Ο δεκάλογος που κάνει τον «Παράξενο Κόσμο» την πιο συναρπαστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους

Ο δεκάλογος που κάνει τον «Παράξενο Κόσμο» την πιο συναρπαστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους

Λατρεύεις τις animation ταινίες, αλλά ακούς συχνά τη φράση πως είναι μόνο για παιδιά;

Ήρθε η ώρα να δώσεις τη δική σου απάντηση επί του θέματος, Queenette, μιας και ο κόσμος των κινουμένων σχεδίων έχει πολλά να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους!

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως χρόνο με τον χρόνο το animation ξεπερνά τον εαυτό του και κάθε νέα ταινία είναι τεχνικά άψογη και αισθητικά μαγευτική, «ταξιδεύοντας» μας σε άγνωστους κόσμους. Φυσικά, η πρόοδος δεν εντοπίζεται μόνο στα τεχνικά μέρη αλλά και στο σενάριο, μιας και νέες θεματολογίες, προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς του σύγχρονου κοινού κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους, με αποτέλεσμα -εκτός από τους μικρούς της παρέας- όλο και περισσότεροι ενήλικες να γοητεύονται από τις δυνατότητές των κινουμένων σχεδίων. Έτσι, μπορούμε να πούμε πως το animation βρίσκεται πλέον στο peak του και συνεχίζει προοδευτικά!

Αν, λοιπόν, αναρωτιέσαι ποιοι είναι οι λόγοι που καθιστούν ξεπερασμένο το στερεότυπο πως οι animation ταινίες είναι μόνο για παιδιά, συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις αμέσως τους δέκα λόγους για τους οποίους η νέα, sci-fi περιπέτεια της Walt Disney Animation Studios, «Παράξενος Κόσμος», η οποία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 24 Νοεμβρίου από τη Feelgood Entertainment, ήρθε για να σε συναρπάσει!

#1 Η καθηλωτική πλοκή της ταινίας

Τι θα έλεγες για μία πρωτότυπη κωμική περιπέτεια animation, που θα σου προσφέρει στιγμές άφθονου γέλιου και αγωνίας; Τότε, πες «ναι» στη νέα ταινία «Παράξενος Κόσμος», που μας συστήνει μία μυθική οικογένεια εξερευνητών -τους Clade- και την προσπάθειά τους να εξερευνήσουν μία αχαρτογράφητη και ύπουλη περιοχή, παρέα με ένα ετερόκλητο πλήρωμα που περιλαμβάνει μια άμορφη μάζα, ένα τρίποδο σκύλο και ένα πλήθος από αδηφάγα πλάσματα. Είσαι έτοιμη;

#2 Οι μοναδικοί χαρακτήρες της

Τι είναι αυτό που σε κάνει να λατρεύεις τις ιστορίες, τις ταινίες, τις τηλεοπτικές σειρές που μέσα από τις αφηγήσεις τους φέρνουν κοντά πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες; Ίσως, το γεγονός πως αυτοί οι χαρακτήρες και ο τρόπος που τελικά «κουμπώνουν» μεταξύ τους, σου φέρνουν στο μυαλό την οικογένεια ή την παρέα σου. Μία τέτοια ομάδα, λοιπόν, είναι και η οικογένεια Clade, η οποία αποτελείται από τον οικογενειάρχη Searcher Clade, τον πληθωρικό πατέρα του Jaeger, τον 16χρονο Ethan που «διψάει» για περιπέτεια, την πετυχημένη πιλότο και σύζυγο του Searcher, Meridian Clade, καθώς και την Callisto Mal, δηλαδή την ατρόμητη αρχηγό της Avalonia, η οποία πρωτοστατεί στην εξερεύνηση του παράξενου κόσμου.

#3 Τα μοναδικά εφέ

Μπορεί να ακούς συχνά για την καθοριστική σημασία των μοναδικών γραφικών και των ιδιαίτερων εφέ, που κάνουν την εμφάνισή τους στη μεγάλη οθόνη όμως, μόνο η προβολή της συγκεκριμένης ταινίας μπορεί να σε πείσει πως εκεί, «κρύβεται» το μυστικό της επιτυχίας της.

#4 Τα κοινωνικά ζητήματα που θίγει η ταινία

Είσαι έτοιμη να λύσεις αιώνια ερωτήματα γύρω από τη σχέση πατέρα και γιου, τη σημασία της οικογενειακής κληρονομιάς και του diversity equity; Ο «Παράξενος Κόσμος», μία sci-fi περιπέτεια που δεν μοιάζει με κάποια άλλη, έχει τις απαντήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να αφεθείς στη μαγεία ενός παράξενου, θαυμαστού και πολύ συχνά εχθρικού κόσμο και να τις ανακαλύψεις!

