Η Ευρυδίκη και η Τζώρτζια καταρρίπτουν τα στερεότυπα και «ψηφίζουν» ουσία και αλληλεγγύη στην τέχνη

Κατερίνα Μπούσιου

Η γυναικεία αλληλεγγύη, ο ηλικιακός ρατσισμός, η ουσία της τέχνης εκτός της εικόνας, οι γυναίκες του σήμερα και οι πολιτικοί που όταν θέλουν, βρίσκουν κοινό κώδικα επικοινωνίας. Η Ευρυδίκη και η Τζώρτζια, λίγο πριν ξεκινήσουν τις εμφανίσεις τους για δεύτερη χρονιά στο «Σταυρό του Νότου» μιλούν στο Queen.gr.

Μία συνάντηση της Ευρυδίκης σε μία μουσική σκηνή που εμφανιζόταν η Τζώρτζια με τους Μπλε, ήταν η αρχή μίας φιλίας που κρατά πια σχεδόν 20 και κάτι χρόνια. Οι δυο τους, ταίριαξαν σε όλα. Στη διαφορετικότητά τους ως χαρακτήρες, στα όμοια μουσικά ακούσματα, στον τρόπο που διαχειρίζονται την τέχνη τους, στον αλληλοσεβασμό, στα κοινά οράματα για το μέλλον, στο κοινωνικό αποτύπωμα του λόγου τους.

Και το σημαντικότερο στη ζωή αυτή, στο χιούμορ. Στο ψυχικό αλληλοσυμπλήρωμα.

Φέτος για δεύτερη χρονιά σαρώνουν στη σκηνή του Σταύρου του Νότου (κάνουν πρεμιέρα αυτό το Σάββατο στις 9/12 και θα είναι για κάθε Σάββατο παρούσες) προερχόμενες από μία sold out καλοκαιρινή περιοδεία με το single - ντουέτο τους «Άκου τη ζωή» να γίνεται ο προσωπικός τους ύμνος. Άλλωστε «Duets» είναι και ο τίτλος της μουσική τους σύμπραξης.

Παρών στη σκηνή, μία μουσική φυσιογνωμία θρύλος, ο σαξοφωνίστας Γιώργος Παπαποστόλου, ιδρυτής, συνθέτης και παραγωγός των Μπλε. Μαζί με την Τζώρτζια μετρούν 28 χρόνια παρουσίας και επιτυχίας.

https://www.instagram.com/p/CzlqIh5tIis/

Στη συνέντευξή μας στο Queen.gr μας μετέφεραν αυτή την υπέροχη θετική τους ενέργεια και μιλάμε για τη γυναικεία αλληλεγγύη, τη διαφορετική προσέγγιση στη ζωή, την εμπειρία της Τζώρτζιας Κεφαλά ως βουλευτής (θα σας βάλει σε θετικές σκέψεις η άποψή της για την πολιτική), τον ηλικιακό ρατσισμό και την άποψή τους για το star system που δεν υπάρχει πια στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει η ψεύτικη εικόνα και υπερπροβολή.