H πιο νόστιμη τάρτα με φρουτοσαλάτα από την MamaTsita

MamaTsita
H πιο νόστιμη τάρτα με φρουτοσαλάτα από την MamaTsita

Και φτάνει λοιπόν η καλοκαιρινή σου άδεια στο τέλος της. Έχεις αρχίσει και γκρινιάζεις και μετράς ανάποδα 5 μέρες νωρίτερα. «Και τι έμεινε; Πέντε μέρες έμειναν... τέσσερις μέρες έμειναν... μία μέρα έμεινε... αυτό ήταν αύριο επιστρέφω στη δουλειά.» Τάδε έφη, ο μπαμπάς μας.

Ναι βρε παιδί μου, σίγουρα συμφωνείς κι εσύ πως ο καιρός, ειδικά όταν περνάς καλά, περνάει γρήγορα. Και τι να του κάνουμε τώρα που από Δευτέρα επιστρέφει στους έντονους ρυθμούς ; Του μπαμπά μας εννοώ. Του κάνουμε όλα τα χατίρια και για να τον γλυκάνουμε και του ετοιμάζουμε και ένα από τααγαπημένα του γλυκά.

Γλυκιά τάρτα με φρουτοσαλάτα.

Όλα τ΄αγαπημένα μας φρούτα – ροδάκινο, αχλάδι, ανανάς, σταφύλι, κεράσι- και μια ανάλαφρη, βελούδινη, γευστική κρέμα σε μια τραγανή βουτυρένια βάση.

thtyjytjy76uj6

Σαββατόβραδο ξέχασα την έξοδο, μπήκα στην κουζίνα για να το φτιάξω, να το βάλω στο ψυγείο να παγώσει, να είναι έτοιμο –δροσερό για επιδόρπιο στο γεύμα της Κυριακής.
Κυριακή πρωί κι έλειπε ήδη ένα κομμάτι!!!
Καταλαβαίνεις!!!

Θα σε ξεκινήσω από την βάση της τάρτας.
Θα χρειαστείς
250 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 κούπα καστανή ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι

Σ’ ένα μπολ χτύπησε καλά το βούτυρο με τις ζάχαρες. Πρόσθεσε το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι και ζύμωσε μέχρι να έχεις ένα μαλακό εύπλαστο ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια. Τύλιξε το με διάφανη μεμβράνη και τοποθέτησε το στο ψυγείο για όση ώρα θα ετοιμάζεις την κρέμα.
Για την κρέμα
3 κούπες γάλα
3 κρόκους
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας κορνφλάουρ
λίγο αλάτι
¼ κ γλ υγρή βανίλια
ξύσμα από πορτοκάλι
250 γρ Φρουτοσαλάτα Del Monte σε ελαφρύ σιρόπι
200 mlκρέμα γάλακτος
για το γαρνίρισμα
250 γρ Φρουτοσαλάτα DelMonteσε ελαφρύ σιρόπι

euihyrfiurhyu

Σ’ ένα μπολ χτύπα το γάλα με τους κρόκους. Σε μια κατσαρόλα βάλε τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και το αλάτι και ρίξε το μείγμα γάλα-αυγά. Ανακάτεψε καλά και ξεκίνα να βράζεις σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχεις μια παχύρρευστη κρέμα. Αυτό θα σου πάρει μόλις μερικά λεπτά ανακάτεμα, κι ύστερα η κρέμα θ’ αρχίσει να σφίγγει. Μόλιςείναιέτοιμη ρίξε το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακάτεψε απαλά. Απέσυρε από την φωτιά και άφησε για λίγο την κρέμα να κρυώσει. Στη συνέχεια, μετέφερε την σε ένα μπολ και σκέπασε την με διάφανη μεμβράνη . Η μεμβράνη πρέπει να ακουμπά την επιφάνεια της κρέμας για να μην πιάσει κρούστα. Τοποθέτησε την κρέμα στο ψυγείο.

trith

Πίσω στη ζύμη. Άπλωσε τη ζύμη στην ταρτιέρα, την οποία έχεις πρώτα βουτυρώσει καλά, και ψήστη σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις έτοιμη, άφησε την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μέχρι να γίνει αυτό, χτύπα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και πρόσθεσε την στην κρέμα. Ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν η κρέμα με την σαντιγί και τέλος πρόσθεσε τη φρουτοσαλάτα Del Monte την οποία έχεις στραγγίσει καλά από το σιρόπι της κι ανακάτεψε απαλά.
Αυτό ήταν!
Άπλωσε την κρέμα στη ταρτιέρα σου, τοποθέτησε την τάρτα στο ψυγείο κι άφησε το γλυκό σου να παγώσει καλά.

tetarth

Μόλις είναιέτοιμη για σερβίρισμα γαρνίρισε την με ακόμη περισσότερη φρουτοσαλάτα DelMonteγια έξτρα γεύση και νοστιμιά.

pempth

Κι αν ξεκινάς και πάλι δουλειά τη Δευτέρα, τύλιξε ένα κομμάτι και πάρτο μαζί σου.
Θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο... γλυκά.

Με αγάπη
Mamatsita