άνοιξε τον αφυγραντήρα και άφησέ τον να λειτουργήσει για λίγες ώρες. Στη συνέχεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο αρωματικό κερί ή αιθέριο έλαιο που θα δώσουν μια ευχάριστη νότα.

5. Κάνε ένα φρεσκάρισμα στα υφάσματα

Μαξιλάρια, ριχτάρια και κουρτίνες τείνουν να συσσωρεύουν μικρόβια αλλά και οσμές. Αξίζει να τα φρεσκάρεις με ένα πλύσιμο, διαφορετικά κρέμασέ τα στην απλώστρα και άφησέ τα να αεριστούν για 24 ώρες.

Extra tip: Μερικοί ειδικοί συνιστούν να βράσεις λίγο λευκό ξύδι σε μια κατσαρόλα με νερό για να εξουδετερώσεις οριστικά κάθε δυσάρεστη μυρωδιά.

To video που ακολουθεί θα σου λύσει κάθε απορία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com