Φώτα, κάμερα... stream! 10 ταινίες που περιμένουμε στο Netflix το 2023

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Φώτα, κάμερα... stream! 10 ταινίες που περιμένουμε στο Netflix το 2023

AP Photo/Matt Rourke, File

Ρίχνουμε μια ματιά στα επερχόμενα blockbuster του Netflix και διαλέγουμε 10 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς για το 2023.

Το Netflix έχει ετοιμάσει το πρόγραμμά του και εμείς διαλέγουμε τις 10 πιο πολυαναμενόμενες ταινίες θα βγουν στον κολοσσό του streaming για το 2023.

Οι 10 μεγαλύτερες και πιο καυτές τηλεοπτικές επιστροφές που περιμένουμε το 2023

Netflix & stream: 10 πολυαναμενόμενες ταινίες για το 2023

Με το Netflix να συνεχίζει την προσπάθειά του να προσφέρει κάθε μήνα φρέσκο περιεχόμενο, φτιάχνει για φέτος ένα ιδιαίτερο ρόστερ ταινιών: από θρίλερ δράσης και δράματα, μέχρι κομεντί και μυστήριο.

1. Murder Mystery 2

Ο Adam Sandler και το Netflix είχαν μια επιτυχημένη συνεργασία με πάνω από 10 project, με το πιο πρόσφατο να είναι η συνέχεια της επιτυχημένης αστυνομικής κωμωδίας "Murder Mystery". Στο sequel, οι πρωταγωνιστές μας είναι πλέον ντετέκτιβ πλήρους απασχόλησης που παλεύουν να βάλουν μπρος το πρακτορείο τους. Ο Nick και η Audrey Spitz θα βρεθούν στο επίκεντρο μιας διεθνούς απαγωγής, όταν ο φίλος τους, ο Μαχαραγιάς, απαγάγεται στον πολυτελή γάμο του.

Cast: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Adeel Akhtar, John Kani, Mark Strong, Mélanie Laurent, Jodie Turner-Smith, Kuhoo Verma, Enrique Arce, Tony Goldwyn, Annie Mumolo, Zurin Villanueva
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 31 Μαρτίου

2. The Mother

Από τη σκηνοθέτρια του "The Zookeper's Wife", "North Country" και το live-action της Mulan, στο "The Mother", μια δολοφόνος -που δεν είναι άλλη από την Jennifer Lopez- βγαίνει από την κρυψώνα της για να προστατεύσει την κόρη που εγκατέλειψε πριν από χρόνια, ενώ τρέχει να ξεφύγει από επικίνδυνους άνδρες.

Cast: Jennifer Lopez, Joseph Fiennes, Omari Hardwick, Gael García Bernal, Paul Raci
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12 Μαΐου

3. Extraction 2

Μία από τις πιο διάσημες ταινίες δράσης του Netflix έχει συνέχεια, με τον Chris Hemsworth να επιστρέφει στον ρόλο του Tyler Rake, του Αυστραλού μισθοφόρου των μυστικών επιχειρήσεων, που τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ακόμη επικίνδυνη αποστολή: τη διάσωση της οικογένειας ενός Γεωργιανού γκάνγκστερ που είναι φυλακισμένη και χρειάζεται απεγνωσμένα βοήθεια. Ο Hemsworth επανενώνεται με τον σκηνοθέτη Sam Hargrave, ενώ oι Joe και Anthony Russo αναλαμβάνουν την παραγωγή, με τον Joe Russo να συνεισφέρει και στο σενάριο.

Cast: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Adam Bessa, Daniel Bernhardt, Tinatin Dalakishvili
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Ιουνίου

4. Damsel

Η Millie Bobby Brown του "Stranger Things" θα έρθει πρωταγωνίστρια στην επερχόμενη περιπέτεια φαντασίας, "Damsel", όπου μια υπάκουη δεσποινίδα συμφωνεί να παντρευτεί έναν όμορφο πρίγκιπα, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι η βασιλική οικογένεια την έχει στρατολογήσει ως θυσία για να ξεπληρώσει ένα αρχαίο χρέος. Θα βρεθεί σε μια σπηλιά μαζί με έναν δράκο που αναπνέει φωτιά και πρέπει να βασιστεί στην εξυπνάδα και τη θέλησή της για να επιβιώσει.

Cast: Millie Bobby Brown, Angela Bassett, Robin Wright, Ray Winstone, Nick Robinson, Brooke Carter, Shohreh Aghdashloo
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου

5. Pain Hustlers

Pain Hustlers

© 2023 Netflix, Inc.

Ο David Yates, γνωστός από τη σκηνοθεσία των περισσότερων ταινιών Harry Potter (και των Fantastic Beasts), έρχεται με ένα νέο δράμα και ένα all-star cast με τους Emily Blunt και Chris Evans. Η επίσημη πλοκή αναφέρει: "Όταν χάνει τη δουλειά της, μια εργάτρια που παλεύει να μεγαλώσει την κόρη της πιάνει δουλειά σε μια αποτυχημένη νέα φαρμακευτική εταιρεία, για να εμπλακεί σε ένα επικίνδυνο σχέδιο εκβιασμού."

Cast: Emily Blunt, Chris Evans, Andy Garcia, Catherine O’Hara, Jay Duplass, Brian d’Arcy Jamess, Chloe Coleman
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27 Οκτωβρίου

6. The Killer

Ο (προσωπικός αγαπημένος) David Fincher (Seven, Fight Club, Panic Room, Zodiac, The Social Network και πολλά άλλα) έρχεται με ένα neo-noir θρίλερ φιλμ (που μάλλον θα είναι και λίγο δράσης;) που ετοιμάζει εδώ και χρόνια, βασισμένος στο ομώνυμο graphic novel του Alexis Nolent. Στην επίσημη πλοκή έχουμε "έναν άνθρωπο μοναχικό και ψυχρό, μεθοδικό και χωρίς ενδοιασμούς ή τύψεις. Ο δολοφόνος αυτός παραμένει στις σκιές, περιμένοντας τον επόμενο στόχο του. Κι όμως, όσο περισσότερο περιμένει, τόσο περισσότερο νομίζει ότι χάνει το μυαλό του, αν όχι την ψυχραιμία του. Μετά από ένα -παραλίγο- μοιραίο ατύχημα, ένας δολοφόνος παλεύει με τους εργοδότες του και τον εαυτό του, σε ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό που επιμένει ότι δεν είναι προσωπικό."

Cast: Michael Fassbender, Charles Parnell, Arliss Howard, Sophie Charlotte, Tilda Swinton
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 10 Νοεμβρίου

7. Leave the World Behind

Ο Sam Esmail του "Mr. Robot" σκηνοθετεί το επερχόμενο ψυχολογικό θρίλερ για το Netflix, όπου οι διακοπές μιας οικογένειας στο Λονγκ Άιλαντ διακόπτονται από δύο αγνώστους που φέρνουν νέα για ένα μυστηριώδες μπλακάουτ. Καθώς η απειλή γίνεται ολοένα και πιο άμεση, οι δύο οικογένειες πρέπει να αποφασίσουν πώς θα επιβιώσουν καλύτερα από την πιθανή κρίση, ενώ παράλληλα θα πρέπει να παλέψουν με τη δική τους θέση σε αυτόν τον κόσμο που καταρρέει.

Cast: Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke, Myha’la, Farrah Mackenzie, Charlie Evans, Kevin Bacon
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 08 Δεκεμβρίου

8. A Family Affair

family-affair.JPG

Ένα αναπάντεχο ειδύλλιο πυροδοτεί κωμικές συνέπειες για μια νεαρή γυναίκα, τη μητέρα της και το αφεντικό της κινηματογραφικό αστέρι, καθώς αντιμετωπίζουν τις περιπλοκές του έρωτα, του σεξ και της ταυτότητας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Nicole Kidman και ο Zac Efron.

Cast: Nicole Kidman, Zac Efron, Joey King, Liza Koshy, Kathy Bates
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 17 Νοεμβρίου

9. Maestro

Maestro-5.jpg

© 2022 Netflix, Inc.

Σίγουρα στις πολυαναμενόνενες της χρονιάς και δεν θα πέσουμε από τα σύννεφα αν την δούμε στον χορό των βραβείων (όπως τα Όσκαρ). Ο Bradley Cooper αναλαμβάνει εδώ τη σκηνοθεσία, το σενάριο, την παραγωγή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο επερχόμενο βιογραφικό δράμα για τον Leonard Bernstein, διάσημος συνθέτης, γνωστός για τη συμβολή του σε εμβληματικές ταινίες όπως τα West Side Story, On the Waterfront και On the Town.

Cast: Bradley Cooper, Carey Mulligan, Maya Hawke, Matt Bomer, Sarah Silverman
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: TBA

10. Rebel Moon

rebel-moon.JPG

Μετά την επιστροφή του σκηνοθεσία, ο Zack Snyder ενώνει τις δυνάμεις του με το Netflix. Το Rebel Moon, φημολογείται ότι είναι επμνευσμένο από την ιδέα του Snyder για μια σόλο ταινία Star Wars και είναι έντονα επηρεασμένο από το Seven Samurai του Akira Kurosawa, το οποίο τυχαίνει να είναι η αγαπημένη ταινία του Snyder. Στην επερχόμενη αυτή space opera, μια ειρηνική αποικία στην άκρη του γαλαξία που απειλείται από τους στρατούς του τυραννικού αντιβασιλέα Μπαλισάριους, στέλνει την Κόρα, μια νεαρή γυναίκα με μυστηριώδες παρελθόν, να αναζητήσει πολεμιστές από γειτονικούς πλανήτες για να τους βοηθήσει να αντισταθούν.

Cast: Sofia Boutella, Djimon Hounsou, Ed Skrein, Michiel Huisman, Bae Doona, Ray Fisher, Charlie Hunnam, Anthony Hopkins, Cary Elwes, Corey Stoll, Jena Malone, Fra Fee, Cleopatra Coleman, Alfonso Herrera, Stuart Martin, Staz Nair, Sky Yang, Rhian Rees
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Δεκεμβρίου

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023