Η επόμενη γενιά ηθοποιών έχει ήδη καταλάβει το Hollywood

Η επόμενη γενιά ηθοποιών έχει ήδη καταλάβει το Hollywood

Αυτοί είναι οι 12 ηθοποιοί που πρέπει να γνωρίζεις

Γράφει η Μαργαρίτα Γραμματικού

Στην παρακάτω λίστα, θα βρεις ονόματα που δεν έχεις ξανακούσει, θα δεις πρόσωπα που απλώς «κάπου τα έχει πάρει το μάτι σου», θα δεις τον ηθοποιό από το Call Me By Your Name που ποτέ δεν κατάφερες να διαβάσεις το όνομά του (παρά μόνο όταν το είδες γραμμένο στα ελληνικά), αλλά και τη μικρή ηθοποιό Σίρσα (δεν το περίμενες ότι προφέρεται έτσι, ε;) που πρωτοείδες στην Εξιλέωση (όταν ήταν μόλις 13 χρονών). Αφού πήραμε μια γεύση τους από τα φετινά Oscars και τις Χρυσές Σφαίρες, ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τους 12 ανερχόμενους ηθοποιούς της μικρής και μεγάλης οθόνης. Κράτα σημειώσεις, γιατί θα τις χρειαστείς στο μέλλον!

Lucas Hedges, 21

Ο Lucas Hedges είναι ο ηθοποιός που ποτέ δεν περιμέναμε να φτάσει τόσο ψηλά. Όχι επειδή δεν έχει ταλέντο, αλλά επειδή ανέβηκε αργά και σταθερά. Μοιάζει όμως, το 2017 να ήταν η χρονιά του, καθώς είχε αρκετά σημαντικούς ρόλους σε δύο «οσκαρικές» ταινίες, το Lady Bird και το Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Πριν από αυτές, θα τον θυμάσαι από την πραγματικά καλή ερμηνεία του δίπλα στον Casey Affleck, Manchester by the Sea, η οποία του χάρισε και μια υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ.

Η ταινία που περιμένουμε: Boy Erased, στην οποία πρωταγωνιστεί δίπλα στη Nicole Kidman.

Maika Monroe, 24

H Maika Monroe είναι στην πολύ αρχή της καριέρας της, αφενός γιατί την γνωρίσαμε μέσα από τρεις σχετικά αδιάφορες ταινίες και αφετέρου επειδή, μεταξύ μας, εάν δεν βρισκόταν δίπλα στον Timothee Chalamet στη νέα τους ταινία Hot Summer Nights, δεν ξέρω εάν θα της δίναμε σημασία. Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρωταγωνίστησε στο At Any Price, με τον Zac Efron, στο It Follows, ενώ το 2017 έκανε το δικό της μικρό boom με το The Scent of Rain and Lightning, το Bokeh, το I'm Not Here και το The Tribes of Palos Verdes. Πολλές ταινίες για έναν χρόνο και πολλά υποσχόμενη ηθοποιός.

Οι ταινίες που περιμένουμε: Hot Summer Nights, με τον Timothee Chalamet, Shotgun, με τη Marisa Tomei και το Tau με τον Gary Oldman.

Yara Shahidi, 18

Μπορεί η Yara Shahidi να ενηλικιώθηκε μόλις, όμως πρωτοεμφανίστηκε στις οθόνες μας το 2007 στη σειρά Entourage. Γλυκύτατη και χαμογελαστή πάντα, δεν θα υπήρχε καλύτερη ηθοποιός για να κάνει τις νύχτες μας διασκεδαστικές και ευχάριστες μέσα από το Black-ish, μια σειρά που πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσεις να βλέπεις. Μπορεί βέβαια να τη θυμάσαι και από τον μικρό ρόλο που είχε στην ταινία της Angelina Jolie, Salt, το 2010. Είναι μέσα στα ονόματα που πρέπει να θυμάσαι διότι αυτό το κορίτσι έχει αστέρι και ταλέντο. Ένας συνδυασμός που «σκοτώνει»!

Η ταινία που περιμένουμε: Θα μπορούσε να είναι το animation, Smallfoot, όπου δίνει τη φωνή της, αλλά αρκούμαστε και στο Black-ish, στο οποίο βλέπουμε μέλλον!

TimothéeChalamet, 22

Ο νεαρός Γάλλος που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, έχει μπει δυναμικά στη βιομηχανία του κινηματογράφου τα τελευταία δύο χρόνια. Παρόλα αυτά, η ερμηνεία του στο Call Me By Your Name τον πήγε στα Oscars και στις Χρυσές Σφαίρες. Ο Τίμοθι Σαλαμέ, είναι ακριβώς ό,τι αντιπροσωπεύει η νέα γενιά ηθοποιών του Hollywood: Ταλαντούχος, εργατικός, τολμηρός, όμορφος και με στόχους για το κοινό καλό. Είναι το αγόρι που κατέκτησε τις καρδιές μας σε χρόνο dt. Τον (ανα)γνωρίσαμε στο Interstellar του Christopher Nolan, αλλά μας έπεισε με την ερμηνεία του στα Call Me By Your Name και Lady Bird.

