Επιχείρηση Νονά: εντοπίσαμε τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά της πόλης

Νέλλη Καλαμαρά
Επιχείρηση Νονά: εντοπίσαμε τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά της πόλης
Dimitris Vlaikos

Τα πασχαλινά αυγά πλέον αποτελούν μικρά «έργα τέχνης» με τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας και τους κορυφαίους pastry chefs να βάζουν τα δυνατά τους για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Η εποχή που τα πασχαλινά αυγά τα μετρούσαμε από το μέγεθος και «εντυπωσιακό» σήμαινε απλώς «μεγάλο» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον ο πήχης έχει ανέβει σοβαρά και νονοί και βαφτιστήρια έχουμε πολλές και υπέρκομψες επιλογές στη διάθεσή μας, αφού τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας και οι πιο διάσημοι pastry chefs δημιουργούν μικρά αριστουργήματα με κορυφαίες σοκολάτες και τεράστια φαντασία. Ας δούμε παρακάτω αυτά που έκλεψαν τη δική μας καρδιά και ίσως να κλέψουν και τη δική σου!

Μιχάλης Νουρλόγλου και Δήμος Σαμουράκης ανοίγουν πανιά για την Ύδρα

avgo_fresh_2024.jpg

Fresh

Τα αγαπημένα μας ζαχαροπλαστεία φροντίζουν τους μικρούς, αλλά φροντίζουν και τους μεγάλους, δηλαδή εμάς! Έτσι, εκτός φυσικά από τα πιο όμορφα και πολύχρωμα σοκολατένια αυγά για παιδιά και τις viral πλέον choco pinatas τους, που τα βαφτιστήρια μας περιμένουν πως και πως, έχουμε και εμείς το αυγό μας. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Fresh συναντά τον ταλαντούχο σχεδιαστή Δημήτρη Πέτρου και δημιουργεί ένα αυγό από λευκή σοκολάτα εξωτερικά, με πιτσιλιές βρώσιμου χρώματος και εσωτερικά καραμελωμένη σοκολάτα με κροκάν αμυγδάλου, ντυμένο με silk touch limited edition μαντήλι, σε μπλε απόχρωση, by Dimitris Petrou με ένα σχέδιο εμπνευσμένο από το νησί Κάπρι της Ιταλίας. Συνοδεύεται με μια ανάγλυφη, αρωματική λαμπάδα ντυμένη με silk touch limited edition φουλάρι, σε μπλε απόχρωση by Dimitris Petrou.

Info: www.freshpatisserie.gr

wildflower-eggs-together-milk-chocolate-forefront-antoniadis-easter-2024.jpg

Kora

Με μία σειρά από άκρως δημιουργικές συνεργασίες υποδέχεται φέτος το Πάσχα το Kora Bakery του Κολωνακίου, αλλά εμείς θα επικεντρωθούμε στα σοκολατένια αυγά. Για ακόμη μία φορά λοιπόν ενώνει δυνάμεις με την Esophy και μας προσφέρει δύο διαφορετικές επιλογές: τρισχαριτωμένες αυγοθήκες με σοκολατένια αυγά σε δύο γεύσεις, λευκή σοκολάτα με κομματάκια από το αρωματικό τσουρέκι τους και σοκολάτα γάλακτος με καραμελωμένα κομματάκια του κλασικού κρουασάν τους, σε συσκευασίες των τεσσάρων και των έξι αυγών, και τα Wildflower Eggs, μεγάλα σοκολατένια αυγά -από σοκολάτα γάλακτος ή λευκή- φτιαγμένα με βρώσιμα αγριολούλουδα από τους πρόποδες του Ολύμπου από την Olympus Fields. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

