Dove: Ένα ταξίδι ευεξίας με νέα λανσαρίσματα και ένα σημαντικό μήνυμα που μας αφορά όλες

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Dove: Ένα ταξίδι ευεξίας με νέα λανσαρίσματα και ένα σημαντικό μήνυμα που μας αφορά όλες

Μέσα σε 48 ώρες ήρθαμε πιο κοντά στο να καταρρίψουμε τα στερεότυπα για την ομορφιά και μάθαμε πως η επιδερμίδα μας λειτουργεί διαφορετικά από ότι νομίζαμε…

Τα ταξίδια του Dove για τον μικρόκοσμο των beauty editors είναι θρυλικά. Δεκάδες beauty editors, bloggers και influencers (όλες μία παρέα πλέον) λαμβάνουμε την ετήσια πρόταση του αγαπημένου μας brand και επιστρέφοντας από το ταξίδι λέμε: «καλύτερα δεν γίνεται!». Με κάθε νέα πρόσκληση ωστόσο, το Dove ξεπερνά τον εαυτό του με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και για αυτό θα μιλήσουμε σήμερα. Για το πως το Dove καταφέρνει να κάνει τα πάντα όλο και καλύτερα με όλη τη σημασία της λέξης. Βλέπεις, το φετινό ταξίδι είχε να κάνει με την ομορφιά και το πως την αντιλαμβανόμαστε αλλά και με το δέρμα μας για το οποίο ακόμη μαθαίνουμε πράγματα που δεν ξέραμε. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ημέρα: Δευτέρα. Προορισμός: Euphoria Retreat.

2 copy

Ο φετινός προορισμός του Dove ήταν ο μαγευτικός και μυστηριακός Μυστράς με την απίθανη ιστορία του και το Euphoria Retreat ένα κέντρο ευεξίας που γίνεται ένα με το τοπίο «δαμάζοντας» την ενέργεια του τόπου. Στο Euphoria Retreat οι παλμοί κατεβαίνουν, το πνεύμα χαλαρώνει, το κινητό μπαίνει από μόνο του στο αθόρυβο ή κλείνει εντελώς. Είναι ένα κέντρο ευεξίας που έχει μοναδικό του σκοπό να σε φέρει σε επαφή με την πραγματικότητα του εαυτού σου, να επουλώσει τα νεύρα σου, να εναρμονίσει το σώμα με την ψυχή σου. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε μέσα σε 48 ώρες ανάμεσα στους ελαιώνες, με τα σύννεφα της βροχής έτοιμα να «ξεπλύνουν» την πόλη από πάνω μας και τα καταφέραμε. Απαλλαγμένες από το στρες και έχοντας έρθει σε επαφή με τη δική μας αλήθεια, είχε έρθει η ώρα να μάθουμε τον λόγο για τον οποίο το Dove μας είχε κάνει αυτό το τεράστιο δώρο…

3

Δεν ήταν τυχαίος βλέπεις ο προορισμός. Το Dove ήθελε να φέρει την κάθε μία σε επαφή με τον εαυτό της γιατί αυτή είναι και η ουσία της νέας καμπάνιας του. Η καμπάνια #ΔείξτεΕμας είναι το τελευταίο project του brand πoυ αγαπά τις γυναίκες όπως είναι και, επειδή μας αγαπά όπως είμαστε, θέλει να βλέπει ΟΛΕΣ μας όπως ακριβώς είμαστε στα media και τα social media. Δυστυχώς, η πλειοψηφία των γυναικών που βλέπουμε στις σελίδες των περιοδικών και των websites δεν είναι σαν όλες εμάς. Οι ελκυστικές εικόνες των αψεγάδιαστων γυναικών από τις οποίες βομβαρδιζόμαστε καθημερινά μας έχουν κάνει να επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες μας για ώρες. Να νιώθουμε πως ίσως δεν πρέπει να δείξουμε το πρόσωπο ή το σώμα μας. Η εικόνα της τελειότητας που προβάλλεται εκεί έξω όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν είναι αντιπροσωπευτική της αλήθειας και το Dove θέλει να βάλει ένα φρένο σε αυτό. Θέλει να δείξει εμάς! Με όλα τα υπέροχα ψεγάδια μας, με τα φωτεινά μας χαμόγελα που αναδεικνύουν τις ρυτίδες στα μάτια μας!

4 copy copy

Για αυτό το λόγο, το Dove συνεργάστηκε με τα πρακτορεία Girlgaze και Getty Images ώστε να δημιουργήσει μία all inclusive βάση φωτογραφιών που καταρρίπτει τα στερεότυπα! Εκεί, τα μέσα ενημέρωσης και οι διαφημιστικές εταιρίες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 5.000 εικόνες πραγματικών και πανέμορφων γυναικών για να «ντύσουν» τα θέματά τους. Γυναικών που θα μπορούσαν να είναι εσύ και εγώ. Όμορφες με τις ιδιαιτερότητές τους, όμορφες στην ηλικία τους, γυναίκες με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε. Η καμπάνια #ΔείξτεΕμάς, αν με ρωτάς, είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στα media και τα social media εδώ και πολύ καιρό και είναι μόνο η αρχή για να πάψουμε πλέον να θεωρούμε πως η ομορφιά σημαίνει κάτι συγκεκριμένο. Η ομορφιά έχει εκατομμύρια πρόσωπα, όσα είναι και τα πρόσωπα των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Αλλά μιας που πιάσαμε το θέμα της ομορφιάς θα περάσω στα νέα του Dove που… έχει σαν στόχο να περιποιηθεί την επιδερμίδα μας με τον καλύτερο τρόπο!

