Πάρε τον μπαμπά σου και πήγαινε σινεμά: 17 ταινίες να έχεις υπόψιν σου για να απολαύσετε μαζί

Πάρε τον μπαμπά σου και πήγαινε σινεμά: 17 ταινίες να έχεις υπόψιν σου για να απολαύσετε μαζί

Είναι η γιορτή του πατέρα σήμερα και αν θες να πας να τον γιορτάσεις στο σινεμά, σου έχουμε 17 ταινίες για τώρα και για αργότερα.

Η Γιορτή του Πατέρα έφτασε και τι καλύτερο να το γιορτάσεις από το να χαρίσεις στον μπαμπά σου μια αξέχαστη μέρα στον κινηματογράφο;

Δεν ξέρω για εσένα, εγώ πάντα πήγαινα με τον μπαμπά μου σινεμά όταν ήμουν μικρή. Κυρίως στον Δαναό, το απόγευμα, και βλέπαμε -εντάξει όχι τα πάντα-, αλλά είχαμε μεγάλη θεματολογία: από ντοκιμαντέρ (δεν θα ξεχάσω ποτέ την Αγέλαστος Πέτρα), σε ελληνικά δράματα (Δεκαπενταύγουστος), σε θρίλερ (The Insider).

Ταχύτητα και σινεμά: 9 γκαζιάρικες ταινίες που μας πόρωσαν πολύ παραπάνω από όσο παραδεχόμαστε

Δεν γίνεται να ξέρoυμε το γούστο του μπαμπά σου, ούτε και το δικό σου, γι' αυτό έχουμε βάλει ταινίες από κάθε θεματολογία και είδος αν θες να πάρεις τον μπαμπά σου και να πάτε σινεμά.

Για όσες είμαστε τυχερές να τον απολαυμβάνουμε ακόμη, το να παμε σινεμά με τον μπαμπά μας είναι δώρο και για τους δύο μας.

Είτε ο μπαμπάς σου λοιπόν είναι οπαδός των κλασικών ταινιών, είτε απολαμβάνει τα τελευταία blockbuster, συγκεντρώσαμε μια λίστα με ταινίες σε τρεις κατηγορίες (τι καινούργιο παίζεται τώρα, τι παλιό παίζεται τώρα και τι ταινίες να περιμένεις) που πρέπει να δείτε για να κάνετε αυτήν τη Γιορτή του Πατέρα πραγματικά ξεχωριστή.

Oppenheimer: 9 πράγματα που δεν ήξερες για το πυρηνικό blockbuster του Christopher Nolan

films_IG.jpg

Κατηγορία 1: 6 ταινίες που παίζονται τώρα

Master Gardener

Το νέο crime θρίλερ του Paul Schrader (θρυλικός σεναριογράφος του Ταξιτζή, του Raging Bull και πολλών άλλων), έχει πρωταγωνιστές τους Joel Edgerton, Sigourney Weaver και Quintessa Swindell και αφορά έναν άντρα που στοιχειώνεται από το ρατσιστικό του παρελθόν. Ο Νάρβελ Ροθ (Edgerton) είναι ο μεθοδικός φροντιστής των κήπων μιας πανέμορφης όσο και ιστορικής έπαυλης. Όταν η εργοδότριά του (Weaver) του ζητάει σαν χάρη να προσλάβει ως βοηθό την ατίθαση ανιψιά της, τότε ανοίγουν οι πύλες του χάους στον μέχρι πρότινος δωρικό βίο του μοναχικού άντρα, επαναφέροντας φαντάσματα του βίαου παρελθόντος από τα οποία ο ίδιος πίστευε ότι είχε απαλλαγεί.

Invitation to Murder (Πρόσκληση σε Φόνο)

Αμερικνάνικο whodunnit μυστηρίου, με τους Mischa Barton, Chris Browning, Bianca A. Santos και Giles Matthey. 1934. Νότια Αγγλία. Όταν ένας απομονωμένος δισεκατομμυριούχος προσκαλεί έξι φαινομενικά τυχαίους αγνώστους στο νησιώτικο κτήμα του, ατρόμητο, επίδοξο ντετέκτιβ, η Μιράντα Γκριν βρίσκει τη μυστηριώδη πρόσκληση πολύ δελεαστική για να την προσπεράσει. Όταν ένας άλλος καλεσμένος εμφανίζεται νεκρός, η Μιράντα πρέπει να φτάσει στο βάθος της κακόβουλης πλοκής πίσω από τη συγκέντρωση για να αποδείξει τον εαυτό της και ίσως να σώσει τη ζωή της.