Οι ταινίες που περιμένουμε: Το Hot Summer Nights, στο οποίο πρωταγωνιστεί με την Maika Monroe, την βιογραφία του Nic Sheff από τον πατέρα του, David Sheff, το Beautiful Boy, τη νέα ταινία του Woody Allen, A Rainy Day In New York, και φυσικά, το sequel του Call Me By Your Name.

Saoirse Ronan, 24

Η Σίρσα είναι το κορίτσι της χρονιάς που πέρασε, εκείνης που θα έρθει και ελπίζουμε να γίνει για πάντα το κορίτσι της καρδιάς μας. Η γνωστή και ως Lady Bird, είναι μόλις 24 και έχει καταφέρει να κερδίσει 60 βραβεία, μέσα στα οποία και την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα. Βρίσκεται σε αυτή τη λίστα γιατί μαζί με τον Σαλαμέ, είναι ίσως οι ηθοποιοί με το μεγαλύτερο buzz της χρονιάς. Είναι τα ταλέντα του μέλλοντος. Εκείνοι που θα ( ή ελπίζουμε να) αλλάξουν την βιομηχανία του κινηματογράφου. Την γνωρίσαμε στην Εξιλέωση, την αγαπήσαμε στο Brooklyn, είδαμε μια άλλη πλευρά της στο Hanna και στο Lovely Bones, αλλά η Lady Bird θα μείνει για πάντα στο μυαλό μας ως η ταινία που κούμπωσε περισσότερο με τη Σίρσα. Εξάλλου, αυτά τα έχουμε ξαναπεί.

Οι ταινίες που περιμένουμε: Το ρομαντικό δράμα, On Chesil Beach του Ian McEwan, το Seagull με την Elizabeth Moss και τη βιογραφία της ξαδέρφης της Βασίλισσας Ελισσάβετ, της Μαίρης, στο Mary Queen of Scots.

Elizabeth Olsen, 29

Οριακά η πιο αδικημένη αδερφή Olsen, αφού σε αντίθεση με τις δίδυμες, Mary Kate και Ashley, η δική της καριέρα άργησε να ξεκινήσει. Παρόλα αυτά, η ωριμότητα σε συνδυασμό με το ταλέντο της Elizabeth, την οδήγησαν στις πιο σωστές αποφάσεις της ζωής της. Με αργά, αλλά σταθερά βήματα, ξεκίνησε από το Liberal Arts και το Kill Your Darlings και έφτασε στο Ingrid Goes West, τους Avengers και το Captain America. Η μεγαλύτερη επιτυχία της όμως, ήταν ο ρόλος της δίπλα στην Sarah Paulson, στο Martha Marcy May Marlene το 2011.

Οι ταινίες που περιμένουμε: Το Kodachrome που βγαίνει στις αίθουσες τέλος Απριλίου και το καινούργιο Avengers: Infinity War.

Alex Lawther, 22

Δεν ξέρω εάν θα γνωρίζαμε το όνομά του, χωρίς τον τελευταίο του πρωταγωνιστικό ρόλο στο The End of The F****ing World. Κάτι που μοιάζει εντελώς λάθος, εάν το καλοσκεφτείς, διότι η ερμηνεία του στο Departure ήταν μοναδική. Όπως ακριβώς και εκείνες στο Imitation Game, το Goodbye Christopher Robin με την Margot Robbie, και το επεισόδιο Shut Up And Dance του Black Mirror. Κοινώς, είναι ένα από τα πολλά υποσχόμενα αστέρια της λίστας, ο οποίος κατάφερε στην πραγματικότητα να μας πείσει ως James, για μια καριέρα που «έχτιζε» καιρό. Και πολύ καλά έκανε, δηλαδή.

Η ταινία που περιμένουμε: Το γαλλικό θρίλερ του Régis Roinsard, Les traducteurs.

ElleFanning, 20

Η μικρή αδερφή της Dakota Fanning, Elle, της μοιάζει πολύ περισσότερο από όσο νομίζει. Με τη σχετική «πτώση» στην καριέρα της Dakota (πράγμα που της στοίχησε και την θέση σε αυτή τη λίστα), η Elle συνεχίζει δυναμικά κλείνοντας έναν ρόλο δίπλα στον Thimothee Chalamet στη νέα ταινία του Woody Allen, A Rainy Day in New York. Την ξεχωρίσαμε στο ρόλο της Jesse στο Neon Demon στις Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας το 2016, αλλά και στο 20th Century Women δίπλα στην Greta Gerwig. Το 2017 συμμετείχε στη μουσική κωμωδία, How to Talk to Girls At Parties, στο δράμα μυστηρίου The Vanishing of Sidney Hall, αλλά και στο θρίλερ της Σοφίας Κόπολα, The Beguiled, δίπλα στη Nicole Kidman και την Kristen Dunst.

