Η μυθιστορία του κυρίου Μολιέρου, του Μ. Μπουλγκάκοφ στο Θέατρο Έαρ Βικτώρια
Η Θεατρική ομάδα Κωφών δημιουργήθηκε το 2009 και αποτελείται από κωφά-βαρήκοα άτομα. Μέσα από μια επταετή συστηματική ενασχόληση με την θεατρική δράση, σκοπός της ομάδας είναι να αναδείξει νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση και την θεατρική φόρμα, αξιοποιώντας με ανανεωτική ματιά, την νοηματική γλώσσα παράλληλα με την φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου.
Μέχρι τώρα η Ομάδα είχε την τιμή να συνεργαστεί με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς. Ενδεικτικά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Αρχαία Ολυμπία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε), το Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, την Ένωση Κωφών Ελλάδος κ.α. Για την επόμενη θεατρική περίοδο, ένα μέρος των χρημάτων του επόμενου project που αφορά και πάλι στο αρχαίο δράμα, θα επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.
«Η Μυθιστορία του κυρίου Μολιέρου» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ είναι η έκτη παραγωγή της ομάδας και θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Έαρ Βικτώριακάθε Σάββατο και Κυριακή από το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου.
Ο Μπουλγκάκοφ με φόντο το γαλλικό τοπίο στο μυθιστόρημά του, αφήνει να ξεπηδήσουν οι χαρακτήρες, μέσα από μια εποχή, όπου η γαλλική κουλτούρα βρισκόταν στο απώγειό της. Έτσι, με κεντρικό άξονα την πραγματική ζωή του συγγραφέα Ζαν-Μπατίστ Ποκλέν –γνωστού ως Μολιέρος-, παρελαύνουν διάφοροι χαρακτήρες καλλιτεχνών, αυλικών μέχρι και βασιλιάδων!
Σ’ αυτή την παράσταση, ο ηθοποιός ερμηνεύει μέσα από έναν διαφορετικό υποκριτικό κώδικα, με επιπρόσθετο «προσόν» την γλωσσική λειτουργία μιάς διαφορετικής, οπτικής γλώσσας -όπως είναι η γλώσσα της νοηματικής- και με στοιχεία που εμπεριέχουν παντομίμα, χορό, σωματικό θέατρο, commedia dell’ arte και νοηματική γλώσσα παράλληλα με φωνητική ερμηνεία! Μια παράσταση που είναι πραγματικά προσβάσιμη σε όλους!
Περισσότερα στο culturenow.gr