«Trainspotting»: κοίτα τα τρένα να περνούν

«Trainspotting»: κοίτα τα τρένα να περνούν

Η [σιδηροδρομοσπονδολόγηση] του Irvin Welsh στο θέατρο Χυτήριο, από τις 28 Φεβρουαρίου. 

Ο Danny Boyle -πιο επίκαιρος από ποτέ εξαιτίας των υποψηφιοτήτων της ταινίας του «127 Ώρες» για Όσκαρ μετέφερε το «Trainspotting» στον κινηματογράφο το 1996 και έκανε μια ολόκληρη γενιά να ταυτιστεί με τους ήρωές του.

Ο Irvin Welsh έκανε, την ίδια γενιά, να φωνάζει «I chose life» κάνοντας quote τη διασημότερη φράση του Trainspotting.

Η ομάδα «Trout - Physical Theater» διάλεξε το δημοφιλές έργο του Irvin Welsh για να το μεταφέρει , φέτος, στο θέατρο.

Ο εφιάλτης της σύγχρονη πόλης, ο πυρετώδης εθισμός, οι εξοντωτικές ζωές των ανθρώπων, η αγωνία των φίλων, η ασφυξία της οικογένειας και η μοναξιά της αυτοκαταστροφής, ιδωμένα μέσα από τη σύγχρονη ματιά του σωματικού θεάτρου.

Η παράσταση θέτει στο επίκεντρό της το ζήτημα της εξάρτησης σήμερα. Κάθε είδους εξάρτησης, κάθε πιθανής μορφής της, κάθε αιτίας που μπορεί να οδηγήσει σε αυτή. Μέσα από το physical theater επιθυμεί να παντρέψει το φαντασιακό με το ρεαλιστικό πλαίσιο, για να παρουσιάσει στην Αθήνα του 2011 την ιστορία του σκωπτικού Μαρκ Ρέντον (Χρήστος Μαλάκης) και της θρυλικής παρέας του.

Σε ένα θέαμα όπου ο λόγος συμπληρώνει το σώμα και το σώμα τον λόγο, οι χαρακτήρες του έργου αποκτούν υπερβατική υπόσταση και μετουσιώνονται σταδιακά στις πολλαπλές εκδοχές της αληθινής τους «εικόνας», που αποτελεί και την πραγματική τους εξάρτηση.

Μετάφραση: Σόνια Σαλίμπα
Διασκευή: Φαίδρα Σούτου
Σκηνοθεσία: Μαρία Κατσανδρή & Φαίδρα Σούτου
Χορογραφία: Φαίδρα Σούτου
Σκηνογραφία - Κοστούμια: Κατερίνα - Χριστίνα Μανωλάκου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Sound Design: Μίλτος Μαγκώνης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λία Τσάνα
Βοηθός Χορογράφου: Μαργαρίτα Τρίκα

Παίζουν: Χρήστος Μαλάκης, Στράτος Τζώρτζογλου, Φαίδρα Σούτου, Αντρέας Κοντόπουλος, Γιώργος Σταυριανός, Νίκος Ιωαννίδης, Μαργαρίτα Τρίκα, Ναυσικά Πέππα - Τριαντάρη, Άννα Δάρα

Θέατρο Χυτήριο
Ιεράς Οδού 44
Τηλ: 211 0124401