Πολιτιστική Ατζέντα Ιουνίου: Όλα όσα αξίζει να δεις και να κάνεις αυτόν τον μήνα στην πόλη

Τζένη Ντεμιράι
Πολιτιστική Ατζέντα Ιουνίου: Όλα όσα αξίζει να δεις και να κάνεις αυτόν τον μήνα στην πόλη

Παραστάσεις, συναυλίες και festivals που δεν θα χάσουμε αυτόν τον μήνα και ξέρουμε πως ούτε εσύ θες να χάσεις.

Ο Ιούνιος μπαίνει στις ζωές μας και το βέβαιο είναι πως μας βρίσκει με ανεβασμένη διάθεση και έτοιμες να σχεδιάσουμε με κάθε λεπτομέρεια τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Ανάμεσα στα σχέδια και τα ταξίδια, όμως, έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε από την πολύβουη καθημερινότητα και με άλλους τρόπους ενώ βρισκόμαστε ακόμα στην πόλη και οι διακοπές αργούν λίγο ακόμα.

Για να σε βοηθήσουμε να αξιοποιήσεις δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου τον Ιούνιο, φτιάξαμε αυτή την ατζέντα, στην οποία θα βρεις παραστάσεις, συναυλίες και festivals που δεν θα χάσουμε αυτόν τον μήνα και ξέρουμε πως ούτε εσύ θες να χάσεις.

Θεατρικές παραστάσεις

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

Μετά από δύο συνεχόμενους θεατρικούς χειμώνες επιτυχίας στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, η παράσταση «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» του Ρομπέρ Τομά ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία, με τους Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα να ξεδιπλώνουν το σκηνοθετικό τους ταλέντο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στοπ επίκεντρο της υπόθεσης τίθεται μία εύπορη κληρονόμος, η οποία ζει σε μία βίλα μαζί με τον νεότερο σύζυγό της και την αφοσιωμένη οικονόμο τους. Ο σύζυγός, Πωλ, έχει χρέη και ασκεί πίεση στην πλούσια Φρανσουάζ Κορμπάν, με σκοπό να τον βοηθήσει να αποπληρώσει. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι. Η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο βαριά όταν νυχτερινοί θόρυβοι αρχίζουν να ταράζουν την ηρεμία της βίλας. Η κατάσταση μπερδεύεται ακόμα περισσότερο όταν η Βαρόνη Σαρντονί επισκέπτεται το ζευγάρι. Η Φρανσουάζ αρχίζει να χάνει την αίσθηση σχετικά με το ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί της.

Πού; Αθήνα, Βόλος, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Αριδαία, Κατερίνη, Αίγιο, Πάτρα, Αγρίνιο, Γιάννενα, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία, Καλαμάτα

Πότε; Από 28 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου

https://www.instagram.com/p/C6WsxCntTEW/

Βότκα Μολότοφ

Η κωμωδία με τίτλο «Βότκα Μολότοφ» βασίζεται στα διηγήματα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, τα οποία διασκεύασε πρώτα ο Νηλ Σάιμον και στη συνέχεια επί ελληνικού εδάφους η Ελένη Ράντου.

Οι τσεχοφικοί ήρωες θα αισθανθούν κάθε λογής συναίσθημα. «Σε μια εποχή που ο διαφορετικός χαρακτήρας, η διαφορετική από ιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα άποψη, ακόμα και το αντίθετο φύλλο ή η διαφορετική φυλή, όπως και η διαφορετική πολιτική ένταξη, αντιμετωπίζονται με μια ανθρωποφαγική σχεδόν διάθεση, με κηρύγματα μίσους και απαξίωσης, η αγάπη του Τσέχωφ για τον άνθρωπο καθώς και το χιούμορ του, μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περιγραφή της παράστασης.

Πού; Χίος, Γέρακας, Ηλιούπολη, Νίκαια, Πειραιάς, Παπάγου

Πότε; 1,3,4,13,20,29/06

Συναυλίες

Coldplay

Ο Ιούνιος συνδέεται άμεσα φέτος με την εμφάνιση των Coldplay στο ΟΑΚΑ, στις 8 και 9 του μήνα. Οι δύο συναυλίες του συγκροτήματος να είναι sold out και ελπίζουμε να είσαι από αυτούς που κατάφεραν να κλείσουν το εισιτήριό τους για μία από τις δύο ημέρες, αφού αναμένεται να είναι μία μαγευτική εμπειρία!

Coldplay in Concert - Los Angeles

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η μοναδική συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην Αθήνα για αυτή την καλοκαιρινή σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου στον Κήπο του Μεγάρου. Αν είσαι σε mood έντασης, ευαισθησίας και πάθους τότε σίγουρα θα θες να είσαι εκεί!

https://www.instagram.com/p/C3V6p-dtN_v/

Φεστιβάλ

Release Athens 2024

Από το 2016 έως σήμερα, το Release Athens έχει καταφέρει να κερδίσει τη θέση του ως ένα από σημαντικότερα καλοκαιρινά μουσικά γεγονότα στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας ως βασικό χώρο διεξαγωγής την Πλατεία Νερού, που συνδυάζει τη θάλασσα με το κέντρο της πόλης. Αν αγαπάς τον Parov Stelar ή το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, σίγουρα αξίζει τον κόπο να αναζητήσεις εισιτήρια.

https://www.instagram.com/reel/C6D6wbrodmd/

Φεστιβάλ Φιλοσοφίας 2024

Με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: ποιο είναι το μέλλον της ανθρώπινης σκέψης;» το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας είναι αυτό που χρειάζεσαι αν έχει αρχίσει να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει με τους ποιες είναι πραγματικά οι επιπτώσεις του AI στις ζωές μας.

Πού; Γαλλική Σχολή Αθηνών

Πότε; 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου

Κινηματογράφος

Ιστορίες Καλοσύνης

Με την επιτυχία του Γιώργου Λάνθιμου στα Oscars με το Poor Things, ένα από τα πράγματα που σίγουρα θέλουμε να κάνουμε αρχές του φετινού καλοκαιριού είναι να δούμε τη νέα ταινία που σκηνοθετεί, η οποία έχει τίτλο «Kinds of Kindness» (Ιστορίες Καλοσύνης).

Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» είναι τρεις, η πρώτη ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, ο οποίος προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο της ζωής του, η δεύτερη θέτει στο επίκεντρο έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η σύζυγός του που είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα επέστρεψε και μοιάζει διαφορετικός άνθρωπος, και η τρίτη, μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει ένας θαυμαστός πνευματικός ηγέτης.

Που; Στους κινηματογράφος

Πότε; Από 30 Μαΐου

Πηγή κεντρικής εικόνας: Pexels