Ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές: 17 Celebrities-διάνοιες με το υψηλότερο IQ

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές: 17 Celebrities-διάνοιες με το υψηλότερο IQ

Δείτε ποιοι αστέρες λάμπουν όχι μόνο με το ταλέντο και τη φήμη τους, αλλά και με τη νοημοσύνη τους.

Στο λαμπερό βασίλειο του Χόλιγουντ, όπου η φήμη και η περιουσία συχνά βρίσκονται στο επίκεντρο, είναι εύκολο να παραβλέψουμε την ευφυΐα ορισμένων διασημοτήτων. Ενώ μας θαμπώνουν με το ταλέντο τους, αυτοί οι αστέρες διαθέτουν μια εγκεφαλική ικανότητα που ξεπερνά τα φώτα της δημοσιότητας.

Είδωλα, συνωμοσίες και υπερήρωες κάθε λογής στα νέα trailer της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσεις

Οι επίσημοι "brainiac" του Χόλιγουντ

Αυτοί οι celebrities σπάνε τα στερεότυπα και σκοράρουν ψηλά στον δείκτη νοημοσύνης IQ. Να θυμήσουμε πως σύμφωνα με τα τωρινά πρότυπα του IQ, ένα μέο σκορ κυμαίνεται περίπου μεταξύ 80 και 115, με γνωστές διάνοιες όπως ο Stephen Hawking και ο Albert Einstein να έχουν IQ 160! Να πούμε επίσης, πως τα σκορ αυτά, πρέπει να συνδυαστούν και με άλλους παράγοντες (όπως για παράδειγμα η συναισθηματική νοημοσύνη) για να μπορέσει ένα άτομο να λάμψει πραγματικά με την ευφυΐα του. Για την ώρα όμως, ας δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί έξυπνοι celebrities.

Oppenheimer: 9 πράγματα που δεν ήξερες για το πυρηνικό blockbuster του Christopher Nolan

17 Celebrities με το υψηλότερο IQ

James Franco (130)

Sexual Misconduct-James Franco

Charles Sykes/Invision/AP, File

Μπορεί να έχει το ύφος του stoner, μπορεί να έχει παίξει πολλές φορές τον ανάλαφρο τύπο που έχει απλά πλάκα, αλλά ο James Franco είναι στην πραγματικότητά ένα ταλαντούχος ηθοποιός, ιδιαίτερα έξυπνος.

Jodie Foster (132)

2023 MOCA Gala

Richard Shotwell/Invision/AP

Invision

Έμαθε να διαβάζει από τα 3 της, μιλάει άπταιστα γαλλικά και αγγλικά, ενώ καταλαβαίνει ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά (χωρίς να τα μιλάει) και έχει και Όσκαρ. Τη διάνοια της Σιωπής των Αμνών θα την καμαρώσουμε σύντομα στην πολυαναμενόμενη τρίτη σεζόν “True Detective” του HBO.

Nicole Kidman (132)

2023 Academy of Country Music Awards - Arrivals

AP Photo/Jeffrey McWhorter

Associated Press

Με πατέρα κλινικό ψυχολόγο και βιολόγο και μητέρα καθηγήτρια νοσηλευτικής, η Nicole Kidman πήρε αρκετά καλά από τους γονείς της, έχοντας IQ στα 132! Γεννημένη στην Χαβάη από Αυστραλούς γονείς, άρχισε να κατακτάει το Χόλιγουντ σε μικρή ηλικία, φτάνοντας σήμερα να έχει ένα Όσκαρ, ένα BAFTA, δύο Emmy και έξι Χρυσές Σφαίρες.

Arnold Schwarzenegger (135)

Biden Correspondents-Dinner

AP Photo/Jack Dempsey, File

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα. Μπορεί στους ρόλους του να μην φαίνεται ιδιαίτερα, αλλά μάλλον μόνο κάποιος έξυπνος θα πήγαινε σε άλλη ήπειρο, θα περνούσε από το bodybuilding, στη συνέχεια στην υποκριτική και θα έφτανε μέχρι και στην πολιτική. Μας ατέσει - δεν μας αρέσει, ο Arnie είναι επίσημα πανέξυπνος.

Shakira (140)

Spain Shakira

AP Photo/Daniel Cole, file

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Μην βλέπεις τώρα που έχασε λίγο την μπάλα με τον χωρισμό της και εκτίθεται στα social media κάνοντας ότι δεν την νοιάζει, αλλά η Shakira έχει υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, ισπανικά και πορτογαλικά και μπορεί να συνενοηθεί στα γαλλικά, ιταλικά, καταλανικά και αραβικά.

Natalie Portman (140)

France Cannes 2023 May December Red Carpet

Scott Garfitt/Invision/AP

2023 Invision

Μικρή στο μάτι, μεγάλη στον εγκέφαλο. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός από το Ισραήλ (ναι, το Ισραήλ) ξεκίνησε να παίζει στα 12 και έκτοτε έχει χαράξει μια πλούσια πορεία στον χώρο του κινηματογράφου. Μιλάει πάνω από πέντε γλώσσες, έχει πτυχίο ψυχολογίας από το Χάρβαρντ, έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά μαθήματα στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και έχει δημοσιεύσει δύο εκθέσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Nolan Gould (150)

2017 Primetime Emmy Awards - Arrivals

Richard Shotwell/Invision/AP

Ο μικρός Luke Dupnphy από το “Modern Family”, το πιτσιρίκι που έπεφτε πάνω σε πόρτες, φοβόταν το σκοτάδι και χτυπούσε το κεφάλι του σε κάθε ευκαιρία, είναι επισήμως μια διάνοια, μέλος της Mensa από τα 13 του.

Jim Carrey (153)

30th Annual Palm Springs International Film Festival - Show

Chris Pizzello/Invision/AP

Invision

Αλίμονο. Εδώ και αν δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Μοναδικός ηθοποιός και περσόνα, με απίστευτη κινησιολογία σε κάθε νεύρο του σώματός του, ξεχωριστές ερμηνείες σε κωμωδίες και δράματα, δικαίως ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Και εκτός αυτού, και διάνοια.

Lisa Kudrow (152)

The Paley Honors: A Special Tribute to Television's Comedy Legends

Chris Pizzello/Invision/AP

Invision

Διάσημη για τον ρόλο της ως η αξιαγάπητη Phoebe Buffay στα "Φιλαράκια", η Λίζα Κούντροου έχει εντυπωσιακό IQ 152. Πίσω από την κωμική της ιδιοφυΐα κρύβεται ένα κοφτερό και αναλυτικό μυαλό που συμβάλλει στις απίστευτες ερμηνείες της.

Sharon Stone (154)

An Unforgettable Evening

AP Photo/Chris Pizzello

Invision

Γνωστή για τους διάσημους ρόλους της σε ταινίες όπως το "Βασικό Ένστικτο" ή το “Casino”, το IQ της Sharon Stone στο 154 αποκαλύπτει ένα βαθύτερο ταλέντο. Αυτή η ευέλικτη ηθοποιός αποδεικνύει ότι η ομορφιά και το μυαλό μπορούν με ευκολία να συνυπάρχουν.

Conan O’Brien (160)

People-Conan O'Brien

Evan Agostini/Invision/AP, File

©2018 Evan Agostini

Χιούμορ ξυράφι, comebacks ξυράφι και απ’ ό,τι φαίνεται και μυαλό ξυράφι. Ο Conan O'Brien έχει διασκεδάσει εκατομμύρια ανθρώπους ως παρουσιαστής νυχτερινών εκπομπών. Με το IQ του να ανέρχεται στο 160, είναι ένα από τα πιο έξυπνα μυαλά στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Ashton Kutcher (160)

Ninth Breakthrough Prize Ceremony

Jordan Strauss/Invision/AP

Invision

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα με ειδικότητα στη βιοχημική μηχανική, αλλά αργότερα εγκατέλειψε για να γίνει μοντέλο. Εκτός από μεγάλη καριέρα στο Χόλιγουντ, ανακάλυψε μια θεραπεία για τα καρδιακά προβλήματα του δίδυμου αδελφού του, Μάικλ (!).

Quentin Tarantino (160)

Quentin Tarantino

Vianney Le Caer/Invision/AP, File

Invision

Από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ και απ’ ό,τι φαίνεται, και από τους πιο έξυπνους. Ο μοναδικός Quentin Tarantino έχει το χάρισμα της αφήγησης, της κινηματογράφισης, έχει εδραιώσει το στυλ του, ανέδειξε ένα σινεμά που είχε λείψει από τη μεγάλη οθόνη και κατέχει το εντυπωσιακό σκορ του 160!

Matt Damon (160)

Matt Damon

AP Photo/Ashley Landis

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Ο Matt Damon θα μπορούσε να είναι όντως ο Will Hunting με τέτοιο IQ. Απόφοιτος του Χάρβαρντ με μητέρα καθηγήτρια πανεπιστημίου, ο Damon έχει ένα εντυπωσιακό IQ, είναι πολυτάλαντος και μπορεί αν θέλει να γράψει σεναριάκι, να πάρει και οσκαράκι και να φτιάξει ο ίδιος τη τύχη του. Όπως και έκανε με το “Good Will Hunting”.

Mayim Bialik (163)

Mayim Bialik

AP Photo/Damian Dovarganes

Damian Dovarganes

Τη γνωρίσαμε ως νευροβιολόγο στο “The Big Bang Theory”. Στην πραγματική της ζωή έχει διδακτορικό στις νευροεπιστήμες από το UCLA, ενώ είχε γίνει αποδεχτεί στο Χάρβαρντ και στο Γέιλ. Πήρε πτυχίο το 2000 και διδακτορικό το 2007, όπου μελέτησε την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή σε εφήβους με σύνδρομο Prader-Willi.

Lady Gaga (166)

Lady Gaga

Jordan Strauss/Invision/AP, File

Γνωστή για το εκρηκτικό της στυλ και τις επιτυχίες της που σαρώνουν τα charts, η Lady Gaga δεν είναι μόνο μια μοναδική και φιλόδοξη καλλιτέχνιδα, μουσικός και ηθοποιός. Με εξαιρετικό δείκτη νοημοσύνης 166, ενσαρκώνει την τέλεια μίξη ποπ σταρ και ευφυΐας.

James Woods (180)

James Woods

AP Photo/Chris Pizzello

Φοίτησε στο ΜΙΤ, με το αρχικό του σχέδιο να κάνει καριέρα ως οφθαλμίατρος. Ωστόσο, για να γίνει ηθοποιός, εγκατέλειψε το MIT λίγο πριν την αποφοίτησή του για να ακολουθήσει την καριέρα του. Για να καταλάβεις την κλίμακα, μεταξύ 160-179 στο IQ χαρακτηρίζεται ως "εξαιρετικά χαρισματικός". Από 180 και πάνω πάμε σε άλλο επίπεδο και σε "Βαθιά(απόλυτα) χαρισματικός".

Τιμητικές αναφορές: Geena Davis (140), Madonna (140), Steve Martin (142), Snoop Dog (147), David Duchovny (147)

Νέος Robert De Niro ή νέος Al Pacino; Η μάχη για το ποιος είναι πιο hot στο Twitter που έγινε viral