Mommy makeover, μεταμορφώνοντας την μαμά!

Mommy makeover, μεταμορφώνοντας την μαμά!

Οι μαμάδες είναι οι γυναίκες που περισσότερο από όλες έχουν δικαίωμα στην ομοφιά και οφείλουν στα παιδιά τους αλλά κυρίως στον εαυτό τους να νιώθουν αυτοπεποίθηση και να είναι ευτυχισμένες.

Τα τελευταία χρόνια μητέρες από 25-50 καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους και να ανανεώσουν την εικόνα που έχουν για το σώμα τους.

Μπορεί η οικογενειάκη ευτυχία να είναι το παν μπορεί το παιδί για κάθε μητέρα να είναι η αρχή και το τέλος της ζωής της όμως κάποια στιγμή θέλει να δώσει περισσότερα στο σώμα της. Ένας συνδυασμός χειρουργείων στον άνω και κάτω κορμό μπορεί να αλλάξει την εικόνα του σώματος μιας γυναίκας που έχει αλλάξει μετά από τις εγκυμοσύνες. Ο πιο συνηθισμένος συνδυασμός επεμβάσεων είναι η ανόρθωση στήθους ή αυξητική στήθους, η κοιλιοπλαστική και η λιποαναρρόφηση.

Πολλές γυναίκες θα αναρωτηθούν εάν ο συνδυασμός των τριών επεμβάσεων είναι ριψοκίνδυνος; Πλέον η επιστήμη αλλά και οι τεχνικές έχουν προχωρήσει τόσο που είναι απόλυτα ασφαλές. Θα πρέπει βέβαια η ασθενής να είναι απόλυτα υγιής – γεγονός που εξασφαλίζεται μετά από προσεκτικό προεγχειρητικό έλεγχο – και ο πλαστικός χειρουργός που είναι έμπειρος και ταλαντούχος.

Το 2008 πραγματοποιήσαμε στο κανάλι MEGA σε 3 ασθενείς πολύωρες επεμβάσεις που ουσιαστικά ήταν mommy makeover. Στην κυρία Τσαλαπατάνη Μαρία πραγματοποιήσαμε facelift, μείωση μαστών, κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση σ' ένα χειρουργείο 6 ωρών. Στην κυρία Μιλιακίδου Φρόσω πραγματοποιήθηκε ένα χειρουργείο 6 ωρών που περιελάμβανε κυκλοτερή λιπεκτομή και face lift σε έναν χρόνο, στην κυρία Παπά Αρετή πραγματοποιήθηκε Facelift, κοιλιοπλαστική και μειωτική μαστών.

Ποια είναι τα συστατικά ενός επιτυχημένου mommy makeover:

• Η επιλογή των ασθενών πρέπει να είναι αυστηρή. Η ασθενής πρέπει να είναι υγιής.
• Η εφαρμογή νέας τεχνολογίας για την αποφυγή επιπλοκών (αντιθρομβωτικά πρωτόκολλα, αντιθρομβωτικές κάλτσες, μηχανική υποστήριξη της γάμπας κατά την διάρκεια του χειρουργείου και μετά, ηλεκτρικές κουβέρτες στο χειρουργείο. Αξιολόγηση των ασθενών με το Caprini/Davison μοντέλο για να βρεθούν ποιοι έχουν αυξημένη πιθανότητα να παρουσιάσουν εν τω βάθει θρόμβωση).
• Η χρησιμοποίηση πρωτοποριακών, αναίμακτων, και ασφαλών χειρουργικών τεχνικών,οπως η Non touch - non pain στην αυξητική του μαστού και τώρα και στην κοιλιοπλαστική , τα ραδιοκύματα (bodytite) στην λιποαναρρόφηση ή V smasectomy στο Facelift.
• Μεγάλη προσοχή στη μετεγχειρητική παρακολούθηση (γρήγορη κινητοποίηση της ασθενούς, ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος, προφύλαξη από θρομβώσεις και εμβολές, ειδικές δίαιτες).
• Γρήγορος, ταλαντούχος και έμπειρος χειρουργός.

Ο πιο συχνός συνδυασμός επεμβάσεων για το mommy makeover είναι:

• Αυξητική στηθους – Κοιλιοπλαστική – Λιποαναρρόφηση
• Ανόρθωση στήθους – Μειωτική μαστών
• Κυκλοτερής λιπεκτομή – Λιποαναρρόφηση
• Facelift , Βλεφαροπλαστική, Ανόρθωση λαιμού

Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να καταφεύγουν στον συνδυασμό των επεμβάσεων όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχουν μητέρες που επιλέγουν μόνο την κοιλιοπλαστική και την ανόρθωση μαστών που είναι και οι πιο συχνές. Κάποιες από τις ασθενείς ρωτούν ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Total Body Lift και του Mommy makeover. Η πρώτη περίπτωση αναφέρεται σε ασθενείς άνδρες ή γυναίκες που μετά από χειρουργική επέμβαση έχουν χάσει πολλά κιλά και η χαλάρωση είναι τόσο μεγάλη που απαιτείται η πραγματοποίηση χειρουργείων προκειμένου να το σώμα να ανακτήσει τη φυσιολογική του μορφή. Και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται συνδυασμός επεμβάσεων αλλά στους ασθενείς που υποβάλλονται σε Total Body Lift λόγω της μεγάλης χαλάρωσης χρειάζονται κυκλοτερή λιπεκτομή σε αντίθεση τις γυναίκες που υποβάλλονται σε Mommy Makeover και χρειάζονται κοιλιοπλαστική.

Kosmesis - Αισθητική Πλαστική Χειρουργική

Πλαστικοί Χειρουργοί Κεραμίδας Ευάγγελος - Βίλλυ Ροδοπούλου