#5 Η «υπογραφή» του Don Hall

Ήδη ανυπομονείς να απολαύσεις, παρέα με το μικρό σου κινηματογραφικό ταίρι, μοναδικές ατάκες που χαρίζουν άφθονο γέλιο; Τότε δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη για να δείτε μαζί την ταινία «Παράξενος Κόσμος», αρκεί να γνωρίζετε πως θα αφεθείτε σε ένα ευφάνταστο κινηματογραφικό δημιούργημα με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Don Hall, που είναι βραβευμένος με Oscar για την ταινία «Big Hero 6».

#6 Ο διαγωνισμός για την avant premiere

Τι θα έλεγες να δεις πριν από όλους την avant premiere της ταινίας «Παράξενος Κόσμος»; Αν δεν βλέπεις την ώρα, μην χάσεις την ευκαιρία να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό στο Instagram του Mothersblog.gr, που θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου! Ποιος ξέρει; Ίσως να είσαι εσύ μία από τις 30 τυχερές νικήτριες που θα εξασφαλίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την avant premiere της animation ταινίας στις 23 Νοεμβρίου, που γίνεται μέσα από τη συνεργασία του Mothersblog.gr με τη Feelgood Entertainment!

H avant premiere της ταινίας «Παράξενος Κόσμος» θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου στα Village Cinemas του The Mall Athens, η προβολή θα ξεκινήσει στις 18.30 και η προσέλευση του κοινού στις 18.00!

#7 Τα ανάμεικτα συναισθήματα που δημιουργεί

Έχεις αισθανθεί ποτέ ότι δεν μπορείς να σταματήσεις να γελάς, ενώ συγχρόνως αισθάνεσαι μία ακατανίκητη ανάγκη για ένα happy end; Ναι, αγαπητή Queenette, το storytelling γύρω από το οποίο θα ξετυλιχθεί το «κουβάρι» της ιστορίας, είναι που θα σε κάνει να κλαις από τα γέλια και να κρατάς την ανάσα σου από αγωνία!

#8 Η μουσική που πλαισιώνει την ταινία

Όπως είναι λογικό, ένα περιπετειώδες οδοιπορικό σε έναν παράξενο κόσμο, απαιτεί και την ανάλογη μουσική υπόκρουση, η οποία θα αναδεικνύει κάθε δυνατή στιγμή του έργου και συγχρόνως, θα «απογειώνει» το σασπένς. Και να είσαι σίγουρη πως το παραμυθένιο soundtrack του συγκεκριμένου animation θα σε μαγέψει τόσο πολύ, που θα θέλεις να το ακούς ξανά και ξανά σε επανάληψη το επόμενο διάστημα.

#9 Η εγγύηση της Feelgood Entertainment

Η αγάπη σου για το σινεμά προέρχεται από τη σχέση εμπιστοσύνης που έχεις χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με τις ταινίες που επιλέγεις να βλέπεις; Τότε δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάθε φορά που το talk of the town αφορά στην προβολή μίας καινούργιας ταινίας, θέλοντας και μη, σου έρχεται στο μυαλό μία εταιρεία που εδώ και πολλά χρόνια, κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κομμάτι της ψυχαγωγίας: Ο λόγος για τη Feelgood Entertainment!

#10 Θα σε φέρει πιο κοντά με το παιδί που «κρύβεις» μέσα σου

Όσο και αν η everyday routine σου δεν σε αφήνει να απολαμβάνεις συχνά τις μικρές χαρές της ζωής, αρκεί η προβολή της νέας animation ταινίας της Disney, που θα φέρει την παιδικότητα στην ενήλικη ζωή σου, θυμίζοντάς σου το παιδί που κρύβεις μέσα σου! Γιατί η νέα sci-fi περιπέτεια που θα σε συναρπάσει… είναι για παιδιά κάθε ηλικίας!

Και επειδή λίγες είναι οι ταινίες που σου προσφέρουν πολλούς και διαφορετικούς λόγους για να τις απολαύσεις, να ξέρεις πως η νέα animation ταινία της Disney, «Παράξενος Κόσμος», υπόσχεται να σε συναρπάσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Αρκεί να ακολουθήσεις μαζί με το παιδί ή το ανιψάκι σου τους κεντρικούς ήρωες, δηλαδή την οικογένεια εξερευνητών Clade και να εξερευνήσεις μία αχαρτογράφητη, εχθρική και θαυμαστή περιοχή, βιώνοντας μία ανεπανάληπτη περιπέτεια.