Το «μυστικό συστατικό» για την πιο αφράτη ομελέτα που θα φτιάξεις ποτέ μαθεύτηκε στο TikTok

Το «μυστικό συστατικό» για την πιο αφράτη ομελέτα που θα φτιάξεις ποτέ μαθεύτηκε στο TikTok
Pexels

Κορυφαίος σεφ αποκάλυψε το μυστικό συστατικό και κοστίζει ελάχιστα. 

Η ομελέτα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές πρωινού όλων των εποχών -και υπάρχει ένα μυστικό συστατικό για να αναβαθμίσουμε το αγαπημένο αυτό πιάτο μας.

Αν και φαίνονται απλά στην κατασκευή τους τα αγαπημένα μας υλικά, είναι δύσκολο να έχουμε την τέλεια συνοχή στην παρασκευή μας. Στα ευχάριστα νέα τώρα, ένας σεφ μοιράστηκε το μυστικό του για να φτιάχνει την πιο αφράτη ομελέτα και μάλιστα κοστίζει ελάχιστα.

Τα ελαφριά και αφράτα αυγά δεν ήταν ποτέ πιο εύκολα και υπόσχονται να εντυπωσιάσουμε τους φίλους και την οικογένειά μας με αυτή τη συνταγή που μοιράστηκε ένας κορυφαίος σεφ από το καινοτόμο εστιατόριο Fallow του Λονδίνου.

Σε ένα σύντομο βίντεο του TikTok, ο σεφ εξήγησε: «Έτσι φτιάχνεις ομελέτα, σαν σεφ. Τρία αυγά τουλάχιστον, ή αν είσαι άπληστος σαν εμένα, βάλε πέντε».


Αφού έσπασε τα αυγά σε ένα μπολ, αλάτισε και πιπέρισε το μείγμα και πρόσθεσε μια κουτάλια βούτυρο σε ένα ζεστό τηγάνι, είπε: «Θα φτιάξουμε ένα υπέροχο καλοψημένο βούτυρο. Μόλις το βούτυρο γίνει ωραίο και ροδίσει, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τα αυγά σας».

Για να τελειοποιήσει τη συνταγή, τοποθέτησε το τηγάνι πάνω και εκτός φωτιάς και λίγο πριν ψηθούν πλήρως τα αυγά, κατέβασε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και πρόσθεσε το μυστικό συστατικό- creme fraiche.

Στη συνέχεια, μαγείρεψε μέχρι να ευχαριστηθεί με τη συνοχή και σέρβιρε τα αυγά σε λίγη φρυγανιά και καρυκευμένη με λίγο μαύρο πιπέρι και σάλτσα sriracha. Στο βίντεο που είδαμε ο σεφ χαμογέλασε και είπε: «Έτσι φτιάχνεις ομελέτα σαν σεφ».

Ο κόσμος εντυπωσιάστηκε με τη συνταγή του, ενώ ένας TikToker είπε: «Ναι, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις την τέλεια ομελέτα», ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Μόλις την έφτιαξα και ήταν εξωπραγματική!».

Παρά το γεγονός ότι πολλοί ισχυρίστηκαν ότι τα αυγά ήταν κακοψημένα, ένας θαυμαστής σχολίασε: «Για όλους όσους λένε ότι είναι κακοψημένα, δοκιμάστε τα έτσι! Είναι τόσο κρεμώδη και ονειρικά και όχι λαστιχένια όπως συνήθως».

Ακόμη και ο διάσημος σεφ Tom Kerridge μπήκε στη δράση και επαίνεσε τον σεφ γράφοντας: «Έγινε τέλεια» και συνόδεψε με το αγαπημένο μας emoji με τους αντίχειρες.

pexels-lazeric-fridell-freeman-12184392.jpg