Gaga Versus Thierry Mugler σημειώσατε άσσο

Gaga Versus Thierry Mugler σημειώσατε άσσο

Τελικά χθες η Gaga έκλεψε την παράσταση και όχι η συλλογή του Thierry Mugler.

Χθες το βράδυ είδαμε το fashion show της γυναικείας συλλογής του Thierry Mugler για τον επόμενο χειμώνα. Ο Nicola Formichetti, ο στυλίστας που κρύβεται πίσω από τη Lady Gaga, μας έδειξε την πρώτη του γυναικεία συλλογή ως creative director του οίκου Mugler σε μια βραδιά που πιο πολύ θύμιζε ποπ πάρτι παρά πασαρέλα.

Προφανώς ο Formichetti έχει ανέβει στο «Gagawagon» και δεν καταλαβαίνει πως πρέπει να κατέβει, γιατί το ότι το όνομα του έχει συνδεθεί τόσο πολύ με αυτό της Gaga πια καλό δεν του κάνει.

Η συλλογή που παρουσίασε χθες δεν νομίζω ότι είναι συνώνυμη με τον avant-garde οίκο που έχει αναλάβει και το μέλλον του εκεί δε νομίζω ότι θα είναι ευοίωνο. Τα μοντέλα προσπαθούσαν να μείνουν όρθιες πάνω στα εικοσάποντα παπούτσια φορώντας ρούχα από PVC και ημιδιάφανή φορέματα με τονισμένους ώμους και εγώ αρχίζω να διερωτώμαι για τη δημιουργικότητα του κυρίου Formichetti. Όλο το styling μου θύμισε λίγο το βιντεοκλίπ του George Michael «Too funky», όπου και εκεί οι δημιουργίες είναι όλες Thierry Mugler, αλλά στην αρχή της δεκαετίας του ενενήντα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εάν χθες δεν περπατούσε στην πασαρέλα η Gaga δε νομίζω ότι κάποιος θα ασχολείτο. Δε λέω το show ήταν άκρως διασκεδαστικό αλλά δε νομίζω ότι είχε ούτε ξεκάθαρη αισθητική, ούτε συμπαγές concept. Άραγε η Anna Wintour που παρακολούθησε το show, μειδιούσε από την εφευρετικότητα του Nicola ή από τα τραγελαφικά που διαδραματίζονταν στην πασαρέλα;

Δείτε το βίντεο με το show του Mugler και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.