Info: Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα, 2103627855

O Nobu Matsuhisa προσγειώνεται στην Πάρο τον Ιούλιο για το πρώτο Nobu Food Festival στο νησί

https://www.instagram.com/reel/C57xPpvCkAI/

Κωνσταντινίδης

Τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης δεν είναι τυχαία η επιλογή μας από γενιά σε γενιά, αφού εδώ η κορυφαία ποιότητα των υλικών και η αδιαπραγμάτευτη γεύση πάνε χέρι χέρι με την αισθητική αρτιότητα και τη φαντασία. Άλλωστε αρκεί να περάσεις απέξω από ένα ζαχαροπλαστείο Κωνσταντινίδης και αποκλείεται η μυρωδιά της λιωμένης σοκολάτας να μη σε παρασύρει στο εσωτερικό, όπου θα δεις τους ακούραστους τεχνίτες να ετοιμάζουν τις λαχταριστές γεύσεις που τόσο αγαπάμε στα ανοικτά εργαστήρια των καταστημάτων. Φέτος οι καλύτερες σοκολάτες για όλα τα γούστα, γάλακτος, bitter, λευκές, ντύνονται με πολύχρωμες ζαχαρόπαστες, λουλούδια, πασχαλίτσες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστεί κανείς για να δημιουργήσουν τα πιο ονειρεμένα αυγά που θα μας κάνουν τις πιο δημοφιλείς νονές!

Info: www.konstandinidis.com

Chocolate-Egg-3.jpg

Madame Fraise

Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και η Γεωργία Τσαμπάνη, οι εμπνευσμένοι pastry chefs πίσω από την γλυκιά Madame Fraise, το έκαναν και φέτος το θαύμα τους και μας παρουσιάζουν ένα αυγό πραγματικό «έργο τέχνης». Το μεγάλο σοκολατένιο αυγό τους δεν μοιάζει με κανένα άλλο έτσι όπως η πλούσια σοκολάτα γάλακτος λιώνει στο στόμα μαζί με τη χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού, ενώ οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί θρυμματίζονται σε κάθε δάγκωμα, προσθέτοντας υφή και ένταση. Φτιαγμένο σε σχήμα τούρτας και διακοσμημένο με μια σοκολατένια «φωλιά πουλιών», αυτό το πασχαλινό αυγό θα είναι σίγουρα η πιο εντυπωσιακή γλυκιά κατάληξη στο φετινό πασχαλινό τραπέζι.

Info: Υμηττού 225, Αθήνα, 2114186086

IMG_3867_edited.jpg

GB Corner Gifts & Flavors

Ο εξαιρετικός pastry chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, Αλέξανδρος Κούφας, δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει γενικώς, αλλά το Πάσχα έχει αποφασίσει να ξεπερνά ακόμη και τις υψηλότερες προσδοκίες μας. Έτσι για φέτος έχει σχεδιάσει δύο νέα σοκολατένια αυγά πραγματικά κομψοτεχνήματα. Τα νέα χειροποίητα σοκολατένια αυγά περιέχουν σοκολάτα γάλακτος Valrhona και εσωτερικά κρύβουν μια πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού με feuilletine, φουντούκι croquant και καραμελωμένο φαγόπυρο, ενώ για τους λάτρεις της πικρής σοκολάτας υπάρχει και η εκδοχή με bitter Valrhona 70% κακάο γεμιστό με καραμέλα, πραλίνα φουντουκιού, καραμελωμένα φουντούκια και τόνκα. Φυσικά όλα μπαίνουν μέσα στο αντίστοιχα κομψό Easter Egg Box του ξενοδοχείου για να γίνουν το ωραιότερο δώρο για τους άλλους, ή και για τον εαυτό μας!

Info: Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330750

3H5A3718-copy.jpg

Bread BC

Ο artisanal φούρνος του Χαλανδρίου, μέλος της νέας γενιάς εκείνης bakeries που έδωσαν ξανά έμφαση στη σημασία του προζυμιού και των ποιοτικών πρώτων υλών, υποδέχεται το Πάσχα με πολλές εποχικές προτάσεις και ιδέες για δώρα. Τρεις διαφορετικές εκδοχές σε σοκολατένια αυγά μας βάζουν σε σοβαρά διλήμματα μεταξύ του double choco oreo, εκείνου με τη σοκολάτα γάλακτος και επικάλυψη από καραμελωμένο κρουασάν και του αυγού από σοκολάτα υγείας διακοσμημένου με λουλούδια από ζαχαρόπαστα, που φέρνει την άνοιξη στο τραπέζι μας.

