3 τρόποι για να μειώσετε τις θερμίδες του δείπνου σε εστιατόριο

3 τρόποι για να μειώσετε τις θερμίδες του δείπνου σε εστιατόριο

Όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό, είναι προτιμότερο να απολαμβάνουμε τις θερμίδες, από το να τις μετράμε. Διαβάστε παρακάτω τα τρία απλά βήματα, ακολουθώντας τα οποία μπορούμε να γλιτώσουμε έως και 100 θερμίδες από το καθένα, χωρίς πολλή σκέψη.

1) Επιλέξτε ένα όμορφο μέρος
Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που τρώνε σε εστιατόρια με απαλή μουσική και φωτισμό μπορεί να καταναλώνουν έως και 175 θερμίδες λιγότερες απ' όσες θα κατανάλωναν εάν έτρωγαν κάπου με δυνατή μουσική και έντονο φως. Επιλέξτε έναν χώρο που σας δημιουργεί την επιθυμία να απολαύσετε το φαγητό σας αργά, και να ευχαριστηθείτε ολόκληρη την έξοδό σας, και, το πιθανότερο είναι, ότι θα θελήσετε να φάτε λιγότερο.

2) Προσοχή στο κρασί
Εάν αγαπάτε το καλό κρασί (και ποιος δεν το αγαπάει;) μάλλον μία από τις αγαπημένες σας συνήθειες, όταν βγαίνετε για φαγητό, είναι να μοιράζεστε ένα μπουκάλι με την παρέα σας. Εάν, όμως, δεν θέλετε να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με εκατοντάδες επιπλέον θερμίδες, καλό είναι να μην πιείτε περισσότερο από ένα ποτήρι, το οποίο κατά τη διάρκεια του δείπνου, μπορείτε να εναλλάσσετε με νερό. Έτσι, γλιτώνετε από 96 έως 127 θερμίδες ανά ποτήρι, ανάλογα με το είδος κρασιού που προτιμάτε.

3) Πείτε «όχι» στο καλάθι του ψωμιού
Όσο κι αν πεινάτε, μόλις φτάσετε στο εστιατόριο, το να αποφύγετε το καλάθι με το ψωμί, στην αρχή, σας γλιτώνει από 100 περίπου θερμίδες οπότε καλό θα ήταν, όσο περιμένετε το φαγητό σας, να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό ή, έστω, πριν φύγετε από το σπίτι σας, να φάτε κάτι χορταστικό και υγιεινό, όπως ένα γιαούρτι ή ένα φρούτο.