Το ελληνικό κρασί ταξιδεύει στη βρετανική πρωτεύουσα

Νέλλη Καλαμαρά
Το ελληνικό κρασί ταξιδεύει στη βρετανική πρωτεύουσα

Tα 50 Great Greek Wines πραγματοποιούν το πρώτο τους road-show στο Λονδίνο με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 30 οινοποιείων.

Συνεχίζοντας τις προωθητικές δράσεις 50 GGW | More και μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες εκδηλώσεις σε Βέλγιο, Πολωνία και Ολλανδία, τα 50 Great Greek Wines ετοιμάζονται για το πρώτο τους Road Show στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον Development Manager του 50 GGW Γρηγόρη Μιχαήλο DIP WSET, την Τετάρτη 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο Walk Around Tasting στην "καρδιά" του Λονδίνου, στην περιοχή Soho, σε ένα χώρο υψηλών προδιαγραφών, στον 2ο όροφο του China Exchange.

Το πρώτο ξενοδοχείο JW Marriott στην Ελλάδα φέρνει μαζί εμπειρίες ολιστικής ευζωΐας

50GGW-PHOTO-1.jpg

H αίθουσα Moοnchu Hall θα υποδεχτεί εκπροσώπους από περισσότερα από 30 οινοποιεία (ανάμεσα στους νικητές του 50 GGW) οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους αποκλειστικά σε επαγγελματίες της Βρετανικής αγοράς. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τόσο τα κρασιά τα οποία έχουν μπει στη 50 GGW | The List όσο και άλλες επιλεγμένες ετικέτες από το portfolio των παραγωγών με σκοπό οι παρευρισκόμενοι να αποκτήσουν μια πληρέστερη εικόνα του portfolio των συμμετεχόντων οινοποιείων. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από κορυφαίες προσωπικότητες της αγοράς (On-trade, Οff-trade, δημοσιογράφοι κλπ.) αλλά και εισαγωγείς κρασιού. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που η πρώτη μας παρουσία στην αγορά του Λονδίνου ξεκινάει με πάνω από 30 οινοποιεία και με τους καλύτερους οιωνούς".

Η επιστροφή του Θοδωρή Παπανικολάου απογειώνει την ιταλική κουζίνα στα βόρεια προάστια

50GGW-PHOTO-2.jpg

Ακριβώς μια ημέρα πριν, την Τρίτη 28 Μαΐου, ο Stefan Neumann MS και ο Γιάννης Καρακάσης MW θα "ζεστάνουν" την αγορά του Λονδίνου με ένα high-end Masterclass για 40 άτομα που θα περιλαμβάνει 18 επιλεγμένες ετικέτες από τη φετινή λίστα του 50 GGW. Η τριπλέτα των δράσεων του Μαΐου στο Λονδίνο θα ολοκληρωθεί με μια συνεργασία με το εστιατόριο Ekstedt at the Υard του Michelin-starred chef Niklas Ekstedt, όπου στις 29 Μαΐου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ένα food and wine-pairing δείπνο για περίπου 40 υψηλού αγοραστικού προφίλ Λονδρέζους καταναλωτές.

50GGW2023-Catalogue-1.jpg

Σχετικά με τις δράσεις στο Λονδίνο, ο ιδρυτής του 50 GGW Γιάννης Καρακάσης MW αναφέρει: "Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσωπεύει μια κρίσιμη αγορά για την Ελλάδα, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και αναγνώρισης. Μέσω μιας σειράς στοχευμένων εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια, φιλοδοξούμε να φέρουμε τους Άγγλους πιο κοντά στην ιδέα του greatness και να δώσουμε μια σύγχρονη εικόνα της ελληνικής οινικής βιομηχανίας και των βημάτων που έχουν γίνει. Για φέτος, φιλοδοξούμε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελέσει τον κορυφαίο "σταθμό" των δράσεων προβολής που οργανώνουμε σε πολλές διαφορετικές αγορές, συνεχίζοντας τη στόχευση σε υψηλού προφίλ επαγγελματίες. όπως συνέβη πέρσι με την "ηχηρή" παρουσία μας στο Βισμπάντεν και το Συμπόσιο των Masters of Wine. Η στρατηγική ανάπτυξης που έχουμε θέσει ενισχύεται με πολλές παράλληλες ενέργειες σε αυτού του είδους τις δράσεις, όπως η πρόσφατη κυκλοφορία του νέου digital book στα Αγγλικά 162 σελίδων, που διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα greatgreekwines.com και αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς του 50 GGW προς όλες τις αγορές του κόσμου".

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.