Διατήρησε τα μήλα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με το ιδιοφυές hack του 1700

Διατήρησε τα μήλα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με το ιδιοφυές hack του 1700
Pexels

Όταν αγοράζετε φρούτα, θα επιλέξετε τα πιο ώριμα και ζουμερά όψη - αλλά σε λίγες μέρες, μπορεί να αλλοιωθεί σοβαρά, που σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές καταλήγει να χώνεται στον κάδο.

Χωρίς να τα αποθηκεύσουμε σωστά, τα μήλα μπορεί να πάθουν πρόωρη σήψη και αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι στη δεκαετία του 1700 ίσως να ήταν πολύ πιο μπροστά από εμάς σε ζητήματα how to. Ο λόγος; Φαίνεται να είχαν βρει το τέλειο κόλπο για να διατηρούν τα μήλα τους φρέσκα. Ειδικότερα, η γυναίκα που μοιράστηκε την πληροφορία, ισχυρίστηκε ότι τα μήλα μπορούν να διατηρηθούν ζουμερά και σκληρά μέχρι και για μήνες.

Ωρίμασε τα αβοκάντο σε μόλις δύο λεπτά με το viral TikTok hack

Μέσα από το YouTube είδαμε κι εμείς τη γυναίκα πίσω από το "The Acadian Garden & Apothecary" που προώθησε το hack.

«Ένας υπέροχος τρόπος για να διατηρήσετε υγιεινές τροφές χωρίς κονσερβοποίηση, αφυδάτωση ή ψύξη», αναφέρει η περιγραφή του βίντεο. Για να διατηρήσουμε το μήλο μας φρέσκο, πρέπει να είναι ένα τέλειο μήλο -χωρίς λακούβες, χωρίς κοψίματα, χωρίς καμία φθορά από έντομα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συσκευαστεί σε ξηρό, αεριζόμενο υλικό, όπως εφημερίδα και στη συνέχεια να αποθηκευτεί σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από πατάτες, καθώς παράγουν ένα αέριο που θα προκαλέσει τα μήλα να ωριμάσουν. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα με φρέσκα μήλα που προμηθευτήκαμε από τη λαϊκή και όχι από κατάστημα, το οποίο μπορεί να έχει ψεκάσει τα μήλα με χημικές ουσίες που επηρεάζουν τη διαδικασία ωρίμανσης.

Το έξυπνο hack με το αυγό που θα κάνει το staple της κουζίνας να παραμείνει φρέσκο έως και ένα χρόνο

Το να τυλίξουμε τα μήλα μεμονωμένα στην εφημερίδα όταν τα αποθηκεύουμε μαζί βοηθά στο να αποτρέψουμε από ένα κακό μήλο να καταστρέψει και τα υπόλοιπα. Εάν ένα από τα μήλα χαλάσει, το αιθυλένιο που απελευθερώνεται θα περιέχεται και δεν θα διαταράσσει τα άλλα μήλα γύρω του -που σημαίνει ότι τα μήλα θα διατηρηθούν πολύ περισσότερο από όσο θα πιστεύαμε.

Κάποιος σχολίασε το βίντεο παραδεχόμενος ότι αποθήκευαν πολλά πράγματα εντελώς «λάθος»: «Έχω αποθηκεύσει όλα τα προϊόντα μου λάθος. Όχι μόνο στο κομμάτι της διατήρησης αλλά γενικά. Ευχαριστώ για τις μικρές συμβουλές για το πώς να φροντίσουμε τα μήλα. Μπορεί να μην θέλω να το διατηρήσω για πέντε μήνες, αλλά για τουλάχιστον μία εβδομάδα θα είναι οκ».

pexels-polina-tankilevitch-4110501.jpg