Info: Αγ. Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 2106851961

_ourse.jpg

Ourse

Η φετινή δημιουργία του Ourse στη Γλυφάδα με την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκη είναι ουσιαστικά ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα, το σήμα κατατεθέν του γνωστού pastry shop: H Ourse. Σε δύο γεύσεις, με γέμιση τραγανής πραλίνας αμυγδάλου ή πραλίνας φιστικιού Αιγίνης, το κέλυφος της αρκούδας είναι από λευκή σοκολάτα, ενώ το αυγό στη βάση είναι από καραμελωμένη λευκή σοκολάτα. Το όμορφο και πρωτότυπο σχέδιο του φετινού πασχαλινού αυγού και ο συνδυασμός των γεύσεων και υφών του το κάνουν ξεχωριστό και ιδιαίτερα θελκτικό για μικρούς και μεγάλους.

Info: Μυστρά 39, Γλυφάδα, 2121067019

M&S_easter_egg.jpg

Marks & Spencer

Η πασχαλινή συλλογή M&S Food και πάλι συναρπάζει με την απίστευτη ποικιλία σε σοκολατένιες γεύσεις και απίθανα σχέδια. Οι Coco the Kitten, Dougal the Puppy, Flossy the Highland Cow, Nibbles the Bunny και Chipper the Chick έρχονται να προστεθούν στη λίστα με τα πασχαλινά σοκολατένια ζωάκια που όλοι αγαπάμε, ενώ ο δημοφιλής Curly the Puppy επιστρέφει ξανά στα easter must μας. Για όσους πάλι ανυπομονούν κάθε χρόνο να «σπάσουν» το πασχαλινό αυγό τους, τα Marks & Spencer παρουσιάζουν μια μεγάλη συλλογή με ποικιλίες σοκολάτας και toppings, όπως το Caramel Crunch Egg με κομμάτια καραμέλας και μπισκότου και το Totally Utterly Nutterly με αλατισμένα και καραμελωμένα κομμάτια φιστικιού, ενώ η premium Πασχαλινή σειρά αυγών με χειροποίητη μαύρη, γάλακτος και λευκή Βελγική σοκολάτα είναι ειδικά σχεδιασμένη για απαιτητικούς chocoholics.

Info: www.marksandspencer.gr

easter-egg-2.jpg

Antonis Selekos Conceptual Desserts

Το γεγονός πως ο Αντώνης Σελέκος είναι διάσημος για τα καλύτερα panettone της πόλης, δεν σημαίνει πως το Πάσχα ο ταλαντούχος pastry chef δεν δημιουργεί τα πιο όμορφα και γευστικά αυγά που ενθουσιάζουν και εμάς αλλά και τα εκλεκτικά βαφτιστήρια μας. Φέτος λοιπόν το Signature Easter Egg εδώ είναι κατακόκκινο και φλογερό, φτιαγμένο με κορυφαίας ποιότητας σοκολάτα γάλακτος, ενώ έχει στοιχεία λευκής σοκολάτας και βούτυρο κακάο, και όπως πάντα λυπάσαι να το χαλάσεις για να το φας. Προσοχή όμως γιατί χρειάζεται προπαραγγελία, ενώ όταν έρθεις να το παραλάβεις, εννοείται πως δεν μπορείς να φύγεις χωρίς ένα εορταστικό panettone.

Info: Εριφύλης 2, Παγκράτι, 2107248888

economidis_easter.jpg

Dimitris Economides

Με σπουδές στις καλές τέχνες και στη ζαχαροπλαστικής, ο Δημήτρης Οικονομίδης μπορεί δικαιωματικά να δηλώνει «pastritect», αφού τα γλυκά του έχουν μία αρχιτεκτονική σίγουρα προσέγγιση στην αποτύπωσή τους. Αυτό το Πάσχα ο ταλαντούχος δημιουργός μας δίνει πολλές και διαφορετικές επιλογές, με προσωπική μας αγαπημένη αυτή που μας βγάζει από το αιώνιο δίλημμα «γάλακτος ή bitter», αφού το εικονιζόμενο Noir et Lait συνδυάζει και τις δύο αγαπημένες μας σοκολάτες σε ένα υπέρκομψο αυγό και μας κρατάει όλους ικανοποιημένους. Τις εντυπώσεις κλέβουν και τα κατακόκκινα σοκολατένια κοτόπουλα Poule Rouge με 33% αληθινό γάλα στα συστατικά τους.

Info: Λ. Κηφισίας 340, Ψυχικό, 2106755000

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.