Fashion & Beauty: 10 στιγμές-ορόσημο για το 2019

Fashion & Beauty: 10 στιγμές-ορόσημο για το 2019

19/2: Φεύγει από τη ζωή ο Karl Lagerfeld

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οίκου Chanel, Fendi αλλά και του δικού του προσωπικού label, Κarl Lagerfeld, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, στο Παρίσι αφήνοντας σε όλους την αίσθηση, πως έφυγε ένας «δικός μας άνθρωπος», ένας «άνθρωπος που ξέρουμε» ακόμα και αν το προσωνύμιο αυτού είναι «Κάιζερ» (Καίσαρας στα Γερμανικά)… όσο απόμακρη και αν ήταν η προσωπικότητά του τόσο δοτικός και οικείος γινόταν μέσα από τις fashion δημιουργίες του και αυτό κάνει δυσαναπλήρωτο το κενό του. Τα Μέσα Ενημέρωσης έκανα λόγο για «το τέλος μιας εποχής» καθώς ο Lagerfeld, μαζί με την ίδια την Coco Chanel, τον Yves Saint Laurent και τον Christian Dior ήταν ο «τελευταίος μεγάλος σχεδιαστής μόδας» σε αυτό το σύμπαν.

Γράψαμε για αυτό εδώ

Ανοίγειτο κομμωτήριο του Νικόλα Βιλλιώτη

Ο νούμερο ένα color expert στην Ελλάδα, Νικόλας Βιλλιώτης, ανοίγει πλέον τον δικό του χώρο! Με δεκαετίες εμπειρίας στο βιογραφικό του και με star studded πελατολόγιο, ο Νικόλας Βιλλιώτης δημιουργεί το νέο Hot beauty spot Της πόλης και η ατζέντα του παίρνει φωτιά. Αυτή τη στιγμή που σου γράφουμε, το επόμενο ραντεβού για χρώμα με τον Νικόλα είναι διαθέσιμο μετά το Πάσχα του 2020.

Γράψαμε για αυτό εδώ

Μάρτιος:H πολιτεία της Καλιφόρνιααλλά και η Αυστραλία απαγορεύουν τα τεστ σε ζώα

Τα τεστ σε ζώα καταργούνται ρητά και η μη συμμόρφωση των εταιριών στο νέο νόμο διώκεται πλέον ποινικά. Η ομορφιά πλέον παύει να εκμεταλλεύεται τα ζώα σαν πειραματόζωα και ξεκινά μία αλυσιδωτή αντίδραση που αλλάζει τον κόσμο της ομορφιάς προς το καλύτερο. Μάλιστα, τόσο η Καλιφόρνια όσο και η Αυστραλία δεσμεύονται για την περεταίρω προστασία των ζώων.

Γράψαμε για αυτό εδώ

6/5: H Μeghan Markle φέρνειστον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι

Αφού πρώτα ολόκληρος ο Πλανήτης έχει ασχοληθεί με το maternity style της. Τα looks της στην περίοδο της εγκυμοσύνης αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για όλες της γυναίκες που περνούσαν την αντίστοιχη, τρυφερή περίοδο και το πολύ καλό και πρακτικό είναι ότι οι εμφανίσεις της βασίζονται σε έξι πολύ απλούς, ενδυματολογικούς κανόνες που μπορείς να εφαρμόζεις και εσύ αν μελετήσεις το παρακάτω άρθρο.

Γράψαμε για αυτό εδώ

8/7: Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση και η Mαρέβα Μητσοτάκη γίνεται ηνέα «Πρώτη Κυρία» της χώρας

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στην Πολιτική Οικονομία, αλλά αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας καθώς έχει μαζί με τη συνεργάτιδά της, Δήμητρα Κολοτούρα, το fashion brand Zeus & Δione. Επίσης είναι η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και ως μόνιμη κάτοικος του Μαξίμου θα μας απασχολήσει πολύ το επόμενο διάστημα. Με ένα στυλ με μοντέρνες και αρχαιοελληνικές επιρροές –ακριβώς σαν τα κομμάτια που δημιουργεί για το fashion label της- η Mαρέβα είναι μία γυναίκα με δυναμικό χαρακτήρα... αλλά και αισθητική!

