5 οφέλη που μπορεί να προσφέρει το ginger στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σου

Μαρία Ροδίτη
5 οφέλη που μπορεί να προσφέρει το ginger στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σου

Η πιπερόριζα δεν είναι μόνο για να γίνονται πιο νόστιμα τα φαγητά και τα γλυκά σου…

Η περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών μας, η δημιουργία και η τήρηση μιας skincare & hair routine δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με προϊόντα και συστατικά που βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων καλλυντικών. Μπορεί να γίνει πράξη και με αγνά υλικά της φύσης, όπως το ginger.

Αλήθεια, το ήξερες ότι η πιπερόριζα (έτσι λέγεται το ginger στα ελληνικά), που χρησιμοποιείται σε γλυκά και αλμυρά, μπορεί να γίνει μέρος της ομορφιάς σου και, μάλιστα, να λύσει πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζεις στο δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής; Κι, όμως, γίνεται!

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή… Το τζίντζερ είναι μια χοντρή, ροζιασμένη ρίζα που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα στην υψηλή γαστρονομία και στην εναλλακτική ιατρική. Θεωρείται superfood, γεμάτο αντιοξειδωτικά στοιχεία, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά παράλληλα μπορεί άνετα να γίνει μέρος της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς σου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο, στο σώμα και στα μαλλιά και πραγματικά να κάνει θαύματα. Στην παρακάτω gallery θα μάθεις αναλυτικά τα πέντε οφέλη που έχει το ginger σε δέρμα και μαλλιά και ένα είναι το σίγουρο: ότι θα ενθουσιαστείς! Θα ανακαλύψεις, όμως, και πώς μπορείς να το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου για άμεσα αποτελέσματα. Κάνε scroll, λοιπόν, και… εμπλούτισε τις γνώσεις! Η ομορφιά, άλλωστε, δεν τελειώνει ποτέ…

Διάβασε ακόμα: Αυτά είναι τα μανικιούρ που λατρεύουν η Kate και η Meghan