Τελικά πόσες ταινίες Dune να περιμένουμε;

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Τελικά πόσες ταινίες Dune να περιμένουμε;

Η δεύτερη ταινία Dune έχει νέο, θρυλικό trailer που μας ανέβασε τις προσδοκίες στα ύψη. Τελικά όμως, πόσες ταινίες Dune μπορούμε να περιμένουμε;

Ο Denis Villeneuve ετοιμάζεται για μία ακόμα φαντασμαγορική blockbuster-ιά αυστηρά για ενήλικες. Το "Dune: Part Two" θα κατακλύσει τις αίθουσες τον Νοέμβριο, έχει επικό trailer που πάει το hype και την ανυπομονησία στα ύψη, αλλά δεν ξέρουμε τι συνέχεια θα έχει.

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023

Πόσες ταινίες Dune θα μας δώσει ο Denis Villeneuve

Ο Καναδός σκηνοθέτης, που είναι πλέον δικαίως ένα από τα πιο hot ονόματα για χολιγουντιανή αφήγηση και μαγική κινηματογράφιση, έχει πει πως θα το βλέπει ταινία με την ταινία.

Η κινηματογραφική μεταφορά του Dune, που μας πρωτοσύστησε ο Frank Herbert, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με το δεύτερο μέρος του κλασικού μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας να αναμένεται αυτόν τον Νοέμβριο. Το επικό sci-fi φιλμ θα συνεχίσει το ταξίδι ανακάλυψης του Paul Atreides στον Arrakis και θα εξερευνήσει τη σχέση του με τον Chani και τους Fremen, καθώς αναζητά εκδίκηση ενάντια στους εχθρούς της οικογένειάς του.

Μπορεί ο Herbert να έβγαλε 6 Dune μυθιστορήματα, χωρίς να μετράμε τα -καμιά ντουζίνα- prequel και sequel βιβλία από άλλους συγγραφείς (όπως και του γιου του, Brian Herbert), αλλά ο Villeneuve είχε δηλώσει παλαιότερα πως θα ήθελε ιδανικά να κάνει τρεις ταινίες Dune και ότι ίσως θα είναι καλύτερα να το πηγαίνει αργά, βλέποντας το κάθε του φιλμ ξεχωριστά. Οι δύο πρώτες του ταινίες θα καλύψουν μόνο το πρώτο από όλα τα μυθιστορήματα Dune που έχουν κυκλοφορήσει.

Ο σκηνοθέτη λοιπόν σκοπεύει να πιάνει το franchise από ταινία σε ταινία και προβλέπει ότι τελικά θα γυρίσει τρεις ταινίες Dune, διασκευάζοντας το αρχικό μυθιστόρημα του 1965 και τη συνέχεια του 1969 του Herbert, Dune Messiah.

https://www.instagram.com/p/CiQ5JleLXgv

Guardians of the Galaxy Vol. 3: Το πιο ταιριαστό τέλος για την πιο αγαπητή ομάδα της Marvel

Ας μείνουμε στα 3 Dune για την ώρα

Σε ένα press-junket πριν από δύο χρόνια, ο Denis Villeneuve είχε πει "Αυτό που οραματίζομαι [είναι] η διασκευή δύο βιβλίων, του Dune και του Dune Messiah. Αποφασίσαμε να χωρίσουμε το πρώτο μυθιστόρημα στα δύο, οπότε τώρα είμαστε σε τρεις ταινίες. Αυτές οι ταινίες είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να γυριστούν. Για την ψυχική μου υγεία, αποφάσισα να ονειρεύομαι μόνο τρεις ταινίες".

Βέβαια, το πόσες ταινίες Dune θα δούμε τελικά, θα εξαρτηθεί από πάρα πολλά πράγματα και το πιο βασικό από αυτά είναι το πώς θα πάνε στο box office, τι κέρδη θα φέρουν, πόσο θα καλυφτεί το budget της παραγωγής και της προώθησης και τι εισιτήρια θα κοπούν.

Για παράδειγμα, η πρώτη ταινία είχε προβληθεί ότι θα ανοίξει στις ΗΠΑ μεταξύ 35-40 εκατομμύτια και εν τέλει το πρώτο Σαββατοκύριακο έληξε με 41 εκ. δολάρια. Απέφερε συνολικά 402 εκατομμύρια (εγχώρια και διεθνώς), με budget που έφτανε τα 165 εκ. δολάρια. Εν ολίγοις, το λες και box office επιτυχία.

Με το εξωφρενικό cast να αποτελείται από τους Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling και Javier Bardem που θα επαναλάβουν τους ρόλους τους μαζί με τους νεοφερμένους Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken και Léa Seydoux, λογικά το budget θα έχει ανέβει. Και αν κρίνουμε και από το trailer, όχι μόνο στο cast.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι στις 02 Νοεμβρίου θα τρέξουμε στο σινεμά και σίγουρα θα θέλουμε πάντα να βλέπουμε κι άλλο Denis Villeneuve.

dune-part-two-poster.jpg

May the 4th: Οι γυναίκες του Star Wars Universe από την πιο αγαπημένη στην πιο υπερλατρεμένη