Kandahar (Σημείο Διαφυγής)

Θρίλερ δράσης με πρωταγωνιστής τον Gerard Butler. Αν του αρέσουν δηλαδή τα χολιγουντιανά πίου πίου και εσένα ο Butler, είναι ό,τι πρέπει για θερινό. Ένας πράκτορας της CIA και ο μεταφραστής του διαφεύγουν από τις ειδικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν μετά την αποκάλυψη μιας μυστικής αποστολής.

The Crime is Mine (Το Έγκλημά μου)

Γαλλικό crime (Mon Crime), αλλά ανάλαφρο που διαδραματίζεται τη δεκαετία του '30 και αφορά μια ηθοποιό που αποκτά φήμη αφού αθωώνεται για φόνο λόγω αυτοάμυνας. Πρόκειται για μια χαλαρή προσαρμογή του θεατρικού έργου Mon crime των Georges Berr και Louis Verneuil του 1934.

Πίσω από τις Θημωνιές

Η νέα ταινία της Ασημίνας Προέδρου που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς. Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρειασύνορατης Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

Return to Seoul (Επιστροφή στην Σεούλ)

Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών (Ένα Κάποιο Βλέμμα) και Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας. Μια 25χρονη γυναίκα επιστρέφει για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα, όπου γεννήθηκε πριν δοθεί για υιοθεσία και μεγαλώσει στη Γαλλία, και αναζητά τους βιολογικούς της γονείς. Ένα παρορμητικό, ενδοσκοπικό ταξίδι στις ρίζες και την ανάγκη μας να τις εξερευνήσουμε, που οδηγεί σε πολλές διαφορετικές ζωές που αναζητούν συνδετικό κρίκο.

Κατηγορία 2: 4 παλιές ταινίες που παίζονται τώρα

North by Northwest (Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων)

Το διαχρονικό αριστούργημα του Alfred Hitchcock, "North by Northwest", είναι μια συναρπαστική και αγωνιώδης κατασκοπική ταινία που έχει γοητεύσει το κοινό για δεκαετίες. Με πρωταγωνιστή τον Cary Grant ως ανυποψίαστο στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας που μπλέκεται σε ένα κυνηγητό, η ταινία παρασύρει τους θεατές σε ένα συναρπαστικό ταξίδι σε όλη τη χώρα, γεμάτο με εμβληματικά σκηνικά και στιγμές που προκαλούν ανατριχίλα. (Η ταινία παίζει στους κινηματογράφους Βοξ & Ζέφυρος)

1900

Το επικό ιστορικό δράμα του Bernardo Bertolucci, "1900", είναι μια σαρωτική και φιλόδοξη εξερεύνηση του κοινωνικού και πολιτικού τοπίου της Ιταλίας κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Στο πρωταγωνιστικό δίδυμο, οι Robert De Niro και Gérard Depardieu νεούδια. (Η ταινία παίζει στον κινηματογράφο Studio new art cinema)

Suspicion (Υποψίες)

Άλλος ένας Hitchcock και πάλι με Cary Grant, αλλά με Joan Fontaine. Το ψυχολογικό θρίλερ ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα που πείθεται όλο και περισσότερο ότι ο γοητευτικός νέος σύζυγός της μπορεί να σχεδιάζει τον θάνατό της. (Η ταινία παίζει στους κινηματογράφους Βοξ & Άνοιξις)

Ascenseur pour l'échafaud (Ασανσέρ για δολοφόνους)

Το κομψό και ατμοσφαιρικό φιλμ του Louis Malle, ένα κορυφαίο φιλμ νουάρ με εξίσου κορυφαία μουσική από τον Miles Davis. Με φόντο μια βροχερή παριζιάνικη νύχτα, η ταινία υφαίνει έναν πολύπλοκο ιστό δολοφονίας, αγάπης και εξαπάτησης. (Η ταινία παίζει στους κινηματογράφους Ριβιέρα & Ζέφυρος)

Κατηγορία 3: 7 Ταινίες για να περιμένεις

Oppenheimer

Με σενάριο και σκηνοθεσία του Christopher Nolan, το "Oppenheimer" είναι ένα επικό θρίλερ γυρισμένο σε IMAX® που βάζει το κοινό στο παλλόμενο παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει. Η ταινία για τον "πατέρα της ατομικής βόμβας" και το Μανχάταν project, έχει στο cast τους Cillian Murphy, Matt Damon, Emily Blunt, Robert Downey, Jr., Kenneth Branagh, Rami Malek, Florence Pugh και Josh Hartnett. Κυκλοφορεί στις 24 Αυγούστου.

