Τα 19 πράγματα που δεν γνώριζες για την Lady Gaga αλλά σίγουρα θα ήθελες

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Τα 19 πράγματα που δεν γνώριζες για την Lady Gaga αλλά σίγουρα θα ήθελες

Christopher Polk/Invision for Westfield/AP Images

Η Lady Gaga γίνεται 37 και εμείς μαζέψαμε τις πιο ενδιαφέρουσες και ιντριγκαδόρικες πληροφορίες που θα ήθελες να ξέρεις για το πιο διάσημο ποπ icon!

Η Lady Gaga, η εμβληματική Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός, έχει κατακτήσει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, με τον μοναδικό της ήχο, τα πολλά της ταλέντα, τις τολμηρές της στυλιστικές επιλογές και τις δυναμικές της εμφανίσεις.

https://www.instagram.com/p/CpNyTX_rRNb

Όσκαρ 2023: Τελικά η Lady Gaga ανέβηκε στη σκηνή και ήταν πιο ειλικρινής από ποτέ

Lady Gaga: Η απόλυτη ποπ εξτραβαγκάντζα

Με αφορμή τα 37α γενέθλιά της (28 Μαρτίου), είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και όχι τόσο γνωστά πράγματα για αυτή την παγκόσμια σούπερ σταρ.

Από τα αρχικά της βήματα στη μουσική βιομηχανία μέχρι το σημερινό της στάτους ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του παγκόσμιου Entertainment, η ζωή της Lady Gaga έχει σίγουρα τεράστιο ενδιαφέρον.

Succession: Οι 30 καλύτερες ατάκες που μας αποστόμωσαν ή μας έκαναν να πονέσουμε περισσότερο

Lady Gaga - Ποπ, ροκ, διαχρονική

Έχοντας να διαλέξουμε ανάμεσα σε ιδιαίτερους ρόλους που ενσάρκωσε και εμβληματικά κομμάτια που ερμήνευσε και σίγουρα θα μείνουν στην ιστορία της σύγχρονης αμερικανικής ποπ, για φέτος επιλέξαμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά και να ρίξουμε φως σε μερικές από τις λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής και της καριέρας της.

Είτε είσαι μεγάλη fan είτε απλά σε ιντργκάρει αυτή η ιντριγκαδόρικη περσόνα, ανακάλυψε τα πιο ενδιαφέροντα trivia για τη ζωή και το έργο της και θα δεις ότι πρόκειται για μια συναρπαστική καλλιτέχνιδα!

95th Academy Awards - Arrivals

Lady Gaga at the Oscars.

AP Photo/Ashley Landis

Invision

Φώτα, κάμερα... stream! 10 ταινίες που περιμένουμε στο Netflix το 2023

19 trivia για το ποπ είδωλο: Lady Gaga

1. Το πραγματικό της όνομα είναι Stefani Joanne Angelina Germanotta.

2. Το μεσαίο της όνομα, Joanne, είναι το όνομα της θείας της, η οποία πέθανε πολύ γεννηθεί η Lady Gaga. Συγκεκριμένα, η θεία Joanne πέθανε σε ηλικία 19 ετών από επιπτώσεις εξαιτίας αυτοάνουσου νοσήματος (λύκος). Την ημερομηνία του θανάτου της την έχει και σε τατουάζ, ενώ από αυτήν εμπνεύστηκε το ομότιτλο πέμπτο της άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2016.

3. Το stage name Lady Gaga προέρχεται από το διάσημο τραγούδι των Queen, "Radio Ga Ga" και σύμφωνα με το είδωλο ο παλιός της μουσικός παραγωγός είναι υπεύθυνος γι' αυτήν την ονομασία. "Άρχισε να με αποκαλεί Gaga όταν έμπαινα στο στούντιο. Όταν ετοιμαζόμασταν να ξεκινήσουμε τις εμφανίσεις, συνειδητοποίησα ότι έπαιζα με το πραγματικό μου όνομα για πολύ καιρό και ήθελα έναν νέο τρόπο να ανακαλύψω τον εαυτό μου. Έτσι είπα, 'Τι θα έλεγες για το Lady Gaga;', επειδή το Gaga είναι κάπως τρελό και το Lady έχει τόσους συμβολισμούς", είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της το 2009.

