Παρακολουθήστε LIVE: Το βιβλίο στη νέα εποχή - Η πανδημία και το lockdown στην ανάγνωση

Παρακολουθήστε LIVE: Το βιβλίο στη νέα εποχή - Η πανδημία και το lockdown στην ανάγνωση

Τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το βιβλίο την εποχή της πανδημίας και του εγκλεισμού αναζητά η εκδήλωση με τίτλο «Το βιβλίο στη νέα εποχή: Πανδημία και ψηφιακή πραγματικότητα», που μεταδίδεται απευθείας από το CNN Greece.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το CNN Greece και τον ιστότοπο Bookia.gr με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ξεκινά στις 16:00 και μεταδίδεται απευθείας από το κανάλι του CNN Greece στο YouTube.

Τι είναι για τον καθένα μας το βιβλίο αυτή την εποχή και ποια είναι η δυναμική του ψηφιακού βιβλίου στη χώρα μας, είναι οι δύο άξονες γύρω από τους οποίους κινείται η εκδήλωση, ενώ στην τρίτη ενότητα, πρωταγωνιστής γίνεται το αριστούργημα του Μαξίμ Γκόργκι «Ο Αναγνώστης», που μιλά ακριβώς για τη σχέση αναγνώστη και συγγραφέα, πάντα με κέντρο αναφοράς το βιβλίο. Τον συντονισμό έχει ο δημοσιογράφος Παύλος Μεθενίτης και συμμετέχουν ο Γιάννης Κωνστανταρόπουλος – εκδότης «εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ» και πρόεδρος της ΕΝΕΛΒΙ, η Έλενα Πατάκη – εκδότρια «εκδόσεις Πατάκη», ο δημοσιογράφος του eanagnostis.gr Μιχάλης Καλαμαράς, ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος, ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων και ο Γιάννης Βαταμίδης, βιβλιοπώλης και μέλος της ομάδας βιβλιοπωλείων "Είμαστε το Βιβλιοπωλείο ΣΟΥ". Στο τελευταίο μέρος παρεμβαίνει ο εκδότης Κώστας Γκοβόστης.

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι επιχειρούν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως το πόσο διαβάσαμε οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Πώς καταγράφηκε αυτό στους εκδοτικούς οίκους και τα βιβλιοπωλεία και πώς αναμένεται να εξελιχθεί αυτή η τάση; Τι διαβάσαμε οι περισσότεροι και τι αποφύγαμε; Πώς αναμένεται να εξελιχθεί στο μέλλον το βιβλίο και η ανάγνωση με τη βοήθεια της τεχνολογίας;

Το κοινωνικό δίκτυο Bookia.gr έχει ως αντικείμενο το βιβλίο, σε μια εποχή που οι άνθρωποι ανατρέχουν στο διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με τα βιβλία που θέλουν να διαβάσουν. Περιέχει όλα τα ελληνικά και μεταφρασμένα βιβλία, πρόσθετο υλικό και κριτικές, έτσι ώστε ο αναγνώστης να επιλέξει πιο στοχευμένα το επόμενό του βιβλίο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διοργανώνει την εκδήλωση αυτή, με σκοπό να ενημερώσει το αναγνωστικό κοινό για το πού βρίσκεται και πού βαδίζει ο χώρος του βιβλίου, ειδικά μετά από έναν χρόνο πανδημίας, κατά τον οποίο τα δεδομένα σε πολλούς τομείς έχουν πλήρως ανατραπεί.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr