Λέρωσες τα ρούχα σου με αυγό; Ο εύκολος τρόπος να τα καθαρίσεις

Τσακιρίδου Χριστίνα
Λέρωσες τα ρούχα σου με αυγό; Ο εύκολος τρόπος να τα καθαρίσεις

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι απλά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Η Μεγάλη Εβδομάδα οδεύει προς το τέλος της και μετά το καθιερωμένο βάψιμο των κόκκινων αυγών, δεν έχουμε παρά να αναμένουμε την Ανάσταση και φυσικά το πασχαλινό τραπέζι.

Τα αυγά πρωταγωνιστούν στα γιορτινά εδέσματα ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που πέφτουν πάνω στα αγαπημένα μας ρούχα (ή στο χαλί), αφήνοντας έναν ευδιάκριτο λεκέ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχωθείς γι' αυτό καθώς μπορείς εύκολα να καθαρίσεις τα αγαπημένα σου items ή το χαλί, με υλικά που οι περισσότερες έχουμε στο σπίτι.

Πώς θα διπλώσεις «έξυπνα» τα ρούχα στη βαλίτσα για να μη τσαλακωθούν

Πώς θα αφαιρέσεις τον λεκέ από αυγό

Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις πως αν λερωθείς με αυγό δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό ή να τοποθετήσεις το λεκιασμένο ρούχο στο στεγνωτήριο. Η θερμότητα μπορεί να σταθεροποιήσει τον λεκέ και να δυσκολέψει αρκετά την διαδικασία καθαρισμού.

Τι θα χρειαστείς: μαχαίρι
Κουτάλι
Σπάτουλα
Μεγάλο μπολ ή νεροχύτη

Βούρτσα με μαλακές τρίχες
Λευκά πανάκια καθαρισμού
Χαρτοπετσέτες
Σφουγγάρι
ηλεκτρική σκούπα

Απορρυπαντικό ρούχων
Λευκαντικό με βάση το οξυγόνο
Υγρό σαπούνι πιάτων

Πώς να πλένεις σωστά και αποτελεσματικά τα παπούτσια σου στο πλυντήριο

Οι λεκέδες από αυγά, γνωστοί και ως λεκέδες με βάση την πρωτεΐνη, μπορούν να αφαιρεθούν από τα ρούχα που πλένονται με μούλιασμα σε κρύο νερό πριν από το πλύσιμο.

Χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι ή ένα κουτάλι για να αφαιρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερη στερεά ύλη από το ύφασμα. Μην τρίψεις το ρούχο με χαρτοπετσέτα ή πανάκι γιατί απλώς θα σπρώξεις τον λεκέ πιο βαθιά μέσα στο ύφασμα ή θα τον απλώσεις.

Μούλιασε το λερωμένο ρούχο σε ένα νεροχύτη ή μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Πάρε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να τρίψεις ελαφρά τον λεκέ και να αφαιρέσεις υπολείμματα του αυγού.

Χρησιμοποίησε ένα ειδικό καθαριστικό λεκέδων ή ελάχιστο υγρό απορρυπαντικό τοπικά στον λεκέ και τρίψε απαλά. Άφησε το προϊόν να δράσει για 15 λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο κρύο νερό.

Στο video που ακολουθεί θα δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com