Η σοκολάτα θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά υπάρχει μια παγίδα

Η σοκολάτα θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά υπάρχει μια παγίδα
Pexels

Μια χημική ουσία που ονομάζεται θεοβρωμίνη, που βρίσκεται σε κόκκους κακάο και σε αφθονία στο σοκολατούχο γάλα και τη μαύρη σοκολάτα, έχει «δυνητικά οφέλη για την υγεία» για τον άνθρωπο, σύμφωνα με επιστήμονες.

Φαίνεται πως μπορεί να φάει κανείς απενοχοποιημένα σοκολάτα αφού μπορεί να γίνει ένας ισχυρός σύμμαχος στην απώλεια βάρους. Αλλά τα «άσχημα» νέα είναι ότι μπορεί να καταναλώσει το πολύ 20 γραμμάρια την ημέρα.

Η σοκολάτα, μπορεί επίσης να τονώσει τη διάθεση και τον εγκέφαλο και να τον προστατεύσει από τη γνωστική «έκπτωση» που σχετίζεται με την ηλικία.

Μια χημική ουσία που ονομάζεται θεοβρωμίνη, που βρίσκεται στους κόκκους του κακάο και σε αφθονία στο γάλα και τη μαύρη σοκολάτα έχει «δυνητικά οφέλη για την υγεία», λένε οι επιστήμονες.

Η θεοβρωμίνη βρίσκεται στους σπόρους του δέντρου κακάο που ευδοκιμεί στην τροπική Νότια Αμερική. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι προάγει τη διάσπαση του λίπους και θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ή πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων, κατάθλιψης και ασθενειών όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.

Οι 5 υπερτροφές που βοηθούν σε μαλλιά, δέρμα ακόμα και στην απώλεια βάρους (αν θέλεις να χάσεις)

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η θεοβρωμίνη θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρνητικής επίδρασης που μπορεί να έχει η υψηλή χοληστερόλη στη μνήμη. Η μελέτη, από μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Zhengzhou στην Κίνα, διαπίστωσε ότι έχει προστατευτικά αποτελέσματα στα νεφρά και θα μπορούσε να αποτρέψει τις πέτρες. Μπορεί ακόμη και να διευκολύνει τον βήχα και να σκληρύνει τα δόντια των παιδιών.

Η ομάδα που μελέτησε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως τα τελευταία 23 χρόνια ανέφερε: «Η θεοβρωμίνη επιδεικνύει νευροπροστατευτικά χαρακτηριστικά, ενισχύει τη γνωστική λειτουργία και υπόσχεται τον μετριασμό της γνωστικής έκπτωσης που σχετίζεται με την ηλικία. Παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συμβάλλει στη διαχείριση του βάρους».

Τα φασόλια με ψωμί μπορεί να είναι το μυστικό όπλο για την απώλεια βάρους

Μια μελέτη που αναλύθηκε περαιτέρω λέει: «Η κατανάλωση κακάο για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες και λιγότερο από 20 γραμμάρια την ημέρα έχει στατιστικά σημαντικά ευεργετικά αποτελέσματα στον ΔΜΣ και στο σωματικό βάρος».

Η παγίδα εδώ είναι ότι η υψηλότερη κατανάλωση μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι κόκκοι κακάο περιέχουν περίπου 3,3% Θεοβρωμίνη.

IMG_5905.jpeg