Βέβαια, ο τότε παραγωγός της (και αγόρι της), είχε διαφορετική ιστορία και όχι μόνο έχει διαφορετική ιστορία, αλλά την μήνυσε για 30 εκατομμύρια δολάρια το 2010, υποστηρίζοντας ότι αυτός της έδωσε το καλλιτεχνικό της όνομα και ανακάλυψε το ταλέντο της, και άρα θα πρέπει να δικαιούται πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τον Fusari λοιπόν, την αποκαλούσε "Mother Monster Radio Gaga" και υποστηρίζει ότι της τραγουδούσε το διάσημο τραγούδι των Queen κάθε φορά που έμπαινε στο στούντιο. Η ιδέα του ονόματος όμως ήρθε όταν της έστειλε ένα μήνυμα και το κινητό με το autocorrect το άλλαξε από Radio Gaga σε Lady Gaga. Να πούμε επίσης ότι την αγωγή την απέσυρε τον ίδιο χρόνο.

4. Έχει συνολικά 24 τατουάζ, με τα πιο διάσημα να είναι το σήμα της ειρήνης στον αριστερό της καρπό, ένα quote του Rainer Rilke και τη λέξη "ARTPOP" στο αριστερό της χέρι.

5. Στις πιο μεγάλες της επιρροές είναι η Madonna, o David Bowie, η Judy Garland, η Cyndi Lauper, ο Freddie Mercury, η Björk, η Liza Minnelli, η Yoko Ono, η Britney Spears και ο Michael Jackson. Συγκροτήματα και καλλιτέχνες που έχει πολύ ψηλά σε εκτίμηση είναι οι Whitney Houston, Bruce Springsteen, Michael Jackson, Queen, The Beatles, Stevie Wonder, Amy Winehouse, Pink Floyd, Grateful Dead, Led Zeppelin, Elton John, Andy Warhol, Deepak Chopra, Scissor Sisters, Grace Jones, Blondie, Prince και Cher.

6. Σε ηλικία 17 ετών, ήταν ένα από 20 άτομα στον κόσμο που είχαν πρόωρη εισαγωγή στο Tisch School of the Arts του NYC. Δύο χρόνια μετά όμως εγκατέλειψε τη σχολή για να ακολουθήσει το όνειρό της να γίνει τραγουδίστρια. "Αγαπούσα το NYU, αλλά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να διδάξω τον εαυτό μου για την τέχνη καλύτερα από ό,τι η σχολή", είχε πει στο Elle το 2009.

7. Το τραγούδι της "Boys, Boys, Boys" είναι εμπνευσμένο από το τραγούδι των Mötley Crüe, "Girls, Girls, Girls".

8. Η σχέση της με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Στα 4 της έμαθε να παίζει πιάνο, την πρώτη της μπαλάντα την έγραψε στα 13 της και άρχιζε να δίνει παραστάσεις στα 14 της.

lady-gaga-in-time-cover.JPG

9. Τον Μάιο του 2010 ήταν στο εξώφυλλο του περιοδικού Time και ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή σε όλο τον κόσμο, πλάι στους Bill Clinton και Didier Drogba. Το αφιέρωμά της το έγραψε η Cyndi Lauper.

10. Το άλμπουμ της, "Born This Way" του 2011, είναι το έβδομο στην ιστορία που πούλησε 1 εκατομμύριο αντίτυπα σε μία εβδομάδα. Η Lady Gaga έτσι έγινε η 5η γυναίκα στην ιστορία που πουλάει 1 εκατομμύριο αντίτυπα άλμπουμ σε μια εβδομάδα, μετά τις Whitney Houston, Britney Spears, Norah Jones και Taylor Swift.

11. Η Lady Gaga έχει διαγνωστεί με ινομυαλγία, "μια πάθηση που προκαλεί πόνο σε όλο το σώμα, προβλήματα με τον ύπνο, κόπωση και συχνά συναισθηματική και ψυχική δυσφορία" (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).

12. Μπορεί την Lady Gaga να την έχουμε ήδη δει σε μικρή και μεγάλη οθόνη τα τελευατία χρόνια, όπω στο τηλεοπτικό "American Horror Story" και την ταινία "A Star is Born" (την περιμένουμε πώς και πώς στο sequel του Joker, Folie à Deux το 2024), αλλά το ντεμπούτο της το έκανε πολύ μικρή. Στα ηλικία μόλις 15 ετών εμφανίστηκε ως κομπάρσος (συγκεκριμένα είχε τον τίτλο Girl at Swimming Pool #2), στην τρίτη σεζόν της εμβληματικής σειράς, "The Sopranos".

lady-gaga-first-appearance.JPG

13. Πολύ συνοπτικά, η αρχή της Lady Gaga έχει ως εξής: Στα 19 της υπέγραψε συμβόλαιο με την Def Jam Records, αλλά δεν προχώρησε. Ο Fusari τότε της βρήκε μια δουλειά στην Interscope Records το 2008, όπου συνυπέγραφε τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, όπως για την Britney Spears, την Fergie, τις The Pussycat Dolls και τους New Kids on the Block. Όταν έκανε φωνητικά για reference song (τραγούδι επαγγελματικής παραγωγής ερμηνευμένο από κάποιον άλλον για να φανεί πώς θα ήθελαν να ακούγεται πριν δοθεί στον καλλιτέχνη). Έτσι την άκουσε ο Akon - τραγουδιστής και ιδιοκτήτης της εταιρείας KonLive υπό την Interscope - και αμέσως της έκανε πρόταση για συμβόλαιο.

14. Η Lady Gaga είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που κέρδισε μέσα σε μία χρονιά όλα τα μεγαλύτερα βραβεία σε μία μόνο χρονιά. Αυτό έγινε το 2018 για το τραγούδι "Shallow" που ακούστηκε στην ταινία "A Star is Born" (στην οποία και πρωταγωνίστησε) για το οποίο κέρδισε Όσκαρ, Grammy, BAFTA και Χρυσή Σφαίρα.

15. Η Lady Gaga ήταν είδωλο από πιτσιρίκι. Από μικρή έφτιαχνε τα δικά της μοναδικά ρούχα. Μάλιστα, στην πρώτη της παράσταση που έδωσε στην πρώτη δημοτικού, έφτιαξε τη δική της φορεσιά που έφτιαξε από αλουμινόχαρτο και κρεμάστρες.

16. Έχει ιρδύσει το "Born This Way" ίδρυμα. Ως ένα κορίτσι που έχει περάσει από διατροφικές διαταραχές και έχει δεχθεί bullying όταν ήταν μικρή, ξεκίνησε μέσα από αυτό το ίδρυμα μια εκστρατεία κατά του εκφοβισμού το 2011.

17. Έχει στην κατοχή της ρούχα του Michael Jackson. Ναι, καλά διάβασες. Σύμφωνα με αναφορές, η Lady Gaga έχει ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε δημοπρασίες για ρούχα του Βασιλιά της Ποπ: από το διάσημο τζάκετ του Thriller, μέχρι ένα από τα γάντια του.

18. Το άρωμά της με το όνομα "Fame" είχε την εξής μοναδική ιδιομορφία: άλλαζε χρώμα μέσα στο μπουκάλι και ήταν το πρώτο στον κόσμο που έκανε κάτι τέτοιο. Μάλιστα, περιγράφηκε ως "η πιο σημαντική καινοτομία στη βιομηχανία αρωμάτων τα τελευταία 20 χρόνια".

19. Μηδένα πρό του τέλους μακάριζε. Όταν ήταν φοιτήτρια, κάποιος έφτιαξε ένα group στο Facebook το οποίο το ονόμασε "Stefani Germanotta, δεν θα γίνεις ποτέ διάσημη".