Ποια είναι τα 6 πιο βρώμικα αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ποια είναι τα 6 πιο βρώμικα αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά;

Το τελευταίο ούτε που το είχες φανταστεί

Καθημερινά ακουμπάς και αγγίζεις με τα χέρια σου άπειρα πράγματα. Από το σπίτι σου, τα μέσα μεταφοράς, αλλά και το γραφείο. Και φυσικά δεν μπορείς κάθε τρεις και λίγο να κάθεσαι με τα αντισηπτικά μαντιλάκια και το υγρό και να καθαρίζεις τα χέρια σου. Ποια είναι όμως αυτά τα έξι αντικείμενα που χρησιμοποιείς κι εσύ και είναι τα πιο βρώμικα;

Αν δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό σου, πάρε χαρτί και στυλό και σημείωσέ τα για να γνωρίζεις από εδώ και πέρα.

Το κινητό σου τηλέφωνο

Το παίρνεις παντού μαζί σου, ακόμη και στο μπάνιο. Σαν αποτέλεσμα αυτό έχει το κινητό σου να είναι 10 φορές πιο βρώμικο ακόμη και από το κάθισμα της τουαλέτας σου. Σκέψου πως θα μπορούσε να έχει επάνω του ακόμη και E. coli. Ξέρεις το βακτήριο που σου προκαλεί διάρροιες και κράμπες στο στομάχι. Μπορεί να ζήσει για ώρες σε μια ζεστή επιφάνεια όπως το κινητό σου. Η λύση; Πλύνε τα χέρια σου κάθε φορά που βγαίνεις από το μπάνιο.

Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης

Άλλο ένα αντικείμενο που αγγίζουν οι πάντες. Και αν δεν είναι στα χέρια σου (που συνήθως έχεις μικρόβια) θα βρίσκεται είτε στο πάτωμα, είτε κολλημένο ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ, ένας μέρος όπου «φωλιάζουν» τα βακτήρια. Γι’ αυτό μια φορά την εβδομάδα καθάρισέ το με αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια.

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου

Τρως μεσημεριανό επάνω από αυτόν όσο δουλεύεις. Το κατοικίδιό σου χοροπηδάει επάνω ή κοιμάται επάνω σε αυτό λίγο μετά αφού κάνει την ανάγκη του. Οπότε δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη που είναι γεμάτο μικρόβια. Για να το καθαρίσεις λοιπόν, κλείσε τον υπολογιστή σου, τίναξε το πληκτρολόγιό σου προκειμένου να φύγουν τα ψίχουλα και τα σκουπιδάκια και με μία μπατονέτα και οινόπνευμα καθάρισε τα πλήκτρα ενδιάμεσα.

Το σφουγγάρι των πιάτων

Έκπληξη! Είναι το πιο βρώμικο πράγμα μέσα στο σπίτι σου. Και δεν είναι παράλογο: είναι βρεγμένο, τρίβεις το φαγητό και τις βρωμιές με αυτό όλη την ώρα. Τα σφουγγάρια είναι πολύ δύσκολο να τα διατηρήσεις καθαρά. Τι μπορείς να κάνεις; Αντικατέστησε το με ένα καινούργιο μόλις αρχίσει να μυρίζει.

Χρήματα

Μην μας πεις πως δεν το περίμενες; Πιάνεις τα χρήματα με τα γεμάτα μικρόβια χέρια σου όλη την ώρα. Και το ίδιο κάνει και ο υπόλοιπος κόσμος. Ερευνητές βρήκαν πως τα χαρτονομίσματα είναι καλυμμένα με 3χιλιάδες τύπους μικροβίων τα οποία μένουν στα χέρια σου, τα οποία εσύ βάζεις στο πρόσωπό σου κ.ο.κ. Πλύνε λοιπόν τα χέρια σου μετά την επαφή με τα χρήματα (κέρματα και χαρτονομίσματα).

Τούρτα γενεθλίων

Εντάξει ακούγεται αστείο όμως είναι αλήθεια. Το να σβήνεις τα κεράκια σου μπορεί να έχει πλάκα αλλά κάνε το όταν είσαι μόνη. Όσοι φυσούν τα κεράκια τους βγάζουν και μικρόβια παράλληλα με τον αέρα. Μια μελέτη έδειξε πως η επιφάνεια μιας τούρτας γενεθλίων έχει επάνω της ποσοστό βακτηρίων μεγαλύτερο του 1,400%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr