Animacall: Η τέχνη του animation πάει βόρεια

Animacall: Η τέχνη του animation πάει βόρεια

Αν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 5/6, μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της πόλης. Το Animation Project 2011 θα σας περιμένει.

Στην έκθεση θα προβληθούν έργα 90 καλλιτεχνών από 30 χώρες από όλο τον κόσμο με στόχο να αναδείξει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, τα πεδία εφαρμογής και τον εκφραστικό πλούτο της τέχνης του animation σε διεθνές επίπεδο.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης μέσω της πρακτικής της ανοιχτής πρόσκλησης συμμετοχής την οποία απηύθυνε στην καλλιτεχνική κοινότητα μέσω του διαδικτύου, πρακτική που έχει εφαρμόσει με μεγάλη επιτυχία και σε προηγούμενες διοργανώσεις του, (Public Screen, 2007 και Δημιουργώ άρα Υπάρχω, 2008), προσπάθησε να δώσει χώρο στο νέο και το απρόσμενο, να προωθήσει την επικοινωνία και να προσφέρει ένα βήμα παρουσίας τόσο σε διακεκριμένους, όσο –κυρίως- σε νέους καλλιτέχνες που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Στην πρόσκληση συμμετοχής ανταποκρίθηκαν 204 καλλιτέχνες οι οποίοι έστειλαν πρόσφατα έργα τους με διάρκεια μικρότερη των 5 λεπτών.

Από το σύνολο των προτάσεων επελέγησαν και παρουσιάζονται στην έκθεση 80 στο κεντρικό πρόγραμμα. Πρόκειται για νέους στην πλειονότητά τους, ευφάνταστους και ταλαντούχους δημιουργούς, με ποικίλη γεωγραφική προέλευση (Αλβανία, Αυστραλία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κορέα, Κύπρος, Λετονία, Ν. Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Σαουδική Αραβία, Σκωτία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Σρι Λάνκα, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία) και εξίσου διαφορετικές τεχνικές αφήγησης και εμψύχωσης των εικόνων.

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Αποθήκη Β1, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη
Τηλ:2310593270
www.cact.gr