Οι ταινίες που περιμένουμε: Η μεταφορά του βιβλίου του Nic Pizzolatto, Galveston, στη μεγάλη οθόνη, το All the Bright Places, το A Rainy Day in New York του Woody Allen και το μουσικό δράμα, Teen Spirit.

Chloe Grace Moretz, 21

Η καριέρα της Chloe Grace Moretz, εξελίσσεται πολύ καλύτερα από ό,τι την είχαμε φανταστεί. Μετά το remake του διαχρονικού θρίλερ, Carrie, η Chloe έκανε στροφή 180 μοιρών και άφησε πίσω της τους ρόλους των ρομαντικών κομεντί για εφήβους και αποφάσισε να έχει εκείνη τον τελευταίο λόγο στους ρόλους της. Η αρχή έγινε με το The Miseducation of Cameron Post, που έρχεται το καλοκαίρι στις αίθουσες, αλλά και η συμμετοχή της στη νέα ταινία του Luca Guadagnino, Suspiria, μαζί με την Tilda Swinton. Η Chloe λοιπόν, ψάχνει τρόπους να μας ανακοινώσει πως το κοριτσάκι του If I Stay μεγάλωσε κι εμείς το αγκαλιάζουμε, όσα λάθη κι αν μοιάζει να έκανε στο παρελθόν.

Οι ταινίες που περιμένουμε: Το Suspiria του επιτυχημένου παραγωγού Luca Guadagnino, το The Widow, στο οποίο πρωταγωνιστεί μαζί με την Maika Monroe και το Party of the Century.

Ezra Miller, 25

Τον γνωρίσαμε στο We Need to Talk About Kevin της ιδιοφυούς Lynne Ramsay, αλλά παρά την φανταστική του ερμηνεία ως Kevin, δεν καταφέραμε να τον αγαπήσουμε λόγω του χαρακτήρα του στην ταινία αφού υποδύεται έναν προβληματισμένο έφηβο, μακελάρη Λυκείου στις ΗΠΑ. Έναν χρόνο μετά όμως, το 2012, ο Ezra Miller έγινε ένας από τους πιο αγαπητούς ανερχόμενους ηθοποιούς του Hollywood με τον ρόλο του στο The Perks of Being A Wallflower. Τον τελευταίο καιρό, λογικά θα τον ξέρετε και ως Flash, ο υπερήρωας «κεραυνός».

Οι ταινίες που περιμένουμε: Κυρίως «υπερηρωϊκές» λόγω του ρόλου του ως Flash, όπως είναι το sequel του Fantastic Beasts, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, το Justice League και η επίσημη ταινία του Flash που έρχεται το 2020.

Millie Bobby Brown, 14

Η μικρή Eleven του Stranger Things είναι η νεαρότερη ηθοποιός της λίστας μας. Η Millie Bobby Brown όμως, έχει όνειρα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Η ερμηνεία της στον -δύσκολο- ρόλο της στο Stranger Things αλλά και η επιτυχία της σειράς, της έδωσαν μια μικρή ώθηση στο να μπορεί να δοκιμάσει το modeling, τους μικρούς ρόλους σε βίντεο κλιπ, όπως το I Dare You των XX αλλά και το να κλείσει ένα ρόλο για από τα μεγαλύτερα blockbusters του 2019, Godzilla. Είναι μικρή ακόμη, όμως. Δεν ξέρουμε πότε είναι η καλύτερη ηλικία για λάθη.

Η ταινία που περιμένουμε: Το Godzilla: King of the Monsters, φυσικά. Πέρα από αυτό, τον τρίτο κύκλο του Stranger Things.

Letitia Wright, 24

Την πρωτοείδαμε στη σειρά Top Boy ως Chantelle, ενώ η μεγάλη της ευκαιρία ήρθε με το Black Panther στο πλευρό του Jaden Smith. Η βρετανή ηθοποιός με το χαμηλό προφίλ όμως, έχει πολλά ακόμη να μας δείξει και εμείς περιμένουμε με τα μάτια ορθάνοιχτα. Διότι μπορεί το The Commuter με τον Liam Neeson να μην ήταν η καλύτερη επιλογή καριέρας, αλλά το Ready Player One και το Urban Hymn μας υπενθυμίζουν ότι εδώ γεννιέται ένα αστέρι.

Η ταινία που περιμένουμε: Τους Avengers: Infinity War, μαζί με την Elizabeth Olsen.