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Η έβδομη ταινία των επικίνδυνων αποστολών, σε σκηνοθεσία Christopher McQuarrie, θα βρει τον Tom Cruise και την ομάδα του στην πιο επικίνδυνή τους αποστολή (μέχρι την επόμενη ταινία): να εντοπίσει ένα όπλο τρομοκρατών που απειλεί να αφανίσει την ανθρωπότητα αν πέσει σε λάθος χέρια.
Κυκλοφορεί στις 13 Ιουλίου.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Ο Indy επιστρέφει 15 χρόνια μετά, με την πέμπτη και τελευταία του ταινία. Ο Harrison Ford ξαναβάζει το καπέλο του και ξαναπαίρνει το μαστίγιό του για μία τελευταία αποστολή που συνδέεται με το παρελθόν του. Ο υποψήφιος για Όσκαρ James Mangold (Walk the Line, Logan, Ford v Ferrari) στη σκηνοθεσία, με το cast επίσης να βλέπει μεταξύ άλλων τους Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, Toby Jones και Mads Mikkelsen, και στη μουσική, ο ένας και μοναδικός John Williams.
Κυκλοφορεί στις 29 Ιουνίου.

The Equalizer 3

Η τρίτη ταινία Equalizer, πάλι από τον Antoine Fuqua και φυσικά με τον Denzel Washington στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Robert McCall, μετά την απόσυρση του ως πληρωμένος κυβερνητικός δολοφόνος, παλεύει σκληρά προκειμένου να συμφιλιωθεί με τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν, βρίσκοντας παρηγοριά στο να αποδίδει δικαιοσύνη στο όνομα των αδύναμων σε ανάγκη.
Κυκλοφορεί στις 31 Αυγούστου.

Killers of the Flower Moon

Η νέα ταινία του Martin Scrosese, με πρωταγωνιστές τους Robert Deniro και Leonardo DiCaprio. Η πρώτη συνεργασία αυτού του μυθικού τρίο. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1920 στην Οκλαχόμα, την περίοδο που έγιναν οι φρικτές κατά συρροή δολοφονίες ιθαγενών του Osage Nation, οι οποίοι έγιναν πλούσιοι λόγω του πετρελαίου που ανακαλύφθηκε στη γη τους. Οι στυγνές αυτές δολοφονίες έμειναν γνωστές στην ιστορία ως "Η Βασιλεία του Τρόμου".
Κυκλοφορεί τον Οκτώβριο.

Dune: Part Two

Το δεύτερο μέρος του "Dune", του ενήλικου επικού blockbuster φαντασίας που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Frank Herbert, έρχεται για να κλείσει τη μεταφορά του πρώτου βιβλίου, ενώ θα μας εισάγει και σε πολλούς νέους χαρακτήρες, γνωστούς από το σύμπαν του Dune. Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista και Javier Bardem όλοι επιστρέφουν, και μαζί τους έρχονται οι Florence Pugh, Austin Butler, Christopher Walken και Léa Seydoux.
Κυκλοφορεί στις 2 Νοεμβρίου.

Anatomy of a Fall (Ανατομία μιας πτώσης)

Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Φεστιβάλ Καννών 2023 που καταχειροκροτήθηκε από κοινό και κριτικούς. Τον τελευταίο χρόνο, η Σάντρα, μια Γερμανίδα συγγραφέας, ο Γάλλος σύζυγός της Σάμουελ και ο εντεκάχρονος γιος τους Ντάνιελ ζουν σε μια απομακρυσμένη πόλη στις γαλλικές Άλπεις. Όταν ο Σάμουελ βρίσκεται νεκρός στο χιόνι, έξω από το σαλέ τους, η αστυνομία αναρωτιέται αν αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε. Η αιτία θανάτου μένει αδιευκρίνιστη και η Σάντρα θεωρείται η κύρια ύποπτη. Σιγά σιγά η δίκη ξεπερνάει τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του Σάμουελ, και μετατρέπεται σε ένα ψυχολογικό ταξίδι στα βάθη της συγκρουσιακής σχέσης του ζευγαριού.
Κυκλοφορεί στις 24 Αυγούστου.