Η σεζόν των καπέλων είναι εδώ.. Η Ισμήνη μας δείχνει ποια να φορέσουμε (και ποια όχι!)

Ισμήνη Νταφοπούλου
Η σεζόν των καπέλων είναι εδώ.. Η Ισμήνη μας δείχνει ποια να φορέσουμε (και ποια όχι!)

Δες τον φωτογραφικό οδηγό και πάρε ιδέες..

Καλημέρα κορίτσια μου..

Οι πρώτες κρύες ημέρες έκαναν την εμφάνισή τους και μαζί με αυτές τα διάφορα headpieces άρχισαν να ξεφυτρώνουν από τις ντουλάπες μας.. Κι επειδή φέτος είδαμε πολλά και διάφορα στα fashion weeks, νομίζω πως ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αλήθεια για το τι είναι πραγματικά φορέσιμο και κομψό από όλα αυτά που προτείνουν οι designers..

- Ας ξεκινήσω με το πιο κραυγαλέο OXI.. Τα oversized homeless style chunky σκουφιά που έκαναν φέτος την εμφάνισή τους.. Τι κι αν το πρότεινε ο Marc Jacobs στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, τι κι αν η Kendall και οι φίλες της το φοράνε ήδη, το συγκεκριμένο trend είναι κάτι στο οποίο θέλω να πιστεύω πως καμιά μας δε θα υποκύψει φέτος!

IMG 7006
IMG 7006

- Και γιατί λοιπόν να μη φορέσουμε τα κλασσικά μας αγαπημένα cozy σκουφάκια; ΝΑΙ! Εγώ προτιμώ αυτά που είναι ελαφρώς oversized, με το μικρό twist της γούνινης λεπτομέρειας.. Ή την εναλλακτική των logos που πρότειναν οι Dolce & Gabbana και Versace..Σε όλα τα χρώματα και σχέδια!

IMG 1778
IMG 1778
IMG 1778
IMG 1778
IMG 1778

- Συνεχίζω με ένα άλλο ΟΧΙ, τα δραματικά looks που πρότειναν για φέτος οι οίκοι Gucci, Stella Jean, Loewe και Miu Miu. Νομίζω δε χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

IMG 7002
IMG 7002
IMG 7002
IMG 7002

Αντ' αυτών προτείνω ωραιότατα και υπέρκομψα frenchie style μπερεδάκια.. Λέμε φυσικά ΝΑΙ διότι μπορούν να κάνουν σοφιστικέ και το πιο απλό μας σύνολο.. Και οι Dior, Osman και Miu Miu συμφωνούν!

IMG 6993
IMG 6993
IMG 6993
IMG 6993
IMG 6993

- Προχωράω με μία κάπως αμφιλεγόμενη τάση στα καπέλα, τα fake fur hats -των Miu Miu και Coach- που μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνονται περίεργα αλλά ίσως και να έχουν ένα ενδιαφέρον, αν φορεθούν σωστά φυσικά..

IMG 6997
IMG 6997
IMG 6997

- Στην ίδια κατηγορία, τα military style μαλακά αλλά και σκληρά κασκέτα τύπου ιππασίας, που πρότειναν οι Saint Laurent, Marc Jacobs, Prada, Jacquemus. Φυσικά δεν τα συμπαθείς και τόσο βλέποντάς τα, αλλά δεν ορκίζεσαι πως δε θα τολμήσεις έστω και μια δοκιμή όταν κάποιο από αυτά πέσει στα χέρια σου..

IMG 6999
IMG 6999
IMG 6999
IMG 6999
IMG 6999
IMG 6999

- Η τελευταία κατηγορία είναι αυτή που μας έδειξαν οι Giorgio Armani και Ashley Williams. Μια εξελιγμένη έκδοση των τύπου cowboy hats, στην οποία θα πω ΝΑΙ, αν και προσωπικά δηλώνω λάτρης του πιο απλοποιημένου-κλασσικού cowboy style που φοράω στην πιο κάτω φωτογραφία..

IMG 6995
IMG 6995
IMG 6995

Μία ακόμη λύση που θα σου προτείνω (αν και δεν είναι φετινό designer trend) είναι οι πλεκτές κορδέλες μαλλιών. Προσωπικά με βολεύουν πολύ και σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση του να κρυώνουν τα αυτιά σου αλλά να μη θέλεις να φορέσεις κάτι στο κεφάλι σου.. Δε βρήκα να σου δείξω φωτογραφία της δικής μου αγαπημένης (θα την έχεις δει σίγουρα παλαιότερα στον λογαριασμό μου στο instagram), όμως σου δείχνω μερικές άλλες φωτογραφίες για να πάρεις ιδέες..

Extra tip: Μην τη φορέσεις σαν κορδέλα μέσα από τα μαλλιά σου, αλλά πέρασέ τη από πάνω μέχρι το σημείο που θα κρύψει τα αυτιά σου!

854 466 simcoefront2
854 466 simcoefront2

Και καλό μας χειμώνα!

XX,

Ισμήνη