Γράψαμε για αυτό εδώ

Ιούλιος:Μελέτες για το μικροβίωμα αλλάζουν το πώς περιποιούμαστε το δέρμα μας

Το μικροβίωμα της επιδερμίδας, οι εκατομμύρια μικροοργανισμοί δηλαδή που ζουν στο δέρμα μας, αποδεικνύεται πως είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος. Αγαπημένες εταιρίες και πρωτοπόροι στον τομέα του skin care παίρνουν αυτά τα νέα δεδομένα και δημιουργούν προϊόντα που συνεργάζονται με την επιδερμίδα και προστατεύουν το μικροβίωμα. Η περιποίηση της επιδερμίδας δεν θα είναι ποτέ η ίδια.

Γράψαμε για αυτό εδώ

27/9H L’Oreal Paris λανσάρειμία σειρά μακιγιάζ εμπνευσμένη από τον Karl Lagerfeld

Έξι μήνες αφότου ο «Κάιζερ» της μόδας έφυγε από τη ζωή, η L’ Oreal Paris λανσάρει μία limited edition συλλογή μακιγιάζ αφιερωμένη στο iconic rock-chic στυλ του Karl Lagerfeld. Η συλλογή KARL LAGERFELD X L'Oréal Paris προκειμένου να γιορτάσει τόσο το όραμα του σχεδιαστή για τη ομορφιά, όσο και τη δημιουργική του κληρονομιά, αποκαλύπτεται παγκοσμίως στις 27 Σεπτεμβρίου 2019στην έναρξη του Paris Fashion Week. Η συλλογή αναδεινύεται μέσα από μια εντυπωσιακή καμπάνια εμπνευσμένη από τα πιο iconic quotes που υποστήριζε ο Karl Lagerfeld και γίνεται αυτόματα ανάρπαστη.

Γράψαμε για αυτό εδώ

14/10: Πεθαίνει η Σοφία Κοκοσαλάκη

Η διεθνούς φήμης, Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών και σκόρπισε τον θρήνο όχι μόνο στον Πλανήτη-Μόδα, αλλά και στον απλό κόσμο που αγάπησε το New Grecian Style μέσα από τις μινιμαλιστικές δημιουργίες της. Η επιστροφή του «αρχαιοελληνικού στυλ» στην παγκόσμια fashion σκηνή, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ταλέντο και στο όραμα της Σοφίας, η οποία την τελευταία δεκαπενταετία εργαζόταν και ζούσε στο Λονδίνο, μεταλαμπαδεύοντας το «φως και την αισθητική της Αρχαίας Ελλάδας» σε όλο τον κόσμο.

Η Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δεν ασχολήθηκε όμως ποτέ με τη διδασκαλία καθώς από νεαρή ηλικία την κέρδισε η αγάπη της για τη μόδα. Βρέθηκε στο Λονδίνο, και συγκεκριμένα στο Central Saint Martins College of Art and Design για να σπουδάσει σχέδιο μόδας από όπου και αποφοίτησε το 1998. Λίγα χρόνια μετά, το 2002, κερδίζει το βραβείο νέων σχεδιαστών του περιοδικού ELLE ενώ τις ανατίθεται και ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Γράψαμε για αυτό εδώ

Οκτώβριος:H ομορφιάαπλοποιείται

Η επιρροή της Κορεατικής ομορφιάς αρχίζει να εξασθενεί και πλέον, η ρουτίνα μας απλοποιείται. Το Skip Care γίνεται τάση και έτσι τα βήματα που ακολουθούμε για την περιποίηση της επιδερμίδας μας γίνονται λιγότερα, πιο απλά και πολύ πιο αποτελεσματικά. Μελέτες μάλιστα αποδεικνύουν πως η επιδερμίδα ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα στην απλοποιημένη ρουτίνα περιποίησης και μπορούμε πλέον να κοιμόμαστε λίγο περισσότερο το πρωί.

Γράψαμε για αυτό εδώ

5/12: Η Pantone ανακηρύσσει χρώμα της χρονιάς το «Classic Blue»

Η «Κλασική Μπλε» απόχρωση του ουρανού και της θάλασσας, που οι πιο «υποψιασμένες» θα περιέγραφαν ως μπλε του Κοβαλτίου -ή Ιnternational Klein Blue, από το χρώμα που χρησιμοποιούσε ο Γάλλος εικαστικός καλλιτέχνης και μεταμοντερνιστής ζωγράφος, Yves Klein, στους πίνακές του -είναι αυτή που θα πρωταγωνιστήσει στις τάσεις της μόδας αλλά και της διακόσμησης για το 2020, σύμφωνα πάντα με το Pantone Color Institute. Και οι Μεγαλύτεροι Οίκοι μόδας μας έχουν δείξει ήδη, μέσα από τις συλλογές τους για τη σεζόν S/S 2020, πώς να το φορέσουμε.

Γράψαμε για αυτό εδώ