5

Τι ξέρεις για το μικροβίωμα της επιδερμίδας; «Γιατί πρέπει να το ξέρω;» θα αναρωτιέσαι… Γιατί είναι η ασπίδα του δέρματός σου. Βλέπεις, το δέρμα μας αποτελείται από ένα – μοναδικό στην κάθε μία μας- σύστημα μικροοργανισμών. Τόσο μοναδικό όσο οι φακίδες μας, οι ρυτίδες μας, τα μαλλιά μας, τα δακτυλικά μας αποτυπώματα. Είναι μία μικροκοινότητα μικροβίων και ζωντανών βακτηρίων που δεν είναι ξένα για εμάς, ούτε παρείσακτα, αλλά λειτουργούν συνδυαστικά για να προστατεύσουν την επιδερμίδα μας από τις εξωτερικές επιθέσεις. Το μικροβίωμα της επιδερμίδας μας δεν το βλέπουμε αλλά… είναι εμείς! Είναι όμως και πολύ εύθραυστο. Μπορεί να επηρεαστεί από τις ορμόνες μας, από το άγχος, από τις καιρικές συνθήκες και φυσικά, από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε.

6 copy

Το Dove λοιπόν, όπως θέλει να… δείχνει εμάς και τη διαφορετικότητά μας, σέβεται και προστατεύει την διαφορετικότητα της επιδερμίδας μας! Η σύνθεση των αφρόλουτρων Dove λοιπόν, σέβεται και προστατεύει το μικροβίωμα της επιδερμίδας μας. Το ¼ ενυδατικής κρέμας (συνώνυμο της φροντίδας του Dove) συνδυάστηκε με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες (τόσο ήπιους όσο το νερό) και με το ισορροπημένο pH του καταφέρνει να κάνει το μπάνιο μας μία εμπειρία απόλαυσης χωρίς να διαταράσσει την ντελικάτη ισορροπία του μικροβιώματος της επιδερμίδας μας. Μιλώντας λοιπόν για μία εμπειρία απόλαυσης φτάνουμε στο τρίτο φανταστικό νέο του Dove πoυ μάθαμε στον μαγευτικό Μυστρά: τις νέες προσθήκες στην σειρά Dove Nourishing Secrets, που είναι εμπνευσμένη από τα μυστικά ομορφιάς των γυναικών από όλο τον κόσμο.

queengr 59600191 681533248934010 4280123076102495349 n

Ναι, το universal theme της διαφορετικότητας και της ομορφιάς συνεχίζεται και εδώ. Η αγαπημένη μας σειρά Nourishing Secrets εμπλουτίστηκε με αρώματα όπως το πράσινο τσάι matcha, το γάλα βρώμης με μέλι, την καρύδα και τον λωτό! Αφρόλουτρα, κρέμες σώματος, κρεμοσάπουνα, κρέμες χεριών και αποσμητικά με «άρωμα» από την Ιαπωνία, την Σκανδιναβία και την Ινδία είναι έτοιμα να σε ταξιδέψουν αν φυσικά καταφέρεις να διαλέξεις μόνο έναν προορισμό!

Αν αναρωτιέσαι ποιόν προορισμό διάλεξα εγώ, η προφανής απάντηση θα ήταν η Ινδία καθώς έχω λατρεία για την καρύδα όμως… είπα να «πεταχτώ» ως την Σκανδιναβία και να μείνω για λίγο εκεί. Στο μπάνιο του Euphoria Retreat με περίμενε βλέπεις το Nourishing Secrets Indulging Ritual με γάλα βρώμης και μέλι και απλά εθίστηκα.

8 copy

Καθώς λοιπόν μαθαίναμε τα νέα του Dove οι μυρωδιές του κόσμου είχαν πλημμυρίσει τον αέρα και, κλείνοντας τα μπουκάλια για να συγκεντρωθούμε και να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, όλες μας χαμογελούσαμε λίγο πιο πλατιά. Ήταν ένα ταξίδι που μας έφερε σε επαφή με την πραγματικότητα, τη δική μας και αυτή του κόσμου γύρω μας. Κάποιες είμαστε ψηλές, κάποιες πιο κοντές. Κάποιες έχουμε ρυτίδες και κάποιες άλλες όχι. Κάποιες είναι αδύνατες και κάποιες ζουμερές. Σε μερικές αρέσει η καρύδα, σε άλλες ο λωτός και ζούμε όλες στο δικό μας, διαφορετικό και μοναδικό δέρμα. Τι έχουμε κοινό; Το Dove που μας θέλει όλες έτσι ακριβώς όπως είμαστε και το ευχαριστώ για αυτό φαντάζει λίγο!

Ευχαριστούμε όμως Dove… until next year!