Στο νέο βιβλίο της Γιώτας Γουβέλη, μια θρυλική ιστορία μάς ταξιδεύει στον καιρό του Ρήγα Βελεστινλή

Στο νέο βιβλίο της Γιώτας Γουβέλη, μια θρυλική ιστορία μάς ταξιδεύει στον καιρό του Ρήγα Βελεστινλή

Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας γυναίκας που έγινε μύθος και αναβιώνει κάθε άνοιξη με το πρώτο λάλημα του γκιώνη.    

Η Γιώτα Γουβέλη αναδεικνύει ως κεντρική αξία του νέου μυθιστορήματός της την αιώνια αγάπη, που αποτελεί τον μοναδικό άφθαρτο πλούτο της ψυχής, και στρέφει το βλέμμα σε εκείνα τα ιδανικά, την ανιδιοτέλεια και τη γενναιότητα των ανθρώπων που τότε πολέμησαν για ένα όραμα· για την ύψιστη αξία: για την ελευθερία.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο

Κάποτε στη σκλαβωμένη Θεσσαλία, μια χήρα όμορφη κι αμαρτωλή έσπειρε τη διχόνοια και την καταστροφή ανάμεσα σε δύο αγαπημένα αδέλφια. Έτσι λέει ο θρύλος. Όμως κάποιες φορές η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο συναρπαστική από τον θρύλο. Η εξομολόγηση της χήρας σε τούτη την αφήγηση φέρνει την ανατροπή και η αλήθεια έρχεται στο φως.

Η χήρα και η δίδυμη αδελφή της μεγάλωσαν στο προεπαναστατικό Βελεστίνο μέσα στην αγωνία και στον φόβο. Κι όχι μόνο για τους Τούρκους. Πίσω από την πόρτα του φτωχικού τους στη χριστιανική πλευρά του χωριού, κρύβεται ένα επώδυνο μυστικό. Η γνωριμία τους με ένα συνομήλικό τους αγόρι θα ανοίξει μια χαραμάδα ελπίδας στη σκοτεινιά της ζωής τους. Το όνομά του, Ρήγας Βελεστινλής.

Οι δρόμοι των κοριτσιών χωρίζουν για να συναντηθούν χρόνια μετά, με τη μοίρα να υφαίνει όλο κακία και πονηριά τις συνθήκες της επανένωσής τους. Βελεστίνο, Ζαγορά, Αμπελάκια, Βιέννη, πάθη, έχθρες, ιδανικά μπλέκουν με τον έρωτα και το γινάτι. Λίγο πριν ξημερώσει η βαθιά νύχτα της οθωμανικής σκλαβιάς, το αρματολίκι του καπετάν Ζάγρα γίνεται ο τόπος της αδυσώπητης σύγκρουσης. Προσκυνημένοι κι ανδρειωμένοι, αθώοι και ένοχοι συναντούν το πεπρωμένο τους.

Έχει πολλά παράθυρα το παρελθόν∙ κι ανάλογα από ποιο το κοιτάς, άλλα βλέπεις.

490ea6bcc00ab8a01f5a1843215668b4.png

Βρείτε όλα τα βιβλία της συγγραφέως που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα εδώ.

F1.jpg

Είπαν για τα βιβλία της Γιώτας Γουβέλη

ΦΙΟΡ ΝΤ’ ΑΜΟΡΕ

Η Γιώτα Γουβέλη προβαίνει σε έναν ιδιότυπο συγκερασμό πολλών διαφορετικών κόσμων, τους οποίους περιγράφει γλαφυρά στο βιβλίο της.

  • Λεύκη Σαραντινού, Literature.gr

H ΠΑΡΑΜΑΝΑ

Μια τρυφερή μα και σκληρή, ανατρεπτική, καλοδουλεμένη ιστορία, γεμάτη συγκρούσεις, προδοσίες, έρωτα και διαρκείς ανατροπές.

  • Πάνος Τουρλής, vivliokritikes.com

ΒΕΝΤΕΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

Ένα εξόχως ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, που συνδιαλέγεται με την αρχέγονη φύση της ανθρώπινης ψυχής και τις επίπλαστες κοινωνικές επιταγές.

  • Γιούλη Τσακάλου, Ελεύθερος Τύπος

Τίτλος

Η σκλάβα

Συγγραφέας

Γιώτα Γουβέλη

ISBN

978-960-653-777-6

Τιμή με ΦΠΑ (€)

17,70

Σελίδες

472

Κατηγορία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Γιώτα Γουβέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αρχικά εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και στη συνέχεια σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας ως υπεύθυνη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η μουσική του κόσμου (2010), Το σκίτσο (2011), Το κεντρί της πεταλούδας (2013), Το μαγεμένο ποτάμι (2014), Η πρώτη κυρία (2015), Η νύφη της Μασσαλίας (2016), Ματωμένα εντελβάις (2017), Το δάκρυ της μάντισσας (2018), Η προσευχή της μάντισσας (2019), Για ένα τανγκό στη Σμύρνη (2020), Φιορ ντ’ αμόρε (2021), H παραμάνα (2022) και Βεντέτα στον Βόσπορο (2023).