Μαγειρεύεις λάθος τον σολομό και αυτό είναι το hack που θα δώσει «ένταση» στο πιάτο σου

Μαγειρεύεις λάθος τον σολομό και αυτό είναι το hack που θα δώσει «ένταση» στο πιάτο σου

Το κόλπο την τηλεοπτικής σεφ Mary Berry θα κάνει το φιλέτο σου να είναι πάντα νόστιμο και ζουμερό. 

Όσο νόστιμος είναι, αλλά τόσο δύσκολος στο να μαγειρευτεί είναι ο σολομός και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι ένα «στενοχωρημένο» στεγνό φιλέτο. Και μπορεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ψάρια ωστόσο αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τον μαγειρεύουν τελείως λάθος.

Ο σολομός είναι ένας διατροφικός θησαυρός, γεμάτος με πρωτεΐνες, ωμέγα-3 που κάνουν καλό στην καρδιά ενώ το γεγονός πως έχει και χαμηλές θερμίδες το κατατάσσει στις επιλογές που πολλοί θέλουν να ενσωματώσουν στη διατροφή τους σε τακτική βάση.

Το genius hack για να μη ξαναχάσεις ποτέ τα σκουλαρίκια σου όταν ταξιδεύεις έγινε viral στο TikTok

Εάν έχετε απογοητευτεί ποτέ όταν στρώνετε τα φιλέτα σολομού σας επειδή διαπιστώσατε ότι είχαν στεγνώσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, τότε αυτή η συμβουλή από την αγαπημένη σεφ της τηλεόρασης Mary Berry θα αλλάξει για τα καλά την προσέγγισή σας - και ο σολομός σας θα είναι πάντα νόστιμα υγρός.

Η Mary μοιράστηκε αυτή την απίστευτη συμβουλή στο βιβλίο της, Mary Berry Foolproof Cooking, και η μέθοδός της εξασφαλίζει το τέλειο αποτέλεσμα το οποίο δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα. «Εφόσον έχετε επιλέξει φρέσκα φιλέτα σολομού, στρώνετε ένα φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο και περιχύνετε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού αρκετά κοντά το ένα στο άλλο στο ταψί, έτσι ώστε να διατηρούνται υγρά το ένα με το άλλο και να μην στεγνώνουν κατά το μαγείρεμα», εξηγεί και προσθέτει, «Θα καταλάβετε πότε θα ψηθούν, καθώς η επιφάνειά τους θα αποκτά ροζ ματ χρώμα».

Αυτό το τέχνασμα τοποθέτησης είναι το κλειδί για να διατηρήσουμε τα φιλέτα σολομού όσο το δυνατόν πιο υγρά και γεμάτα γεύση.

Πώς θα «σώσω» τα ρούχα που ξέχασα όλη νύχτα στο πλυντήριο από την άσχημη μυρωδιά

Η Mary Berry συνιστά επίσης να αλατοπιπερώνουμε καλά το φιλέτο μας πριν το μαγειρέψουμε, για να διασφαλίσουμε ότι το ψάρι θα αιχμαλωτίσει την περισσότερη γεύση, κάτι που θα το βοηθήσει επίσης να διατηρήσει κάποια επιπλέον υγρασία.

Όσον αφορά στη συνταγή, η γκουρού λέει πως θα πρέπει να «Ξεκινήσετε αφαιρώντας τη φλούδα του ψαριού. Στη συνέχεια θα πρέπει να το αλατοπιπερώσετε και να προσθέσετε το μείγμα από μαϊντανό, και χυμό λεμονιού. Για επιπλέον γεύση, μπορείτε πάντα να επιλέξετε τα καρυκεύματα που προτιμάτε, όπως πάπρικα, σκόρδο, λάιμ και καστανή ζάχαρη».

Η αλάνθαστη μέθοδος της Marry Berry διαρκεί μόνο 15-18 λεπτά στο φούρνο στους 200°C ή στους 180°C αέρα. Τα φιλέτα πρέπει να έχουν ψηθεί σωστά και να έχουν πάρει «ροζ ματ χρώμα» όταν είναι έτοιμα -και στη συνέχεια θα πρέπει απλώς να ραντίσουμε λίγο έξτρα χυμό λεμονιού για έξτρα γεύση και έπειτα να απολαύσουμε το πιάτο μας.

pexels-geraud-pfeiffer-6605207.jpg