Από τις συναυλίες στο σανίδι

Από τις συναυλίες στο σανίδι

Οι Baby Guru γράφουν μουσική για μία θεατρική παράσταση

Το «Γιατί σκότωσα την καλύτερη μου φίλη» είναι το μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου που μεταφέρεται στο σανίδι από τη σκηνοθέτιδα Βάσια Ατταριάν.

Η παράσταση που θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο 104-Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη (Θεμιστοκλέους 104, Εξάρχεια) από τις 24/1 είναι ουσιαστικά η ιστορία της επεισοδιακής σχέσης δύο κοριτσιών, που συναντιούνται στα 9 τους χρόνια λίγο μετά την μεταπολίτευση. Στα χρόνια που ακολουθούν, η Άννα κι η Μαρία μεγαλώνουν και διαμορφώνονται μέσα από σχέσεις, πρόσωπα, συμβάντα, πολιτικά ιδεώδη, κόσμους και θεωρίες. Η ασφυκτική τους σχέση διαπλέκεται με την έντονη πολιτική ζωή και διαγράφει ένα αλλόκοτο ταξίδι στο πρόσφατο παρελθόν της ελληνικής πραγματικότητας. Πόσο θα καταφέρουν ν' αντέξουν για χάρη του παρελθόντος και της νοσταλγίας;

Ανάμεσα στα καινοτομικά στοιχεία της παράστασης αυτής είναι σίγουρα και η πρωτότυπη μουσική που έχουν γράψει οι Baby Guru. Η αγαπημένη μας, ελληνική μπάντα που ντεμπούταρε στην εναλλακτική σκηνή με τον εκπληκτικό τους ομότιτλο πρώτο δίσκο το 2011 (και κυκλοφορεί από την Inner Ear) έδωσε ένα μικρό preview από τη μουσική τους για την παράσταση στο YouTube με το τραγούδι «Is Your Body Free», το οποίο από μόνο του είναι teaser για πάει κάποιος στο θέατρο. Ακούστε το στο video από κάτω.