Θέλεις να χάσεις βάρος; Η συγκεκριμένη ώρα που θα σε βοηθήσει στο ημερήσιο 30λεπτο περπάτημα

Θέλεις να χάσεις βάρος; Η συγκεκριμένη ώρα που θα σε βοηθήσει στο ημερήσιο 30λεπτο περπάτημα
Pexels

Γκουρού της υγείας συμβούλευσε ότι το περπάτημα για μόλις 30 λεπτά την ημέρα μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους μας για απώλεια βάρους -ειδικά αν το κάνουμε σε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν γρήγορο περίπατο για να ξεπιαστούμε και να αναζωογονηθούμε. Και η αλήθεια είναι πως ένας καθημερινός περίπατος μπορεί επίσης να κάνει θαύματα όσον αφορά την απώλεια κιλών που θέλουμε να επιτύχουμε.

Πράγματι, τα οφέλη από τα βήματα που κάνουμε είναι σχεδόν ατελείωτα: από τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας μέχρι τα ισχυρότερα οστά και την καλύτερη αντοχή. Μπορούμε επίσης να διαπιστώσουμε ότι ένας καλός περίπατος ενισχύει τη διάθεσή μας, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε την ψυχική μας υγεία υπό έλεγχο.

Σε αντίθεση με κάποιες πιο τρομακτικές ασκήσεις του γυμναστηρίου που μας φαίνονται «βουνό» και που μας κάνουν να νοσταλγούμε τον καναπέ, το περπάτημα είναι μια αρκετά προσιτή δραστηριότητα για όλους μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε, είναι η αποφασιστικότητα και να φορέσουμε τα αθλητικά μας.

Το θαυματουργό μηλόξυδο νούμερο 1 σύμμαχος για απώλεια βάρους και υγεία;

Αν και το περπάτημα μπορεί να μη φαίνεται ιδιαίτερα επίπονο, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική καθημερινή προσθήκη για όσους βρίσκονται σε ένα ταξίδι απώλειας βάρους, και υπάρχει μια ώρα της ημέρας που θα μπορούσαμε να αποκομίσουμε πραγματικά πολλά οφέλη.

Σε ένα διαφωτιστικό επεισόδιο του podcast του Just One Thing, ο γκουρού της υγείας Dr Michael Mosley υποστήριξε τη μαγεία ενός πρωινού περιπάτου, ενθαρρύνοντας τους ακροατές του να το δοκιμάσουν και οι ίδιοι. Ο Δρ Mosley εξήγησε ότι ένας περίπατος νωρίς το πρωί θα μας βοηθήσει να κάψουμε θερμίδες, ενώ παράλληλα θα μας βοηθήσει να μπούμε σε μια βέλτιστη ρουτίνα ύπνου -ζωτικής σημασίας για όποιον βρίσκεται σε μια κούρσα γυμναστικής.

Σύμφωνα με τον Dr Mosley: «Εκτός από το ξύπνημα, το έντονο εξωτερικό φως βοηθά στην επαναφορά του ρολογιού του σώματός σας, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στη ρύθμιση της πείνας, της διάθεσης, της θερμοκρασίας του σώματος και όλων των ειδών των άλλων σημαντικών σωματικών διεργασιών.

Τα επίπεδα φωτός σε εξωτερικούς χώρους είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο φωτεινά από ό,τι μέσα στο σπίτι σας και όταν αυτό το φως χτυπά αισθητήρες στο πίσω μέρος των ματιών σας, αυτό στέλνει μηνύματα σε ένα τμήμα του εγκεφάλου σας που ονομάζεται υπόφυση, διατάσσοντάς το να σταματήσει να παράγει την ορμόνη μελατονίνη».

Η μελατονίνη είναι γνωστή ως η «ορμόνη του σκότους», επειδή η αύξηση των επιπέδων της το βράδυ συμβάλλει στον νυχτερινό ύπνο. Μελέτες έχουν δείξει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ κακού ύπνου και αύξησης βάρους, οπότε η διατήρηση ενός υγιούς προγράμματος ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια κιλών.

Η κατανάλωση ενός ισορροπημένου πρωινού θα μπορούσε να μας κάνει πιο ελκυστικούς

Ο γιατρός και συγγραφέας συνιστά περπάτημα για τουλάχιστον 30 λεπτά για να έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Αν δεν έχουμε πολύ χρόνο, ωστόσο, ένας μικρότερος περίπατος μπορεί και πάλι να έχει αντίκτυπο. Ο Δρ εξήγησε: «Εκτός του ότι σας εκθέτει σε πολύ φως, κάθε περίπατος -μικρός, μεγάλος, γρήγορος ή αργός- θα ενισχύσει τους μυς και τα οστά, θα μειώσει τους πόνους στις αρθρώσεις και τους μυς, θα κάψει μερικές θερμίδες και θα αυξήσει τα επίπεδα ενέργεια».

pexels-gabrielrissi-21908890.jpg